GuidePedia

0


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κουρσκ – Η Ουκρανία εκκενώνει 6.000 ανθρώπους από το Σούμι

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στο Κουρσκ σύμφωνα με Ρώσους δημοσιογράφους και αναλυτές καθώς η κεραυνοβόλα ουκρανική προέλαση συνεχίζεται για δεύτερη 24ωρο.

Οι Ρώσοι επίσημα κάνουν λόγο για 1.000 Ουκρανούς στρατιώτες οι οποίοι κατάφεραν να προχωρήσουν σε βάθος 20-25 χιλιομέτρων εντός της ρωσικής επικράτειας του Κουρσκ καταλαμβάνοντας σειρά οικισμών σε μια έκταση 350 m²

Όμως – αυτό είναι και το πιο σημαντικό – στο Σούμι βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής επιπλέον 3 ουκρανικές Ταξιαρχίες. Ολόκληρη η περιοχή θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Ακριβώς γι αυτό το λόγο οι Ουκρανοί ξεκινούν εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από 23 περιοχές του Σούμι.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές οι Ουκρανοί κατέλαβαν τους οικισμούς:

Gornal’, Guevo, Kurilovka, Oleshnya, Rubanshchina, Honcharivka, Lebedevka, Aleksandriya, Leonidovo, Zelenyi Shlyakh, Tolstyi Lug, Luybimovka, Pokrovskii και Obukhovka.

Σύμφωνα με τον Ρυμπάρ όλο το βάρος αυτή τη στιγμή πέφτει στην άμυνα του Κορένεβο το οποίο κινδυνεύει άμεσα. Η ρωσική Αεροπορία επιχειρεί διαρκώς στον άξονα Κορένεβο – Σούντζα. Στη Σούντζα διεξάγονται σφοδρές μάχες στο κέντρο της πόλης.

Ο Αντικειμενικός σκοπός των Ουκρανών φαίνεται να είναι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το Χάρκοβο και η δημιουργία μιας Ζώνης Ασφαλείας στα σύνορα. Δεν αποκλείεται ο στόχος τους να είναι ακόμη πιο φιλόδοξος…


Το Κίεβο ετοιμάζει τρεις Ταξιαρχίες για το δεύτερο κύμα επίθεσης

Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Sladkov ανέφερε πριν λίγο:

“H κατάσταση στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Κουρσκ επιδεινώνεται. Η νύχτα θα αποκαλύψει πολλά. Ο εχθρός αντιγράφει την κίνησή μας προς την πόλη Volchansk και το χωριό Liptsy.

Oι ομάδες Αναγνώρισης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εντόπισε αδύναμες περιοχές και ο εχθρός έριξε γρήγορα ένα δεύτερο κλιμάκιο στη μάχη.

Στην περιοχή Σούμι , ο εχθρός έχει συγκεντρώσει τρεις ταξιαρχίες. Οι καλύτερες αυτή τη στιγμή. Η δύναμη κρούσης του εχθρού βρίσκεται στην πόλη Glukhov.

Από το Glukhov, είναι εύκολο να προχωρήσουν προς την πόλη Rylsk. Ταυτόχρονα άλλες ουκρανικές δυνάμεις χουν πάει στην πόλη Σούντζα από δύο πλευρές, περικυκλώνοντάς την (5 χλμ. από τα σύνορα). Μπορεί να τη παρακάμψουν και να κατευθυνθούν προς την πόλη Κορένεφ ή την πόλη Κουρσκ.

Ο εχθρός είναι τοποθετημένος στο δρόμο προς την πόλη Κορένεφ και στο δρόμο προς την πόλη Κουρσκ. Θα είναι δύσκολο για εμάς να μετακινήσουμε εφεδρείες. Οι προθέσεις του εχθρού είναι ασαφείς.

Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου χίλιοι Ουκρανοί στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Κουρσκ και οι εφεδρείες βρίσκονται στην περιοχή Σούμι . Τα στρατεύματα του εχθρού καλύπτονται καλά από αεράμυνα και ηλεκτρονικό πόλεμο. Όλα είναι υπολογισμένα. Ο εχθρός είναι ύπουλος και δυνατός.

Ποτάμια, δάση, χαράδρες. Ο εχθρός καμουφλάρεται εύκολα. Είμαστε αναγκασμένοι να σχηματίσουμε νέες αμυντικές γραμμές. Ο εχθρός βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Σούντζα . Ίσως χρειαστεί να θέσουμε σε κίνδυνο τις εφεδρείες, οι οποίες λογικά θα σπεύσουν στην πόλη Σούντζα .

Ο εχθρός χτυπά τη συνοριακή περιοχή της περιοχής Belgorod. Δεν θα προχωρήσουν στο έδαφός μας — πίσω τους βρίσκονται τα στρατεύματά μας στην πόλη Volchansk και κοντά στο χωριό Liptsy. Θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν την πόλη Μπέλγκοροντ.

