GuidePedia

0

Μπήκε ο Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού! Ο πιο «hot» μήνας! Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Ιούλιος έκλεψε τις εντυπώσεις στη ζέστη, ενώ ο Αύγουστος μας έχει ταράξει στα μελτέμια, μέχρι στιγμής, εξ ου και οι επικίνδυνες φωτιές.

Έλα όμως που ο όρος «hot» έχει διττή σημασία! Πέραν της ζέστης, έτσι περιγράφονται και τα φλέγοντα θέματα. Συνήθως αυτά δεν τα συναντά κανείς τον Αύγουστο. Ας όψονται τα «μπάνια του λαού»! Κι ας λέει ο συνάδελφος Πορτοσάλτε, ότι εάν θέλουμε μια 20άρα δισεκατομμυριάκια ευρώ στον προϋπολογισμό, πρέπει να μάθουμε να πηγαίνουμε διακοπές κι άλλους μήνες, για να μην πιάνουμε χώρο οι ιθαγενείς και δεν χωρούν οι ξένοι που μας τα ακουμπάνε! Τα χρήματα.

Τα φλέγοντα θέματα είναι τρία. Η ΕΛΒΟ που θα είχε τελειώσει στα τέλη Ιουλίου αλλά δεν τελείωσε, η εξαιρετικά… ευδιάκριτη εξωτερική μας πολιτική -άλλη χώρα στον πλανήτη δεν πρέπει να «πολιτεύεται» έτσι στο διεθνές περιβάλλον. Κατά τα άλλα, λίγος… αυτοπροσδιορισμός και λίγη υποψία για τα μελλούμενα στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ DEAL ΤΗΣ ΕΛΒΟ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Σε ένα από τα πιο «hot» θέματα του θέρους, φαίνεται πως θα είναι το σίριαλ της νέας πώλησης της ΕΛΒΟ. Το DP είχε γράψει ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συμφωνήσει να θέσουν ως χρονικό στόχο ολοκλήρωσης της συμφωνίας, το τέλος Ιουλίου. Ο Ιούλιος όμως πέρασε και η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε. Αυτό, όπως ήταν επόμενο, κινητοποίησε -με βαριά καρδιά λόγω περιόδου!- τη στήλη, με στόχο να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί και γενικώς, όλα όσα χρήζουν ΚΑΤΑΔΕΙΞΗΣ.

Θα τα πούμε μετά τη συμφωνία!

Και μόνο τα κλειστά στόματα που συνάντησε η στήλη προσπαθώντας να πληροφορηθεί τι στην ευχή έχει συμβεί, αρκούσαν για να αντιληφθούμε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Προσπάθεια έγινε να γίνει επαφή και με την πλευρά του αγοραστή. Η απάντηση ήταν εξαιρετικά ευγενική, αλλά δεν άφηνε περιθώρια «χειρισμού» και διαπραγμάτευσης! Μας μεταφέρθηκε η ετοιμότητα και η προθυμία να συνομιλήσουμε, με τη διαφορά όμως ότι αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας! Κατανοητό και σεβαστό από επιχειρηματικής πλευράς. Από δημοσιογραφικής, ουσιαστικής και δεοντολογικής, απευθύνουμε δημόσια έκκληση αναθεώρησης της απάντησης!

Εδώ συμφωνία, εκεί συμφωνία, πού είναι η συμφωνία;

Οι πρώτες πληροφορίες που κατορθώσαμε να συλλέξουμε, είναι ότι η συμφωνία δείχνει να έχει βαλτώσει, για άγνωστο λόγο. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Πηγές μάλιστα, ανέφεραν ότι παρόλο που οι δυο πλευρές -αγοραστής και πωλητής- έχουν όντως βάλει υπογραφές σε έγγραφο που αφορά τη συναλλαγή, οριστική συμφωνία δεν υπάρχει. Αυτό παραπέμπει στην ύπαρξη υπογεγραμμένου εγγράφου από όλες τις πλευρές, με τη μορφή είτε προσυμφώνου είτε κάποιου εγγράφου που επισημοποιεί τις προθέσεις πώλησης – αγοράς της ΕΛΒΟ, με ένα ποσό ανάμεσα στα 7-7,7 εκατ. ευρώ.

