GuidePedia

0

Σκόπια: Ο Μίτσκοσκι δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Μητσοτάκη που «άλλα έλεγε και άλλα έκανε»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και ηγέτης του VMRO DPMNE, Χριστιάν Μίτσκοσκι, γίνεται «χλωμό αντίγραφο» του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, γράφει ο δημοσιογράφος Σκοπίων Ερόλ Ριζάοφ για τη «Deutsche Wele».

“Κάθε φορά που η νέα κυβέρνηση κάνει ένα λάθος ή αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα, που συνέβαινε καθημερινά σε μια σύντομη εξουσία με καταστροφική αρχή, ο πρωθυπουργός Χριστιάν Μίτσκοσκι θα πετάει μια βόμβα στα μέσα ενημέρωσης για να στρέψει την προσοχή σε κάτι άλλο”, γράφει ο Ριζάοφ σε άρθρο του για τη γερμανική RTV.

«Όσο μεγαλύτερο το λάθος, τόσο μεγαλύτερη η ψευδής αποκάλυψη», πιστεύει ο δημοσιογράφος των Σκοπίων και δηλώνει ότι η τελευταία προσπάθεια συγκάλυψης των καταστροφικών κινήσεων της κυβέρνησης σε σειρά, ενώ η χώρα καίγεται στις φωτιές για έναν ολόκληρο μήνα, είναι η κατηγορία ότι το αλβανικό κόμμα της αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να αποσταθεροποιήσει τη Βόρεια Μακεδονία και να παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα.

«Οι σειρήνες του VMRO κλαίνε για συναγερμό και κινητοποίηση. Υπάρχουν εκκλήσεις για ενότητα για την υπεράσπιση της χώρας από τους κακούς Αλβανούς του DUI. Οι καλοί Αλβανοί είναι με την κυβέρνηση. Κάτι παρόμοιο με πολιτικούς πατριώτες και πολιτικούς προδότες. Οι άλλοι, όπου κι αν βρίσκονται και με ποιους είναι, δεν έχουν σημασία. Με άλλα λόγια, ετοιμάζεται ένας εμφύλιος πόλεμος που θα ακολουθήσει ένα υποχρεωτικό παρηγορητικό μήνυμα – η Κυβέρνηση και ο Μίτσκοσκι προσωπικά δεν θα το επιτρέψουν», γράφει ο Ριζάοφ.

«Δεν ακολούθησε τον Μητσοτάκη που άλλα έλεγε και άλλα έκανε»
Δηλώνει ότι ήταν πεπεισμένος ότι η νέα κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Χριστιάν Μίτσκοσκι, μετά τη νίκη των εκλογών την άνοιξη, θα εφάρμοζαν την πραγματιστική πολιτική του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ότι έκανε ξεκάθαρο λάθος γιατί, όπως αναφέρει, ο Μίτσκοσκι γίνεται ένα χλωμό αντίγραφο του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς μέρα με τη μέρα και του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

«Παρά την απόλυτη εξουσία, έχοντας κατά νου την Κυβέρνηση, τη Συνέλευση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον πρόεδρο του κράτους, σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο το δικαστικό σώμα και ολόκληρο το δικαστικό σύστημα, ένα μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή, ο Μίτσκοσκι συνεχίζει να διακηρύσσει συνεχώς προδότες, καθάρματα και εχθρούς και συνεχίζει με τον λαϊκισμό σαν να είναι στην αντιπολίτευση», γράφει ο Ριζάοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μίτσκοσκι έφτιαξε δύο αρχεία – το ένα για εσωτερική χρήση και το άλλο για εξωτερική χρήση. «Είναι ένας για το εσωτερικό όταν εναντιώνεται γενναία στις ισχυρές παγκόσμιες δυνάμεις που μας επιβάλλουν δεκαετίες αδικίας με τη βοήθεια εγχώριων προδοτών, δίνοντάς του την αύρα ενός γενναίου και ανεξάρτητου, περήφανου και αξιοπρεπούς πολιτικού», λέει ο Ριζάοφ.

Ο δεύτερος είναι «ένα αρχείο για το εξωτερικό όπου γονατίζει με εύκολα αναγνωρίσιμη επινοητικότητα, αγοράζοντας πολύτιμο χρόνο σε βάρος του κράτους, υποσχόμενος καλύτερες συμβάσεις με μικρές αισθητικές, ασήμαντες αλλαγές που έχουν ήδη συναφθεί και ένα καλύτερο διαπραγματευτικό πλαίσιο με την ΕΕ». «Υποσχέθηκε στις Βρυξέλλες ότι θα εφαρμόσει συνταγματικές αλλαγές, ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις όπως έχουν ήδη συμφωνηθεί. Αυτός είναι ο τρόπος που επέλεξε ο Μίτσκοσκι για να αποφύγει την ευθύνη για ολόκληρη την κατάσταση της χώρας στην οποία βρίσκεται στην εξουσία, αλλά και για τα ψέματα που υποσχέθηκαν προεκλογικά», έγραψε ο Ριζάοφ στο άρθρο του με τίτλο «Πού πάει και πού μας πάει ο Μίτσκοσκι ;»

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top