GuidePedia

0


ΜΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στην Ιστορία, η υπόθεση της Ουκρανίας, της οποίας ο στόχος ήταν να «περιορίσει και να φθείρει (διαβάστε: να καταστρέψει) την αναγεννημένη Ρωσία ξεκίνησε με τους κοινούς ελιγμούς του ΝΑΤΟ το 2008, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα του Μαϊντάν του 2014 και τον εμφύλιο πόλεμο». Θα ακολουθήσει η πολιορκία των Ρώσων στο Ντονμπάς.

Και όλη αυτή η περίοδος στην Ουκρανία κορυφώνεται με την ιστορική πολιτική ήττα της Δύσης, στις 2 Φεβρουαρίου 2022, με την υπογραφή του “Συμφώνου αδελφικής και απεριόριστης φιλίας” μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το Σύμφωνο, που άνοιξε και τον δρόμο στη ρωσική εισβολή, δημιουργεί δυνητικά τη μεγαλύτερη ανθρώπινη, στρατιωτική, βιομηχανική, εξορυκτική και εμπορική δύναμη στην Ιστορία, που ήδη υπάρχει σε όλες τις αγορές της Γης.

Έχοντας προκαλέσει την Ειδική Επιχείρηση, η απόρριψη των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης και η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία ήταν λάθη ανθρώπινης και πολιτικής ανικανότητας, τα οποία υπογραμμίστηκαν από ακομμάτιστους στρατιωτικούς και ιστορικούς. Το ΝΑΤΟ ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να κάνει τα ουκρανικά στρατεύματα να επικρατήσουν στο θέατρο του πολέμου, εκτός από την “Παγίδα του Κιέβου”, μια αμφιλεγόμενη –και δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί– αρχική φάση της σύγκρουσης.

Η συνέχιση της σύγκρουσης οδήγησε την υπό την ηγεσία της Ρωσίας οικονομία προς μια οικονομία του πολέμου που είχε ως αποτέλεσμα την απροσδόκητη επιχειρησιακή επικυριαρχία σε σχέση με το ΝΑΤΟ. Οι κυρώσεις επέκτειναν τις αγορές της Ρωσίας, αύξησαν το ΑΕΠ της και έδωσαν ουσία, με “κοσμικά” σχέδια, στην “απεριόριστη” ενοποίηση με την Κίνα. Οι τρέχουσες φάσεις, η εξέλιξή τους, το τέλος της πολεμικής σύγκρουσης και η μοίρα του τι θα μείνει στην Ουκρανία φαίνεται (ceteris paribus) ότι είναι επιλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τις οποίες καμία εξωτερική δύναμη ή συμμαχία δεν θα μπορέσει να επηρεάσει.

Τι έλεγαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Επιπλέον, φαίνεται ότι το μέλλον ανήκει στον Παγκόσμιο Νότο – δυστυχώς για μας τους Ευρωπαίους. Όλες οι προβλέψεις των ειδικών, αναλυτών και δημοσιογράφων σχεδόν του συνόλου της Δύσης στο θέμα του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας αποδείχθηκαν λάθος:Η Ρωσία λόγω κυρώσεων έπρεπε να καταρρεύσει οικονομικά εντός δύο μηνών μετά την έναρξη του πολέμου! Αντίθετα, φαίνεται να είναι η Ευρώπη που αποτυγχάνει, ακριβώς λόγω αυτών των κυρώσεων.
Οι Ρώσοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξέμεναν από πολεμοφόδια και εφεδρείες και θα πολεμούσαν με φτυάρια! Η εξέλιξη των γεγονότων έδειξε τα αντίθετα: κατά δήλωση των ίδιων των Ουκρανών «αν ρίξουμε μια σφαίρα απαντούν με 100 σφαίρες».
Η εισβολή στο ρωσικό Κουρσκ ήταν μια στρατηγική ιδιοφυΐα που θα είχε αλλάξει την παλίρροια του πολέμου! Αντίθετα, φαίνεται ότι 20-30 χιλιάδες άνδρες από τις επίλεκτες μονάδες του ουκρανικού στρατού κατέληξαν παγιδευμένοι. Ήδη το Κίεβο έχει παραδεχτεί πως η Μόσχα ξεκίνησε την αντεπίθεση της. Παράλληλα, προκάλεσε την αποδυνάμωση της άμυνας στο Ντονμπάς, το οποίο –σύμφωνα με όλα τα υπάρχοντα στοιχεία– αν ο καιρός το επιτρέψει, θα καταληφθεί ολόκληρο σε δύο μήνες.

Όλες αυτές οι λανθασμένες (μόνο;) πληροφορίες προφανώς δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους Ευρωπαίους. Ή όχι; Προφανώς ναι. Και προβλήματα που δεν άπτονται μόνο με τις υλικές συνθήκες διαβίωσής τους – η ακριβή ενέργεια για παράδειγμα που θέτει σε κίνδυνο τη βιομηχανία της ΕΕ και πρωτίστως της Γερμανίας. Δημιουργούνται προβλήματα χειραγώγησης της αντίληψης και της συμπεριφοράς και κατά συνέπεια και του τρόπου ανάλυσης των γεγονότων αλλά και του επιβεβλημένου τρόπου επίλυσής τους. Ποιοι είναι οι ωφελημένοι από την όλη κατάσταση; Ποιους εξυπηρετεί η απόκρυψη της αλήθειας;

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top