GuidePedia

0



Εκατοντάδες στρατιώτες από τις 82η, 225η και 22η ουκρανικές ταξιαρχίες αιφνιδιάστηκαν από την ταχεία ρωσική προέλαση στο Kursk - Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρώην κρατούμενοι, για τον λόγο αυτό, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές δεν βιάζονται να τους απελευθερώσουν

Ο ουκρανικός στρατός αλέθεται στα πεδία των μαχών, ενώ το Κίεβο δεν τολμά να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία... έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν διαπραγματεύσεις τις οποίες ανακάλεσαν οι ουκρανοί σε 24 ώρες...
Στη συνέντευξη Τύπου του μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin έκανε ορισμένες σημαντικές δηλώσεις που ρίχνουν λίγο φως στην τρέχουσα φάση της ουκρανικής σύγκρουσης.
H Ρωσία έλαβε πρόσφατα νέες ειρηνευτικές προτάσεις από την Ουκρανία μέσω Τουρκίας.
Οι Ρώσοι συμφώνησαν να τις συζητήσουν, αλλά την επόμενη κιόλας μέρα ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Zelensky αρνήθηκε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
Δηλαδή έκαναν οι Ουκρανοί προτάσεις ειρήνης και τις ανακάλεσαν σε 24 ώρες...
Υπάρχουν όλο και λιγότερες πιθανότητες για μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης σύντομα, επειδή η Ουκρανία έχει αρνηθεί πολλές φορές τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
O Putin υπενθύμισε τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις το 2022 στην Κωνσταντινούπολη που διακόπηκαν από τους δυτικούς προστάτες του Κιέβου.
Σήμερα, η άρση του στρατιωτικού νόμου θα οδηγούσε σε εκλογές στην Ουκρανία.
Ο Zelensky κατανοεί ότι η ειρήνη με οποιουσδήποτε όρους είναι ο τρόπος για να χάσει τη δύναμή του και να καταρρεύσει πολιτικά.
Ενώ οι δυτικοί επιμελητές του δεν είναι έτοιμοι να χάσουν την μαριονέτα τους αφού θέλουν παράσταση στον πόλεμο και να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στη Ρωσία.
Με τη σειρά της, η Ρωσία δεν αλλάζει τη θέση της και είναι έτοιμη να εξετάσει οποιεσδήποτε επιλογές για ειρηνευτικές συμφωνίες με βάση την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.

Η πραγματικότητα είναι θλιβερή για τον ουκρανικό στρατό…

Με την επίθεσή τους στη ρωσική περιοχή Kursk, το Κίεβο προσπάθησε να αποδείξει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι επενδύσεις τους στην Ουκρανία δεν ήταν μάταιες.
Ως αποτέλεσμα, δεν επιτεύχθηκε κανένας στρατηγικός στόχος της εισβολής και ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει περισσότερους από 26.500 στρατιώτες στη ρωσική γη, που είναι σχεδόν διπλάσιος από ότι κατά τη διάρκεια της αιματηρής αντεπίθεσης του 2023 που ως γνωστό απέτυχε παταγωδώς.

Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν αυτήν τη στιγμή την ομάδα των περίπου 2.000 ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται σε καζάνι στην περιοχή του Kursk.
Μία από τις μεγάλες ουκρανικές ομάδες περικυκλώθηκε νότια της Lyubimovka.
Μεγάλες ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων επίθεσης στα πολύτιμα άρματα μάχης Abrams από τις ΗΠΑ, στάλθηκαν επειγόντως στην περιοχή σε μια προσπάθεια άρσης του αποκλεισμού.
Μέχρι στιγμής, χωρίς αποτέλεσμα.
Δύο ακόμη καζάνια αναφέρθηκαν κοντά στη Novoivanovka και στα δάση νότια της Olgovka.
Μάλιστα εκατοντάδες στρατιώτες από τις 82η, 225η και 22η ουκρανικές ταξιαρχίες αιφνιδιάστηκαν από την ταχεία ρωσική προέλαση στο Kursk.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρώην κρατούμενοι ριγμένοι στο μέτωπο.
Για αυτό, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές δεν βιάζονται να τους απελευθερώσουν από την περικύκλωση.
Οι θέσεις της Ουκρανίας δεν είναι καλύτερες στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Συνολικά 6 από τις 11 νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αναπτύχθηκαν το 2024, εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ έχουν ήδη μπει σε μάχες.
Ήδη 5 Ταξιαρχίες αναπτύσσονται στην κατεύθυνση του Pokrovsk αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Νέα Ρωσική προέλαση στο Kursk, οι Ρώσοι έχουν περικυκλώσει 2.000 στρατιώτες της Ουκρανίας

