GuidePedia

0

Έρχεται ανασχηματισμός στο Μαξίμου… – Ντιμπέι… ρε!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα κεφάλαιο του Hard Talks. Ποιος είπε ότι η πολιτική δεν είναι σαν τη μόδα; Κάθε τόσο, επιστρέφουν παλιές «κομμένες» τάσεις, και τώρα ο Σαλμάς είναι το απόλυτο trend. Ποιος ξέρει πού θα μας πάει το επόμενο ταξίδι του διαγραφέντος βουλευτή; Αλλά ας το πιάσουμε από την αρχή, γιατί η σαπουνόπερα έχει πολλά επεισόδια.

Εδώ Σαλμάς, εκεί Σαλμάς…

Που θα πάει τελικά ο διαγραφείς βουλευτής; Εμείς σας είπαμε ότι «παίζει» με τον Βελόπουλο. Κάποιοι μίλησαν για συνεργασία με την Λατινοπούλου. Θα δούμε, καθώς αυτή τη στιγμή έχει ζήτηση…

Πάντως πριν από κάποιον καιρό εκμυστηρευόταν σε δικούς του ανθρώπους ότι θέλει να αποσυρθεί από την πολιτική. Να ήταν τότε που δεν τον είχε κάνει υπουργό ο Μητσοτάκης και υπουργοποίησε τον εχθρό του Κώστα Καραγκούνη από τον ίδιο νομό; Μπορεί…

Εχθροί και βάλε είναι αυτοί οι δυο. Όχι μόνο καλημέρα δεν λένε, αλλά μόλις μπαίνει σε μια εκδήλωση ο ένας, ο άλλος αποχωρεί επιδεικτικά! Ναι, ναι έχει συμβεί. Και μάλιστα σ΄ένα γαμήλιο γλέντι στο οποίο ήταν και οι δυο προσκεκλημένοι.

Και κάτι ακόμη για τον Μάριο Σαλμά. Παλιά ήταν Σαμαρικός. Υπήρξε δε υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης το 1993 και το 1996. Και επί Σαμαρά έγινε το 2012 Αναπληρωτής υπουργός Υγείας( το 2009 διετέλεσε υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο, επι πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή).Αργότερα οι σχέσεις με τον Μεσσήνιο διερράγησαν, αλλά απ΄ο,τι μαθαίνουμε εσχάτως υπήρξε αναθέρμανση των σχέσεων.
Οι βουλευτές της ΝΔ και τα βελάκια στον Χατζηδάκη

Αλλά δεν είναι μόνο ο Σαλμάς που φέρνει ταραχή στη «γαλάζια» οικογένεια. Οι 11 βουλευτές της ΝΔ, που έριξαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, έχουν ξεκινήσει να ρίχνουν… βελάκια στον Κωστή Χατζηδάκη. Ναι, ναι, ο Νικήτας Κακλαμάνης, χορτασμένος από αξιώματα όπως λέει, έριξε τις δικές του «βολές» στο Μαξίμου. Γιατί; «Εγώ είμαι χορτάτος από αξιώματα, δεν κυνηγάω αξιώματα αυτά λέγονται όταν λείπει η ουσιαστική επιχειρηματολογία γιατί αυτοί που είπαν αυτό σταμάτησαν εκεί “είναι παραπονούμενοι γιατί δεν έγιναν υπουργοί” όταν όμως στην επόμενη ερώτηση, όποτε αυτή κατατεθεί δεν ξέρω με ποιο αντικείμενο, δούνε ότι δεν θα είναι μόνο οι ίδιοι 10 αλλά μπορεί να είναι διαφορετικοί 10 βουλευτές, τότε τι θα πουν ότι και αυτοί είναι πικραμένοι;»