Στο τραπέζι και 10 εκατομμύρια;

Στο μεταξύ, με αφορμή δημοσίευμα που έφερνε στο φως έγγραφο ελβετικής εταιρίας που φέρεται να εμπλέκεται στη συμφωνία, να συμπληρώσουμε το ρεπορτάζ λέγοντας ότι υπάρχει συμφωνία για χρηματοδότηση της εξαγοράς, μέχρι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ. Για να γίνεται μια τέτοια έγγραφη και δεσμευτική προσφορά, σημαίνει ότι η πλευρά του βλέπει υπεραξίες στην ΕΛΒΟ, τις οποίες δεν κατόρθωσε να δει ούτε η ελληνική κυβέρνηση, ούτε οι αρχικοί -Ισραηλινοί- επενδυτές. Η υπόθεση θα έχει ενδιαφέρον. Θα μπορούσε βέβαια αυτό το ποσό να καλύπτει περισσότερα από απλώς την αγορά της εταιρίας. Θα αποκαλυφθεί αργά ή γρήγορα.

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

Θα μπορούσε άραγε η διαρροή ενός μεγαλύτερου ποσού να άνοιξε την όρεξη στους πωλητές, που επιδιώκουν την αύξηση του τιμήματος; Θεμιτό. Εάν όμως έχουν βάλει τις υπογραφές τους φαρδιές πλατιές σε κάποιου είδους συμφωνητικό στο οποίο προσδιορίζεται και το τίμημα, πώς μπορούν να υπαναχωρήσουν; Από την άλλη όμως και οι αγοραστές αντιλαμβάνονται, ότι εάν υπάρξει από άλλη πλευρά υψηλότερο τίμημα, η καταρχήν συμφωνία θα μπορούσε να πάει περίπατο. Money talks… όπως έχουμε χρησιμοποιήσει κατ’ επανάληψη.

Ιοβόλα υπονοούμενα

Κανείς πέραν ενός συμβολαίου, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να πουλήσεις σε χαμηλότερη τιμή, εάν υπάρχει υψηλότερη προσφορά. Το θέμα είναι να βρεθεί η μέση οδός. Ποιο θα είναι το ποσό στο οποίο θα καταλήξει μια ενδεχόμενη εκ νέου διαπραγμάτευση του τιμήματος. Οι κακές γλώσσες βέβαια διακινούν, ότι «δεν είναι ανάγκη να αλλάξει το συμφωνηθέν συμβατικό τίμημα για να υπάρξει… νέα συμφωνία και να είναι όλοι χαρούμενοι»! Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η στήλη παίρνει σαφείς αποστάσεις από ιοβόλα υπονοούμενα που αφορούν το χρώμα του χρήματος. Όποιος ενδιαφέρεται, μιλάει με στοιχεία.

ΟΤΑΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΛΙΣΗ

Οι κακοί δημοσιογράφοι και οι κακοί ιδιώτες που παρακολουθούν τις ελεύθερες εφαρμογές στο διαδίκτυο, δημιουργούν προβλήματα στο υπουργείο Εξωτερικών του –τύποις πολιτικού προϊσταμένου– Γιώργου Γεραπετρίτη. Ο υπουργός της καρδιάς μας, συνεχίζει να παραδίδει διαπιστευτήρια στην Υψηλή Πύλη, φοβούμενος ότι θα χαθεί αυτό που μόνος του και μερικούς ακόμα ομοϊδεάτες του, θεωρούν «θετικό μομέντουμ» στα ελληνοτουρκικά. Εθελοντές κορόιδα δηλαδή, επειδή ο σουλτάνος της δικής τους καρδιάς, έδωσε εντολή να μην γίνονται παραβιάσεις. Ε ρε γλέντια…

Για ποιον λόγο διαμαρτυρία αν δεν τρέχει τίποτα;

