GuidePedia

0

Ξεσηκώνονται οι Κούρδοι της Ευρώπης φέρνοντας στα κοινοβούλια της ΕΕ την τουρκική βαρβαρότητα σε Συρία Ιράκ και ΝΑ Τουρκία

Αραβικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε την απώλεια Τεσσάρων στρατιωτών του τουρκικού στρατού, οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν Κούρδοι μαχητές των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας απάντησαν στις κατοχικές επιθέσεις κατά της περιοχής Ζαπ στο Βόρειο Ιράκ, ανατινάζοντας σε ενέδρα στρατιωτικό όχημα ( πιθανότατα Kirpi) αλλά και με την καταστροφή ενός ελικοπτέρου τύπου Sikorsky.

Οι πηγές του πρακτορείου ειδήσεων δεν ανέφεραν λεπτομέρειες αλλά εκτιμάται ότι οι Κούρδοι διαθέτοντας περιπλανόμενους πυραύλους και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα STINGER.


Τρόμος στην Άγκυρα για το οπλοστάσιο των Κούρδων

Οι κουρδικές δυνάμεις σύμφωνα με αραβικό ΜΜΕ, διαθέτουν ιρανικούς περιπλανώμενους πυραύλους εδάφους-αέρος τύπου-358 , οι οποίοι είναι ουσιαστικά drones που κυκλώνουν τον στόχο τους για πετύχουν τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, αυξάνοντας το πλεονέκτημά τους έναντι των εχθρικών drones που ήταν, μέχρι τώρα, πολύ πιο προηγμένα, καταρρίπτοντας για παράδειγμα πρόσφατα τουρκικό UAV τύπου Aksungur.

Το ιρανικό UAV διπλής λειτουργίας και ειδικών αποστολών, γνωστό με το όνομα ως 358 Saqr, ενσωματώνει ταυτόχρονα τις δυνατότητες ενός drone καμικάζι και ενός αντιαεροπορικού κατευθυνόμενου πυραύλου, και είναι αναμφίβολα ενταγμένο στο κουρδικό οπλοστάσιο, άγνωστο σε ποιους αριθμούς, προκαλώντας πλέον πονοκέφαλο στην Άγκυρα.

Το ιρανικό loitering 358 εδάφους-αέρος, θεωρείται το ισχυρότερο drone στη Μέση Ανατολή.
Οι Κούρδοι της Ευρώπης φέρνοντας στα κοινοβούλια της ΕΕ την τουρκική βαρβαρότητα σε Συρία Ιράκ και ΝΑ Τουρκία

Το Συμβούλιο των Κούρδων του PYD στην Ευρώπη προετοιμάζεται για τη Γενική Διάσκεψη του Κόμματος.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην Ευρώπη πραγματοποιεί το συνέδριό του, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη γενική διάσκεψη του κόμματος, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους στη ΒΑ Συρία.

Με το σύνθημα «Η προστασία των κερδών της επανάστασής μας είναι εγγύηση για το μέλλον μας», ξεκίνησαν στην Ολλανδία οι εργασίες της 12ης διάσκεψης του PYD στην Ευρώπη για την επιλογή εκπροσώπων της γενικής διάσκεψης του κόμματος, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν 350 εκπρόσωποι του κόμματος σε ευρωπαϊκές χώρες, με τη συμμετοχή μιας ομάδας εκπροσώπων κουρδικών και συριακών πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη.

Εκτός από μια σειρά πολιτικών και πολιτιστικών προσώπων και δημοσιογράφων. Οι παρευρισκόμενοι στο συνέδριο θα συζητήσουν την πολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις στη ΒΑ Συρία υπό το φως των συνεχιζόμενων και ανανεωμένων τουρκικών απειλών και τον αγώνα της κουρδικής κοινότητας στην Ευρώπη για την προστασία των κερδών της επανάστασης της 19ης Ιουλίου 2012.

Το συνέδριο έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο ημέρες και θα προκύψει με την εκλογή ανδρών και γυναικών εκπροσώπων για τη γενική συνέλευση του κόμματος.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top