GuidePedia

0


Τελικά υπάρχουν στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στην Ρωσία; - Μάλλον ναι… και ετοιμάζονται για εμπλοκή κατά Ουκρανίας - Joachim Wundrak (Γερμανός στρατηγός): Λάθος η πολιτική της Γερμανίας προς την Ρωσία, θα κερδίσει την Ουκρανία

Το Ουκρανικό δράμα συνεχίζεται… αλλά κάθε ημέρα και εβδομάδα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει… για τον Ουκρανικό στρατό που βρίσκεται σε επιχειρησιακό αδιέξοδο.
Στο Kursk θα γραφεί το δράμα των Ουκρανών αφού οι Ρώσοι τους έχουν περικυκλώσει στη Malaya Loknya ακριβώς βόρεια της πόλης Sudzha…
Η ανάκτηση της Malaya Loknya σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα επιτεθούν αμέσως στην πόλη Sudzha όπου οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν να κρατήσουν… και η περιπέτεια του Kursk… τελείωσε… για τους Ουκρανούς.
Στο Chasiv Yar οι Ρώσοι μπήκαν στην πόλη και από άλλη πλευρά, η πόλη έπεσε, όπως έπεσε και το Toretsk.
Στο Pokrovsk οι Ουκρανοί στήνουν δόντια δράκου για να εμποδίσουν την είσοδο ρωσικών τεθωρακισμένων ενώ στην στρατηγική πόλη Kurakhove οι Ουκρανοί περικυκλώθηκαν, οι Ρώσοι έφθασαν στην πόλη.
Το ΝΑΤΟ ήδη έχει αρχίσει να μιλάει για απεξάρτηση του ουκρανικού ζητήματος από τις ΗΠΑ κοινώς οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν δράση…
Γερμανός στρατηγός ήδη προειδοποιεί ότι η Ρωσία νίκησε και πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις…
Αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες φαίνεται να υπάρχει κάποια βάση ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας βρίσκονται σε Ρωσικό έδαφος και προετοιμάζονται για είσοδο… στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας…
Για τους Βορειοκορεάτες αυτή η εξέλιξη είναι προετοιμασία για πόλεμο με την προκλητική Νότια Κορέα… που στέλνει καθημερινά drones…

Putin (Ρωσία): Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αλλά στην πλατφόρμα της Κωνσταντινούπολης… εάν θέλουν οι Ουκρανοί

Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με το καθεστώς του Κιέβου, αν πάρουμε ως βάση το έγγραφο που μονογραφήθηκε την άνοιξη του 2022 στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin…
Η πλατφόρμα για συζήτηση αυτή τη φορά θα μπορούσε να είναι η Σαουδική Αραβία - ένα άνετο μέρος για διαπραγματεύσεις.
Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ισορροπημένες τις προτάσεις της Βραζιλίας και της Κίνας για επίλυση της σύγκρουσης: παύση των εχθροπραξιών και διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος για την Ουκρανία.
Όσον αφορά τη θέση του Κιέβου σε αυτές τις πρωτοβουλίες, ο Putin θεωρεί ότι υπάρχουν αποδείξεις απροθυμία να συμμετάσχει η Ουκρανία σε διάλογο.
Ο Putin σχολίασε επίσης την απειλή του Κιέβου να αποκτήσει τα δικά του πυρηνικά όπλα:
Η Μόσχα, φυσικά, δεν θα το επιτρέψει.
Όσον αφορά τις εχθροπραξίες, η ολοκλήρωσή τους εξαρτάται από την ουκρανική πλευρά.
Φυσικά, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Ο ουκρανικός στρατός δεν είναι σε θέση να αντέξει αυτόν τον πνευματικό αγώνα, καθώς και να χρησιμοποιήσει όπλα υψηλής ακρίβειας, επειδή το Κίεβο απλά δεν τα έχει, το ΝΑΤΟ μάχεται με τα χέρια των Ουκρανών, την ίδια στιγμή, η Ρωσία εξελίσσεται» τόνισε ο Putin.
Λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας επανέλαβε πως ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο αποκλείει κάθε πιθανότητα ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης, αλλά απλά θα την κλιμακώσει μια ώρα αρχίτερα.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν μας ενδιαφέρει, εάν θα νικήσει ο Trump ή η Harris - θα είμαστε αντίπαλος για τις ΗΠΑ και μετά τις 5/11

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη Ρωσία ως αντίπαλο, προέβλεψε ο Sergey Lavrov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, αυτή η στάση θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε ένας αντίπαλος για τις ΗΠΑ σημείωσε ο Lavrov.
Στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα αναμετρηθούν η υποψήφια των Δημοκρατικών Kamala Harris και ο Donald Trump που έχει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Ο νυν πρόεδρος Joe Biden αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο debate του καλοκαιριού με τον Trump.
O Biden ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να διαπραγματευτεί με τηΡωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα για τη μείωση των πυρηνικών όπλων χωρίς προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τον Lavrov, πρόκειται για μία προσπάθεια να κερδίσει προεκλογικούς πόντους έναντι του Trump.
Πάντως ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Malek Dudakov πιστεύει ότι υπό τον νέο πρόεδρο, η Ουάσιγκτον μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία.
Είναι βέβαιος ότι και οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του αρχηγού κράτους έχουν τα κατάλληλα κίνητρα.
Ωστόσο, η κατάσταση του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με τον ειδικό, θα παραμείνει.