Ο Χατζηδάκης, λέει, απάντησε με δελτίο Τύπου αντί να ενημερώσει τους ίδιους τους βουλευτές. Μήπως, λέω μήπως, κάτι δεν πάει καλά με την επικοινωνία; Ο Γιώργος Βλάχος πάντως υποστηρίζει ότι η ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια ήταν χρήσιμη για την κυβέρνηση – αρκεί κάποιος να τον ακούσει στο υπουργείο Οικονομικών και επειδή δεν τους ακούει θα ξανακάνουν…
Ανασχηματισμός στο Μαξίμου… ή το ίδιο σκηνικό;

Ο Μητσοτάκης μπορεί να λείπει για δουλειές, σημαντικές, στις ΗΠΑ αλλά μην νομίζετε ότι οι εσωτερικές γκρίνιες σταματούν όταν λείπει το αφεντικό. Μόλις επιστρέψει, ακούγεται ότι μπορεί να σκεφτεί έναν νέο ανασχηματισμό στο Μαξίμου, γιατί το σχήμα δεν στέριωσε ποτέ. Και τι λέτε ότι συζητιέται στην πιάτσα; Ίσως να δούμε τον Γεραπετρίτη να επιστρέφει και τον Χατζηδάκη να «εξαφανίζεται» διακριτικά από το υπουργείο Οικονομικών, για να ησυχάσουν οι βουλευτές. Η κατάρα του Γρηγόρη Δημητριάδη χτυπά ξανά και ξανά το Μαξίμου. Από την παραίτηση του και μετά δεν στέριωσε κανένα σχήμα αλλά και το σημαντικό για τον Μητσοτάκη είναι ότι δεν λειτουργεί και δεν προλαβαίνει κρίσεις.

Έτσι λοιπόν μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ θα σκεφτεί να θα κάνει νέο ανασχηματισμό στο Μαξίμου. Κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι θα επιστρέψει ο Γεραπετρίτης και ίσως τη θέση του την πάρει ο Χατζηδάκης που τα πάει τόσο καλά στο Οικονομικών έχοντας ξεσηκώσει αντιδράσεις σε Βουλευτές της ΝΔ αλλά και στους ελευθέρους επαγγελματίες. Έτσι με μια κίνηση βγάζει δυο Υπουργούς που δεν τα πάνε και πολύ καλά με μια κίνηση που δεν τους τσαλακώνει… Αλλά το κρίσιμο είναι ποιοι θα πάρουν Υπουργικούς θώκους;

Θα γίνει αυτό; Θα δούμε. Προς το παρόν είναι απλώς ένα σενάριο – όπως οι περισσότερες υποσχέσεις που ακούμε τελευταία.
Ένα street party στη Ρηγίλλης… να γιορτάσει τα 50 της η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία είναι, λοιπόν, είναι μια ωραία ατμόσφαιρα και κλείνει τα 50 και αποφάσισαν να το γιορτάσει με ένα… street party στη Ρηγίλλης μπας και έρθουν πιο κοντά. Νεανικό, φρέσκο, με μουσική και χάπενινγκ. Μην περιμένετε μεγάλες ομιλίες, όμως. Μόνο ο Μητσοτάκης θα πάρει το μικρόφωνο για μια πανηγυρική τοποθέτηση – και μετά όλοι στο χορό, υποθέτω.
ΣΥΡΙΖΑ: Δύο μήνες μέχρι την αυτοκαταστροφή;

Και τώρα πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που τα πράγματα είναι ακόμα πιο χαοτικά. Η 24η Νοεμβρίου είναι μακριά, αλλά μοιάζει ταυτόχρονα τόσο κοντά. Δύο μήνες για τις εσωκομματικές εκλογές, δύο μήνες για να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις τους οι υποψήφιοι – και δύο μήνες για να δούμε αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβιώσει από την ίδια του την εσωστρέφεια. Διαιωνίζονται τα φαινόμενα διάσπασης και προσωπικών συγκρούσεων, και κανείς δεν ξέρει αν οι «χαμένοι» και οι «νικητές» της επόμενης ημέρας θα μπορέσουν να συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα. Η Γεροβασίλη δεν θα είναι υποψήφια – όχι ότι θα κέρδιζε, όπως όλοι ξέρουμε. Αλλά οι υποψήφιοι σίγουρα θα τσακώνονται μέχρι να μην μπορεί κανείς να τους σταματήσει.
Κι άλλη εσωστρέφεια, κι άλλη γκρίνια – και τα καλύτερα έρχονται!

