ΗΆγκυρα σχεδιάζει την εισβολή στην ”νεκρή ζώνη” στην Κύπρο, και το κάνει ξεκάθαρα με την τοποθέτηση έξι πύργων επιτήρησης μεγάλης εμβέλειας κατά μήκος της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ.
Τουρκία στην Κύπρο όπως και στο Αιγαίο έχει επιδοθεί στην αγαπημένη της πολιτική που είναι το γκριζάρισμα εδάφους, αυτήν την φορά στην Κύπρο.
Μιλάμε για την Νεκρή Ζώνη, την οποία με τόσο αίμα, πόνο και δάκρυ κράτησαν οι ελληνικές και ελληνοκυπριακές δυνάμεις μακριά από τα «χέρια του Αττίλα» 50 χρόνια από το καλοκαίρι του 1974.
Δεν πρόκειται σαφώς και μερικά μέτρα αλλά για 32 χλμ κυπριακού εδάφους το οποίο αποτελεί αυτό που αναφέρει η ονομασία του «νεκρό έδαφος», ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο όμως διεκδικούν οι Τούρκοι.
Αυτά τα Έξι επιτηρητικά φυλάκια των Τούρκων έχουν στόχο τον πλήρη έλεγχο της Νεκρής Ζώνης, αλλά και την διενέργεια προκλήσεων κατά των Ελληνοκυπρίων αγροτών σε Δερύνεια και αλλού, με κάθε μέσο και τρόπο.
Εάν και εφόσον αποσυρθεί κάποια στιγμή η UNFICYP, η Τουρκία θα προσπαθήσει με «πολεμική επιθετική επιχείρηση να καταλάβει ολόκληρη την έκταση της νεκρής ζώνης που αποτελεί το 6% του κυπριακού εδάφους.
Η μεταφορά στα κατεχόμενα 3 τουρκικών αποβατικών πλοίων , ένα μεγάλο και δύο μικρά στο αποκαλούμενο πολεμικό ναυτικό του ψευδοκράτους, υποκρύπτει σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές σχέδιο μελλοντικής εμπλοκής τους σε πολεμικές επιχειρήσεις.
Οι Τούρκοι από το 1974 και μετά, σε πρώτη ευκαιρία, δείχνουν τις προθέσεις τους για υφαρπαγή όχι μόνο της νεκρής ζώνης , αλλά ολόκληρου του νησιού.
Με μισή ευκαιρία στην κυριολεξία οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι θα τρέξουν να καταλάβουν ολόκληρη την έκταση , κάτι που δήλωσε και σχετικά πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν με την δήλωση ότι τότε το 1974 "δεν ολοκληρώθηκε η δουλειά στο νησί".
Ποιος θα παρέμβει σε περίπτωση κρίσης ή αντιπαράθεσης μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και του κατοχικού στρατού;
Επίσης, ποιος θα κληθεί να δώσει λύσεις σε απλές και σύνθετες διαφορές που προκύπτουν εντός της νεκρής ζώνης, η οποία καταλαμβάνει περίπου το 6% του κυπριακού εδάφους;
Η επαναλειτουργία του Ενιαίου Δόγματος Ελλάδος και Κύπρου είναι μονόδρομος καθώς και ο εξοπλισμός της Εθνικής Φρουράς με σύγχρονα οπλικά συστήματα σε συνδυασμό με ενεργειακά όπως η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου και Ελλάδος η οποία βαλτώνει λόγω συμφερόντων στην Λευκωσία.
Le Figaro: Bάση της Μοσάντ στην Κύπρο
Γαλλική στρατιωτική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα Le Figaro, ανέφερε ότι πρέπει οι Ελληνοκύπριοι να είναι προσεκτικοί στις απειλές της Χεζμπολάχ, αναφέρει η ΣΙΜΕΡΙΝΗ.
«Ο Νασράλα έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο για τις κατηγορίες του», προσθέτει, προτού αναφέρει λεπτομερώς τη συνεργασία Ισραηλινο-Κυπριακής ασφάλειας”, δηλώνει ο ίδιος.
Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Γαλλία Θωμαϊς Παπαϊωάννου σημειώνει πως στο άρθρο αναφέρονται επίσης τα ακόλουθα:
«Tο άνοιγμα του κυπριακού εναέριου χώρου στα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη: Για να αποφύγουν οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, τα μαχητικά κάνουν ευρεία στροφή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι διασχίζουν τον ελληνοκυπριακό εναέριο χώρο για να πραγματοποιήσουν τις αποστολές».
«Το Ισραήλ συνεργάστηκε με τις κυπριακές υπηρεσίες πληροφοριών πριν εγκαταστήσει τουλάχιστον μία βάση της Μοσάντ, στελεχωμένη από αρκετές δεκάδες άνδρες», σύμφωνα με Γάλλο πράκτορα πληροφοριών.
«Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η Κύπρος είναι κάτι σαν hinterland για το Ισραήλ», δήλωσε διπλωμάτης που στάθμευε στο παρελθόν Λευκωσία.Επίσης σημειώνεται ότι το Ισραήλ κάνει ασκήσεις εισβολής στο Λίβανο σε κυπριακό έδαφος γιατί μοιάζει με Λίβανο.
«Ο Νασράλα γνωρίζει σε περίπτωση πολέμου θα εμπλέξει χώρες όπως Μ.Βρετανία και ακόμη και την Γαλλία. Γιατί η συνεργασία μας με τον κυπριακό στρατό είναι ισχυρή».Αγγίζουν την Κύπρο,αγγίζουν κι εμάς», φέρεται να δήλωσε διπλωμάτης.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η Κύπρος είναι ξανά στο προσκήνιο 50 ολόκληρα χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στο νησί, ενώ η παρουσία Βρετανών και Ισραηλινών προσελκύει και ισλαμιστές τρομοκράτες, καθώς χιλιάδες μετανάστες εισέρχονται παράνομα εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια.
πηγή
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Δημοσίευση σχολίου