Κάπως έτσι δεν έγινε και τίποτα στη Κάσο και τσάμπα φωνασκούμε εμείς οι ανόητοι, εκνευρίζοντας τους πεφωτισμένους που εργάζονται για το καλό μας και μόνο, κι εμείς δεν το αναγνωρίζουμε. Ο πολύς κύριος ΥΠΕΞ όμως, ας δώσει μια απάντηση σε εμάς του κακόπιστους υπηκόους του, που αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο ο Έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα, κατέθεσε ρηματική διακοίνωση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εάν δεν έγινε απολύτως τίποτα; Είναι… τίποτα η διεκδίκηση της περιοχής ως τουρκικής υφαλοκρηπίδας; Άσε που μιλούσε για τουρκικές μονομερείς ενέργειες, λίγο έξω από τα χωρικά μας ύδατα.

Συνταγή που δουλεύει δεν την αλλάζεις

Άρα, κύριε Γεραπετρίτη μας, δεν είστε και τόσο βέβαιος ότι τα ελληνικά νησιά δικαιούνται ΑΟΖ. προφανώς θέλετε να το συζητήσετε με τον κακό γείτονα, λέτε και δεν γνωρίζετε ήδη τι θα σας πει! και μετά να του δώσετε το κατιτίς του -κάτι σαν Πρέσπες του Αιγαίου με τις οποίες συμφωνείτε- και να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Οι Τούρκοι σίγουρα. Αφού θα έχουν βουτήξει από πίτα που δεν τους ανήκει και μάλιστα με συναίνεση του αφελή γείτονα. Χωρίς ντουφεκιά, αφού έφτανε λίγη αγριάδα. Άφησέ τον να ασχολείται με ρηματικές δακοινώσεις, μετά την εορτή. Στην Τουρκία διασκεδάζουν. Στον ΟΗΕ δεν σκοτίζονται. Και έρχονται και άλλα. Για ποιον λόγο να αλλάξεις συνταγή που δουλεύει; Εδώ γίνεται χαμός και έχουν γραμμένο το Ναυτικό στα παλιά τους τα παπούτσια.

Οι Αιγύπτιοι παρακολουθούν και κρίνουν…

Αυτό ίσως είναι το κορυφαίο μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Τουρκία… Κάνουμε λάθος; Ε δεν έγινε και τίποτα. Το πιάσατε… Διότι οι Τούρκοι σας έχουν πει τη γνώμη τους και σας έστειλαν και πολεμικά πλοία για να σας πείσουν. Κι αντί να ξυπνήσετε, συνεχίζετε το ίδιο βιολί εκεί στην κυβέρνηση. Και οι Αιγύπτιοι απέναντι μας έχουν πει τη γνώμη τους, αφού φρόντισαν να πετύχουν μια βαρβάτη συμφωνία με την Ελλάδα. Όμως, μάλλον δεν ενθουσιάζονται από τη διάθεση υπεράσπισης που δείχνουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων από την πιο ανώμαλη χώρα στον κόσμο. Δεν θα ασχοληθούν με Γεραπετρίτηδες, θα κάνουν τα κουμάντα τους.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ

Οργιάζει η φημολογία ότι η κυβέρνηση κλείνει μια σειρά από θέματα τώρα, με στόχο να ξεχαστούν μέσα στη θερινή ραστώνη και τα μπάνια του λαού και να επιχειρήσει το restart από Σεπτέμβρη, μοιράζοντας χρήμα από τη Θεσσαλονίκη. Διότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν και πολύ καλά. Παρότι το παίζουν άνετοι, δεν αισθάνονται καθόλου ασφαλείς με το πως πατούν στα πολιτικά – κυβερνητικά τους πόδια.

Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε

Έξω ο σταθμάρχης από τη φυλακή – για πόσο να του τα φορτώνεις όλα με τα Τέμπη; Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Καραϊβάζ – αυτά έχει η ανάγκη να δείξεις ότι κάτι κάνεις και ότι δεν είναι στη χώρα όλα διαλυμένα. Μην ξεχάσουμε, δεν έγινε και τίποτα με τις υποκλοπές. Κάτι πλημμελήματα μόνο. Μπράβο ρε παιδιά! Και εις ανώτερα. Μιλάτε, σας ακούμε. Πόσο επίκαιρη μια διαφήμιση του παλιού καιρού, αν και άλλο εννοούσε. Μην ξεχάσουμε να αποδώσουμε τα του Καίσαρος στην επόμενη δημοσκόπηση που θα μας ρωτήσουν… ποιους θεσμούς εμπιστευόμαστε.