CNN: Οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν το βάρος της υποστήριξης της Ουκρανίας σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ

Οι χώρες του ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να διαδραματίζουν μικρότερο ρόλο στην υποστήριξη της Ουκρανίας, μεταθέτοντας όλο και περισσότερο το βάρος σε άλλα μέλη της Συμμαχίας, τόνισε το CNN επικαλούμενο εκπροσώπους της συμμαχίας.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να επωμίζονται ένα μη βιώσιμο βάρος…
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γενικός Γραμματέας θέλει το ΝΑΤΟ να ηγηθεί στην παροχή βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία και όχι μόνο ένας σύμμαχος», τόνισε το CNN.
Ο εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειες για να βοηθήσει την Ουκρανία λαμβάνοντας επίσης υπόψη την πιθανή νίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Να θυμίσουμε ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι ο Trump θα προτείνει το πάγωμα του πολέμου στην Ουκρανία ενώ δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Jean-Noël Barrault (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Στηρίζουμε το σχέδιο νίκης του Zelensky και την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Noël Barrault κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο το Σάββατο (19/10/2024) υποσχέθηκε ότι το Παρίσι θα υποστηρίξει το «σχέδιο νίκης» του Zelensky, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο Strana.ua.
Δήλωσε πως η Γαλλία θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία «σε κάθε στάδιο του πολέμου» με τη Ρωσία.
Και τη στιγμή που θα το αποφασίσει μπορούν να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο Jean-Noël Barrot.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι υπόλοιποι σύμμαχοι της Ουκρανίας στη Δύση δεν έχουν δώσει ακόμη σαφή απάντηση στο σχέδιο νίκης του Zelensky.
Τα κύρια ζητήματα για τα οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η άδεια να χτυπήσει με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Ο Jean-Noël Barrot είπε ότι το Παρίσι ήδη διαπραγματεύεται με εταίρους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία για τη δυνατότητα άμεσης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Επίσης, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τη ς Γαλλίας Benjamin Haddad είπε ότι το Παρίσι προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους του για την ανάγκη ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ τώρα.

Ο Ψυχρός Ρωσικός στρατός εμπρός σε στρατηγική νίκη στο Donetsk – Σε επιχειρησιακό αδιέξοδο η Ουκρανία

Ενώ ο στρατός της Ουκρανίας είναι καθηλωμένος στα πεδία των μαχών, ο Zelensky συνεχίζει να ταξιδεύει γύρω από το ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να ανάψει την τρεμάμενη φλόγα της υποστήριξης από τους δυτικούς προστάτες.
Αντιμέτωπο με επικείμενες στρατηγικές ήττες, η Ουκρανική ηγεσία γράφει ειρηνευτικά σχέδια που είναι αποκομμένα από την πραγματικότητα και στη συνέχεια απειλούν την Ευρώπη με πυρηνική καταστροφή.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία και ο ψυχρός στρατός της συνεχίζουν σταθερά τη δουλειά τους, πλησιάζοντας σε νέες νίκες.
Το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου, το ουκρανικό μετόπισθεν χτυπήθηκε από ένα άλλο κύμα ρωσικών επιδρομών με στόχο να υπονομεύσει τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.
Μια σειρά από χτυπήματα ακριβείας έπληξαν ουκρανικά αεροδρόμια στις περιοχές Sumy, Zhitomir, Rivne, Volyn, Poltava και Khmelnitsk.
Ουκρανικά αεροσκάφη, αποθήκες με drones, υπόστεγα με στρατιωτικό εξοπλισμό, στρατιωτικά εργαστήρια και συστήματα πλοήγησης από το ΝΑΤΟ καταστράφηκαν.
Περισσότερα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν τις ουκρανικές στρατιωτικές, ενεργειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις υποδομής σε όλη τη χώρα…
Το 75% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας έχει καταρρεύσει.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν επιδρομές με drone και πυραύλους στις δυτικές περιοχές της Ρωσίας και στην Κριμαία, αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν κανένα αποτέλεσμα.
Η Ουκρανία έχασε άλλη μια νυχτερινή μάχη και χάνει τον έλεγχο ολοένα και περισσότερων εδαφών στο έδαφος.

Τελικά υπάρχουν στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στην Ρωσία; - Μάλλον ναι… και ετοιμάζονται για εμπλοκή κατά Ουκρανίας

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα μετέφερε περίπου 1.500 βορειοκορεατικές ειδικές δυνάμεις στην ανατολική Ρωσία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εκπαιδεύονται πριν αναπτυχθούν για να συμμετάσχουν στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας δήλωσε στις 18 Οκτωβρίου ότι επτά πλοία του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού μετέφεραν περίπου 1.500 βορειοκορεάτες των ειδικών δυνάμεων από το Chongjin, το Hamhung και το Musudan στη Βόρεια Κορέα στο Vladivostok της Ρωσίας μεταξύ 8 και 13 Οκτωβρίου και ότι η Βόρεια Κορέα θα στείλει μια δεύτερη παρτίδα στρατιωτικού προσωπικού στη Ρωσία σύντομα.
Οι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σταθμεύουν επί του παρόντος στο Vladivostok, το Ussuriysk, το Khabarovsk και το Blagoveshchensk στην ανατολική Ρωσία.
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ένα ρωσικό μεταφορικό πλοίο κοντά στη Βόρεια Κορέα και περίπου 640 βορειοκορεάτες συγκεντρώθηκαν στις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ussuryisk και στο Khabarovsk στις 16 Οκτωβρίου.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας ανέφερε στις 18 Οκτωβρίου ότι η Βόρεια Κορέα πρόσφατα αποφάσισε να στείλει τέσσερις ταξιαρχίες συνολικά 12.000 στρατιωτών στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο αρχηγός της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov είπε στο The War Zone στις 17 Οκτωβρίου ότι υπάρχουν σχεδόν 11.000 στρατιώτες πεζικού της Βόρειας Κορέας που εκπαιδεύονται στην ανατολική Ρωσία και ότι θα είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στην Ουκρανία μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top