GuidePedia

0


Ο καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο King’s College, Λονδίνο, και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Μάνος Καραγιάννης αναφέρεται σε δύο σημαντικές διαστάσεις της εξωτερικής πολιτικής.

Αφενός στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική προσεγγίσεις, αξιοποιήσεις, προστασίας και ενσωμάτωσης στον εθνικό σχεδιασμό των ελληνορθόδοξων πληθυσμών της Μέσης Ανατολής. Οι ομάδες αυτές έχουν σαφή αναφορά στην Ελλάδα και μάλιστα θεωρούν τον εαυτό τους συνέχεια του Αλεξανδρινού και Βυζαντινού ελληνισμού.

Η Ελλάδα έχει ιστορική, ηθική και εθνική υποχρέωση αλλά και γεωπολιτικό όφελος από την δραστηριοποίηση της για την σύνδεση αυτών των πληθυσμών με το ευρύτερο ελληνικό πλαίσιο. Σε ένα άλλο, μείζον κεφάλαιο, σχολιάζει τις αδιανόητες καταστάσεις που εκτυλίσσονται στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Από τη μία ο υπουργός εξωτερικών να δηλώνει ότι δεν τον νοιάζει αν χαρακτηριστεί “μειοδότης’ αρκεί να είναι χρήσιμος, ενώ η διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ δηλώνει στην δημόσια τηλεόραση ότι θα ήταν ένας καλός συμβιβασμός η Ελλάδα να περιορίσει την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα οκτώ – εννέα ναυτικά μίλια στο Αιγαίο.




πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top