GuidePedia

0



Η Ουκρανία έχει τελειώσει, το μέτωπο Donbass καταρρέει… η αρχή του τέλους ξεκίνησε η ήττα είναι ένα πικρό ποτήρι που θα το πιούν μαζί Ουκρανία και ΝΑΤΟ - Σοκ στη Γαλλία με το μήνυμα Putin - Η αμερικανική βάση Fort Irwin στο San Bernardino στην California αναζητά στρατιωτικούς με γνώση ρωσικών για ασκήσεις... κάτι ετοιμάζουν...
Είναι πλέον πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα…

Βλέποντας την μεγάλη εικόνα και μετά την δήλωση σοκ του Putin, εάν τολμάει το ΝΑΤΟ ας επιτεθεί στην Ρωσία… οι αμερικανοί έκαναν πίσω και οι Βρετανοί δείλιασαν αφού είναι απροετοίμαστοι για απευθείας σύγκρουση με την Ρωσία.
Ωστόσο η αμερικανική βάση Fort Irwin στο San Bernardino στην California αναζητά στρατιωτικούς με γνώση ρωσικών για ασκήσεις... κάτι ετοιμάζουν...
Ο βρετανικός στρατός βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση και ο αμερικανικός στρατός είναι εξαντλημένος από οπλικά συστήματα…
Οι Ρώσοι δεν παίζουν έχοντας κερδίσει κατά κράτος το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και ισοπεδώσει όλες τις μάχιμες Ταξιαρχίες των Ουκρανών, έστειλαν ένα μήνυμα… χτυπήματα στην Ρωσία σημαίνει κήρυξη πολέμου και η απάντηση θα είναι… τιμωρία από τον Ουρανό.
Ως γνωστό η Ρωσία διαθέτει τα καλύτερα πυραυλικά συστήματα στον κόσμο, οι αμερικανοί ξέρουν τις αδυναμίες τους… και θα τα χρησιμοποιήσουν όπως διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dmitry Medvedev για να ισοπεδώσουν το Κίεβο, αν του δοθεί άδεια από την Δύση να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της Μόσχας.
Αυτή η δύναμη πυρός της Ρωσίας πάγωσε τη Γαλλία και όπως αποκαλύπτει η Le Monde ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron αναζητούσε τον Ουκρανό ομόλογό του, προκειμένου να αποφευχθεί μία μοιραία κλιμάκωση.

Στο μέτωπο η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική για τον Ουκρανικό στρατό…
Η αντεπίθεση των Ρώσων στο Kursk αποδιοργάνωσε πλήρως τον Ουκρανικό στρατό και… δεν έχουν ούτε φαγητό αφού επλήγη η επιμελητεία.
Στο Donetsk και στις κατευθύνσεις Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar το Ουκρανικό μέτωπο έχει πλήρως καταρρεύσει ο Ουκρανικός στρατός εκεί απλά βλέπει την μοίρα του συνεχείς απώλειες εδαφών και εκρηκτική προέλαση Ρώσων…
Η Ουκρανία έχει τελειώσει, το μέτωπο Donbass καταρρέει… η αρχή του τέλους ξεκίνησε η ήττα είναι ένα πικρό ποτήρι που θα το πιούν μαζί Ουκρανία και ΝΑΤΟ.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία εξαπέλυσε ένα ακόμη κύμα επιδρομών σαρώνονας 7 περιοχές της Ουκρανίας.

Le Monde: Η Γαλλία συγκλονίστηκε από την προειδοποίηση Putin – Πάγωσε ο Macron και έψαχνε τον Zelensky, δραματικό παρασκήνιο

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι συγκλονίστηκαν από την προειδοποίηση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin για επικείμενη κλιμάκωση σε περίπτωση χορήγησης άδειας για χτυπήματα με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικό έδαφος και θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν το ξέσπασμα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη διπλωματική πηγή.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Ρώσοι να επεκτείνουν την κλίμακα των στρατιωτικών επιχειρήσεων», είπε υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου.

Ταυτόχρονα, παρά τις διευρυνόμενες συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με χτυπήματα βαθιά σε ρωσικό έδαφος, το Παρίσι συνεχίζει να παραμένει σιωπηλό σε επίσημο επίπεδο.
Η εφημερίδα παραδέχεται ότι το σχετικό θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και του Ουκρανού ομολόγου του Volodymyr Zelensky αλλά το Μέγαρο των Ηλυσίων δεν το επιβεβαιώνει.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει επίσης την πρόσφατη επίσκεψη στο Παρίσι του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Alexander Litvinenko κατά την οποία, μεταξύ άλλων, επρόκειτο να συζητηθεί αυτό το θέμα.
Η τελευταία δήλωση για το θέμα των χτυπημάτων βαθιά σε ρωσικό έδαφος έγινε από τον Γάλλο Πρόεδρο τον Μάιο 2024 κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γερμανία.
Στη συνέχεια, τάχθηκε υπέρ «της εξουδετέρωσης στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τις οποίες εκτοξεύονται πύραυλοι στην Ουκρανία», αλλά ζήτησε να αποφευχθεί το χτύπημα πολιτικών στόχων, καθώς και βάσεις που δεν εμπλέκονται στον πόλεμο.
Ο Macron δήλωσε ότι η Γαλλία βοηθά μόνο στην υπεράσπιση του ουκρανικού εδάφους, «παραμένοντας στο ίδιο πλαίσιο» και «δεν θέλει κλιμάκωση».

Biden (πρόεδρος ΗΠΑ): Δεν σκέπτομαι πολύ τον Putin – Δεν έχει δοθεί πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden απάντησε στην δήλωση του Ρώσου ηγέτη Putin σχετικά με τις συνέπειες μιας πιθανής απόφασης να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
«Δεν σκέφτομαι πολύ τον Putin», είπε ο αμερικανός Πρόεδρος.
Έτσι απάντησε ο επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης σε ερώτηση δημοσιογράφων για την αντίδρασή του στη δήλωση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος προειδοποίησε για την απειλή άμεσης εμπλοκής της Δύσης στην ουκρανική σύγκρουση.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε ότι με βάση τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού, δεν πρέπει να περιμένουμε καμία ανακοίνωση σχετικά με την άδεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιούν δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Ο Putin είπε στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν απλώς την πιθανή χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, αλλά στην πραγματικότητα αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στις εχθροπραξίες θα αλλάξει την ουσία των εχθροπραξιών η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται για αυτήν.

Anatoly Antonov (Πρεσβεία Ρωσίας στις ΗΠΑ): Οι Αμερικανοί ήθελαν να μάθουν τι σημαίνουν οι δηλώσεις Putin

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov είπε ότι μετά τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Putin για το πώς θα αντιδράσει η Ρωσία στην περίπτωση που η Ουκρανία εξαπολύσει πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, έλαβε κλήσεις από πρώην αμερικανούς αξιωματούχους που ρώτησαν τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τέτοιες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου.
Ο Putin ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν απλώς την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας, αλλά στην πραγματικότητα αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Με την άμεση συμμετοχή της Δύσης στη σύγκρουση, η Ρωσική Ομοσπονδία θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα δημιουργηθούν.
Η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα για την Ουκρανία, ούτε έχει αυτή την επιθυμία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24.
"Οι Αμερικανοί είναι απρόθυμοι να διαπραγματευτούν.
Νιώθουν άβολα να το συζητούν.
Δεν είναι έτοιμοι για μια κανονική συνομιλία", κατέληξε ο διπλωμάτης σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24..

πηγή

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top