Οι ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην περιφέρεια Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στις 25 Οκτωβρίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 25 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα δυτικά του Borki (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 25 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πρόσφατα θέσεις ανατολικά της Obukhovka (νοτιοανατολικά του Korenevo).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης κοντά στη Novoivanovka (νοτιοανατολικά του Korenevo) και στο Plekhovo (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το Darino (νοτιοανατολικά του Korenevo και νοτιοανατολικά της Lyubimovka).
Ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (MoD), ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν ανεπιτυχώς νοτιοανατολικά του Korenevo κοντά στη Novoivanovka, το Zeleny Shlyakh και την Alexandriya, ανατολικά της Sudzha κοντά στη Russkaya Konopelka και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στο Plekhovo.
Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν πέρα από τα διεθνή σύνορα στην Ουκρανία μετά από μάχες κοντά στο Novy Put.

Προέλαση Ρώσων στην γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 25 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δύο χιλιόμετρα κοντά στο Stelmakhivka (δυτικά του Svatove) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το "το μεγαλύτερο μέρος" της Kruhlyakivka (νότια του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταστρέφουν γέφυρες πάνω από τον ποταμό Oskil προκειμένου να κόψουν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) προς την κατεύθυνση Kupyansk

Οι Ρώσοι έφθασαν στο Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Siversk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 25 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Siversk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Vyimka και το Ivano-Darivka (και τα δύο νοτιοανατολικά του Siversk).

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν νοτιοανατολικά του Pokrovsk - Ουκρανοί που αυτομόλησαν βοηθούν τους Ρώσους

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων ανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης στις 25 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 24 Οκτωβρίου δείχνουν ότι στοιχεία του αποσπάσματος εθελοντών "Maxim Krivonos", που φέρεται να σχηματίστηκε από πρώην μέλη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που αυτομόλησε για να πολεμήσει για τη Ρωσία, ανέκτησε πρόσφατα θέσεις κοντά στο Ορυχείο Νο. 1 βορειοανατολικά της Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν εντός και κοντά στο Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk), συμπεριλαμβανομένου του 11ου Microraion του Seldyove στο βόρειο τμήμα του οικισμού, και προχώρησαν κατά μήκος των οδών Berehova, Tsentralna και Shevchenka εντός του κεντρικού και ανατολικού Selydove.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στο Vyshneve (νότια του Pokrovsk και δυτικά του Seldyove) και προχώρησαν στην ανατολική Kreminna Balka από το Tsukuryne (και τα δύο νότια του Selydove).

Οι Ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Kurakhove

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Kurakhove στις 25 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν και έχουν περικυκλώσει περίπου 20 Ουκρανούς στρατιωτικούς στο Hostre και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εμπλέκονται στις ρωσικές δυνάμεις με πυρά φορητών όπλων.

Πυκνώνουν οι μάχες στην Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia βορειοανατολικά της Robotyne κοντά στη Novoandrivka και βόρεια της Robotyne προς την κατεύθυνση της Novodanylivka.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ουκρανικού Εθελοντικού Στρατού, Serhiy Bratchuk, ανέφερε στις 25 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν πρόσθετες εφεδρικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της Zaporizhia από τις πίσω περιοχές της Ουκρανίας.
Οι Ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις επίθεσης στην κατεύθυνση της Zaporizhia και ότι οι ρωσικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης επιχειρούν πιο ενεργά και προσπαθούν να εντοπίσουν τρωτά σημεία στην ουκρανική άμυνα προς αυτή την κατεύθυνση.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top