Η ΤΡΕΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ

Στο Λονδίνο το εφετείο της πόλης δικαίωσε μία trans και ακύρωσε το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί επειδή χρησιμοποιούσε τα διάσημα διώροφα λεωφορεία χωρίς εισιτήριο, με το αιτιολογικό ότι πριν δύο χρόνια είχε η ίδια δηλώσει πως νιώθει λεωφορείο και πως αυτή είναι η ταυτότητα της. Φιλαράκος μου σχολίασε, ότι από εδώ και πέρα σκέφτεται να αυτοπροσδιοριστεί ως «φορολογικά ουδέτερος» και ως εκ τούτου θα διεκδικήσει να μην πληρώνει φόρους; «Θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν το δικαίωμα ουδετερότητάς μου;»…

Διεκδικώντας ουδετερότητα…

Όχι φίλε μου, προχώρα. Κι εγώ μαζί σου, θα αυτοπροσδιοριστώ ως «Κυρ. Μητσοτάκης» και θα πάω να αναλάβω υπηρεσία στο Μέγαρο Μαξίμου! Εδώ στην woke κουλτούρα, το φύλο των ανθρώπων δεν έχει τις διαφορές που διαμόρφωσε η φύση σε εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Είναι απλώς… μια «κοινωνική κατασκευή». Και ως κοινωνική κατασκευή, δεν έχει ουσιώδεις βιολογικές διαφορές. Συνεπώς, ως «συνταγματικά ουδέτερος», μου πρόσθεσε, «δεν αναγνωρίζω κανένα νόμο, κανένα κράτος, κανένα κόμμα, καμία Βουλή»! Διότι αυτά κι αν είναι «κοινωνικά κατασκευάσματα»!

Να μείνει το Παρίσι 2024 στην Ιστορία για τους σωστούς λόγους

Άντε μετά να απορρίψεις ως συνωμοσιολογία όσους πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι μία ευγονική ελίτ που έχει τρελαθεί -όπως παλαιότερα ο Χίτλερ- και επιδιώκει τη μείωση του πληθυσμού, χτυπώντας τη Γυναίκα, τη Μάνα που τεκνοποιεί… και πολλές γυναίκες χειροκροτούν. Ανώμαλες καταστάσεις. Αφού δεν αποχωρούν μαζικά οι γυναίκες σαν τους χορηγούς με τα δισεκατομμύρια που αποστέρησαν από την Ολυμπιάδα της δυτικής ιδεοληψίας στο Παρίσι… έτσι θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι η χώρα αυτή είναι το πολιτικό εργαστήρι της Ευρώπης. Που με τη σειρά της έχει επηρεάσει ολόκληρη την υφήλιο.

ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει σήμερα 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, ο ίδιος όγκος που εστάλη χθες Πέμπτη. Αυτό μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και μέσω αυτών των ελληνικό ΑΠΕ-ΜΠΕ. Θέλει σχόλιο και συσχέτιση με τον πόλεμο στην Ουκρανία; Να λέγαμε ότι κάπως έτσι θα τα βρουν στο τέλος και για τις πολεμικές αποζημιώσεις; Να προσθέταμε και την ανταλλαγή κρατουμένων, η οποία, αν μη τι άλλο, αποκαθιστά διαύλους σοβαρής συνεννόησης και θετική προδιάθεση για περαιτέρω συζητήσεις και συμφωνίες; Λίγο υπομονή όμως για να τελειώσουν πρώτα οι αμερικανικές εκλογές. Βέβαια, ο εναλλακτικός τίτλος του σχολίου, θα μπορούσε να είναι το ΣΤΥΜΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ και είναι σαφές ποιους υπονοεί.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top