Η περιοχή Kursk και η περιοχή Belgorod αποτελούν ενιαία επιχείρηση για το Κίεβο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κουρσκ – Η Ουκρανία εκκενώνει περίπου 6.000 ανθρώπους από τα σύνορα – Μεγάλες απώλειες

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο προσωρινός κυβερνήτης Αλεξέι Σμιρνόφ, μέσω της εφαρμογής Telegram. Στην περιοχή αυτή, στη νότια Ρωσία, διείσδυσαν την Τρίτη δυνάμεις του ουκρανικού στρατού.

«Η επιχειρησιακή κατάσταση παραμένει δύσκολη στις μεθοριακές ζώνες. Για να περιορίσουμε τις συνέπειες της εισβολής των εχθρικών δυνάμεων αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ο Σμιρνόφ.

Η Ουκρανία διέταξε σήμερα την απομάκρυνση περίπου 6.000 ανθρώπων από ουκρανικές παραμεθόριες περιοχές που βρίσκονται κοντά στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, μετά την επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων εκεί, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σούμι.

«Η εντολή που μόλις υπέγραψα προβλέπει την υποχρεωτική απομάκρυνση ανθρώπων από 23 τοποθεσίες» στην επαρχία Σούμι, δήλωσε ο κυβερνήτης Βολοντίμιρ Αρτιούχ. «Υπάρχουν περίπου 6.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 425 παιδιών», στις τοποθεσίες αυτές είπε.

Κουρσκ: «Έως και 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες συμμετέχουν στην επίθεση» αποκάλυψε ο Γκερασίμοφ

Ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γκεράσιμοφ, δήλωσε σήμερα πως «έως και 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην επιδρομή που έγινε χθες στην περιφέρεια Κουρσκ», στα σύνορα με την Ουκρανία. Ο Γκεράσιμοφ είπε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να «καταστρέφουν τον εχθρό» σε περιοχές κοντά στη μεθόριο.

«Η πρoώθηση του εχθρού εις βάθος στο [ρωσικό] έδαφος ανακόπηκε από πλήγματα της αεροπορίας και του πυροβολικού», διαβεβαίωσε ο Γκεράσιμοφ τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνάντησης που αναμεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι χθες, ο Βαλέρι Γκερασίμοφ επισκέφθηκε θέσεις που ελέγχονται από τα στρατεύματά του στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου άκουσε τις αναφορές των διοικητών (…) Έβγαλε συμπεράσματα από αυτές και έθεσε καθήκοντα για μελλοντικές ενέργειες», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Νωρίτερα, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε πως η ουκρανική επιδρομή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ είναι μεγάλη πρόκληση. «Το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε άλλη μια μεγάλη πρόκληση» δήλωσε ο Πούτιν στα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με την επίθεση στο Κουρσκ και έπειτα πρόσθεσε πως ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν «αδιακρίτως βομβαρδισμό πολιτικών» στόχων στην ρωσική περιφέρεια.

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν το σταθμό φυσικού αερίου της Σούντζα

Η Gazprom θα συνεχίσει να στέλνει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη αύριο Πέμπτη, δήλωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία διαμετακόμισης φυσικού αερίου της Ουκρανίας, εν μέσω αναφορών ότι οι δυνάμεις του Κιέβου κατέλαβαν τον σταθμό μέτρησης της ρωσικής εταιρείας κοντά στη συνοριακή πόλη Σούντζα.

Τα στοιχεία της διαχειρίστριας εταιρείας της Ουκρανίας έδειξαν ότι 41,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου αναμένονται να διοχετευθούν από την Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας αύριο Πέμπτη.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 39,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας σήμερα, από 42,4 mcm που εστάλησαν την Τρίτη

Η διαχειρίστρια εταιρεία διαμετακόμισης φυσικού αερίου της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το ρωσικό φυσικό αέριο θα συνεχίσει να διέρχεται μέσω Ουκρανίας παρά τις αναφορές ότι διεξάγονται μάχες κοντά στη ρωσική πόλη Σούντζα.

Επί του παρόντος, περίπου 42 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου περνούν καθημερινά από τη Σούντζα. Ο συνολικός ετήσιος όγκος διαμετακόμισης ανέρχεται σε περίπου 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Δύο ρωσικά στρατιωτικά ιστολόγια ανέφεραν, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν μια εγκατάσταση μέτρησης φυσικού αερίου στη Σούντζα, μέσω της οποίας περνάει ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι σταθμοί μεταφοράς και μέτρησης φυσικού αερίου Σούντζα στην περιοχή Κούρσκ της Ρωσίας είναι το μοναδικό σημείο εισόδου του ρωσικού φυσικού αερίου στο ουκρανικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου για περαιτέρω μεταφορά στην Ευρώπη.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top