GuidePedia

0


Ο Φρέντης Μπελέρης έχει απευθύνει αίτημα στη Διεύθυνση των Αλβανικών Φυλακών για να συμμετάσχει στην πρώτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 15 Ιουλίου.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου στο ΕΚ, όπου ο Μπελέρης ζήτησε να συμμετάσχει στο Στρασβούργο ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ο Μπελέρης εξελέγη ευρωβουλευτής αφού ήταν στη λίστα του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, λαμβάνοντας 237.000 ψήφους, τον τέταρτο ευρωβουλευτή με τις περισσότερες ψήφους στο ελληνικό κράτος. Ωστόσο, ο Μπελέρης βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα από τον Μάιο του 2023 και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια για εκλογική διαφθορά στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου. Στον Μπελέρη δεν δόθηκε άδεια για ορκιστεί ως δήμαρχος Χειμάρρας και πριν από λίγες ημέρες η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αφαίρεσε την εντολή του, αμέσως μετά ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπεγκάι ανακοίνωσε νέες εκλογές στις 4 Αυγούστου στο δήμο της Χειμάρρας.

Ο Μπελέρης ζητά τώρα να αξιοποιήσει άλλη μια ευκαιρία για να βγει από το κελί, ακριβώς για να βρεθεί στο Στρασβούργο στις 15 Ιουλίου στην πρώτη σύνοδο του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Αναμένεται η απάντηση της Διεύθυνσης Φυλακών αν θα επιτρέψει στον Μπέλερη να πάει στο Ευρωκοινοβούλιο ή αν θα του απορριφθεί άλλο ένα αίτημα να βγει από το κελί.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top