Αγαπητοί αναγνώστες, στο σημερινό επεισόδιο της άνευ τέλους σειράς με τίτλο “Εσωστρέφεια ΣΥΡΙΖΑ”, η Κουμουνδούρου ξανά πιάνει φωτιά. Γιατί ποιος άλλος μπορεί να ανάψει τα αίματα καλύτερα από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ δεν μιλάμε για απλές πολιτικές διαφορές, αλλά για σενάρια που θα ζήλευαν οι καλύτεροι σκηνοθέτες σε ψυχόδραμα… Κάποιοι δεν θέλουν εκλογή νέας ΚΕ αλλά δεν τους χαλάνε εκλογές Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή μέχρι να μην βγει ο Κασσελάκης, ενώ Τρίτη-Πέμπτη-ΣΚ να τον βρίζουν, κι αυτός να μην απαντάει γιατί “κάνει κακό στο κόμμα”. Ένας γιατρός, γρήγορα…

Ο Παππάς και η εσωκομματική του «αγάπη»

Ας ξεκινήσουμε με την τελευταία δήλωση του Πέτρου Παππά, που αποφάσισε να πει τα πράγματα με το όνομά τους – αν και για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει… διάσπαση. Ο Παππάς, που στηρίζει τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, έριξε την «βόμβα» του λέγοντας ότι Κασσελάκης και Γεροβασίλη δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Και μάλιστα, έριξε και το κερασάκι στην τούρτα λέγοντας πως είναι καλύτερο να είμαστε ένα «σοβαρό κόμμα», ακόμα κι αν δεν είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση. Ε, και τι έγινε; Σιγά μη χαλάσει ο κόσμος αν διαλυθεί και άλλο το κόμμα, σωστά;
Η Κουμουνδούρου σε πανικό

Φυσικά, η Κουμουνδούρου δεν το άφησε ασχολίαστο. «Διχαστικός λόγος» λένε, «προγραφές» φοβούνται. Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον υπό πανικό, διαρρέει για να βάλει φρένο στην εσωκομματική βαβούρα. Εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορεί τον Παππά ότι προαναγγέλλει διαγραφές, προγραφές και – γιατί όχι; – διαλύσεις, αν ο Κασσελάκης πάρει την προεδρία. Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ, οι απλές εκλογές για πρόεδρο δεν είναι ποτέ «απλές».

Όσο για τον Σπίρτζη, τον Θεοχαρόπουλο και τον Ραγκούση, μην ανησυχείτε, αυτοί είναι «αγαπάτε αλλήλους». Τώρα το θυμήθηκαν όλοι τον διχαστικό λόγο – και τώρα το ανακάλυψε και η «προσωρινή» διοίκηση της Κουμουνδούρου.
Ντιμπέι… ρε!

Σήμερα έχουμε και debate. Στην ΕΡΤ, παρακαλώ, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα κονταροχτυπηθούν – ή μάλλον, θα σερβίρουν σούπα. Ελπίζουμε να μη μας την πασάρουν για βραδινό, αλλά με τις θεματικές που έχουν επιλέξει, δεν περιμένουμε πολλά. Αν οι ερωτήσεις ήταν ελεύθερες, ίσως είχαμε κάτι πιο ζουμερό. Μπορούμε να φανταστούμε ερωτήσεις τύπου «Γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον Ανδρουλάκη;» ή «Τι έργο έχει επιδείξει ο Χάρης Δούκας;». Αλλά, δυστυχώς, το show θα είναι πιο… κατεστημένο από όσο θα θέλαμε.

Μέχρι την επόμενη φορά, λοιπόν, να είστε καλά και να θυμάστε: η πολιτική σκηνή της Ελλάδας είναι μια ατελείωτη παράσταση και εμείς εδώ στο *Hard Talks* έχουμε πάντα τις καλύτερες θέσεις.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top