GuidePedia

0


Δυο αναπαραγωγές στο Χ (retweet) που έχουν την δική τους ξεχωριστή αξία στην συγκεκριμένη στιγμή, έγιναν από τον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής άμυνας καθώς θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι εικόνες αυτές αποτελούν έμμεση απάντηση στην επωδό του Ταγίπ Ερντογάν «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά», την οποία θυμήθηκε τις τελευταίες ώρες το τουρκικό υπουργείο άμυνας.

Η πρόκληση

Στην προκλητική ανάρτηση στο Χ του τουρκικού υπουργείου άμυνας, η οποία έχει οφθαλμοφανή σημεία ρητορικού μίσους για την 50η επέτειο του Αττίλα που διατηρεί διχοτομημένη την Κύπρο, με το 36% των Κυπριακών εδαφών υπό παράνομη κατάληψη, αναφέρει «Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…Στην 50η επέτειο της «ευτυχισμένης ειρηνευτικής επιχείρησης τιμούμε με ευλάβεια, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και βετεράνους του ηρωικού μας στρατού που έθεσαν τέλος στην καταπίεση των Τούρκων συμπατριωτών μας στην Κύπρο.

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν μέσω της Εθνοσυνέλευσης η οποία καλεί την διεθνή κοινότητα να βάλει τέλος στην απάνθρωπη, όπως την χαρακτηρίζει, απομόνωση του τουρκοκυπριακού λαού, αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος.
Τα retweet του υπουργείου Εθνικής άμυνας

Λίγες ώρες μετά την προκλητική ανάρτηση το υπουργείο Εθνικής άμυνας προχώρησε στην αναπαραγωγή δυο βίντεο τα οποία αναδεικνύουν την επιχειρησιακή ισχύ του στρατού ξηράς, αλλά και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Η πρώτη αναπαραγωγή αφορά ανάρτηση που είχε γίνει από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και σχετίζεται με την αμφίβια εκπαίδευση των καταδρομέων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι καταδρομείς απαθανατίζονται με τα νέα τους αποκτήματα, τα φουσκωτά Viking, ενώ βάλλουν εν πλω και με μεγάλη ταχύτητα σε προκαθορισμένους στόχους. Παράλληλα στο βίντεο αυτό συμπεριλαμβάνεται και χαμηλή πτήση- διέλευση από αεροσκάφος F-16.


Η δεύτερη αναπαραγωγή είναι από βίντεο στο Τικ Τοκ του στρατού ξηράς, του μοναδικού κλάδου των ενόπλων δυνάμεων που διαθέτει λογαριασμό στην γνωστή εφαρμογή. Και εκεί απαθανατίζονται βολές πυραυλικού πυροβολικού σε νησιά από τις συστοιχίες των RM-70.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας λίγα εικοσιτετράωρα πιο πριν είχε δεχτεί προσωπική επίθεση από την Άγκυρα, δια μέσου του υπουργείου άμυνας της γείτονος που κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό ότι δημιουργεί προβλήματα στους δυο λαούς και είναι κατά των καλών σχέσεων γειτονίας.

Πάντως ο κος Δένδιας και την Παρασκευή σε άρθρο του στον ιστότοπο libre.gr μπορεί να μην αναφέρεται καν στην Τουρκία αλλά ανάμεσα στα όσα σημειώνει, υπάρχουν σημεία που «φωτογραφίζει» την γείτονα και την διαχρονική αναθεωρητική πολιτική που ασκεί.

«{…} το γεωπολιτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή, είναι περισσότερο εύθραυστο από ποτέ μεταπολεμικά. Η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στις γειτονικές μας χώρες, επιτάσσει η Ελλάδα να είναι έτοιμη μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι το 2030, για όλες τις πιθανές εξελίξεις και απέναντι σε οποιαδήποτε αναθεωρητική δύναμη τυχόν απειλήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.»

Αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος. Δένδιας ο οποίος τονίζει τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη για την αμυντική θωράκιση της χώρας.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top