GuidePedia

0

Φτάσαμε στα μέσα του Ιουλίου, οι θερμοκρασίες είναι αρκούντως υψηλές και επειδή ο «ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗΣ» άρχισε να αποδεκατίζεται από τις άδειες ενώ έχει μπροστά του σοβαρές εξελίξεις.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το επικείμενο ΚΥΣΕΑ για το μαχητικό 5ης γενιάς F-35 Lightning II και τα ελικοπτεράκια του Πολεμικού Ναυτικού, αποφάσισε σήμερα να ασχοληθεί με… φωτογραφικά θέματα που καθόλου δεν υστερούν σε σοβαρότητα από τη συνήθη θεματολογία της στήλης.

Κι ένα ΚΟΥΙΖ μετά. Α, και φυσικά ολίγη διπλωματία για τη συνέχεια, διότι το μενού παραμένει πλούσιο, και η… απύθμενη.

ΚΡΙΣΗ «ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ»

Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις επιτρέπουν δύο φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ΓΕΣ με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, προστάτη των Διαβιβάσεων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 11 Ιουλίου, στην έδρα της Σχολής Διαβιβάσεων στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α΄» στο Χαϊδάρι Αττικής.

Τι θέτε και τα μουντζουρώνετε ωρέ;

Η πρώτη αφορά τη φωτογραφία, που ΄απεικονίζει ραδιοεντοπιστή BOR-A-550 επί θωρακισμένου οχήματος M1118GR, η απόκρυψη των αναφερόμενων στην πινακίδα, που εικάζουμε ότι αφορά τις επιδόσεις του ραδιοεντοπιστή, είναι περιττή. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει στο διαδίκτυο τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του «κάποιας ηλικίας» συγκεκριμένου ραδιοεντοπιστή ή να μεταβεί απευθείας στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), ακολουθώντας τον ενεργό σύνδεσμο!

Ραδιοεντοπιστής BOR-A-550 επί θωρακισμένου οχήματος M1118GR με “μουντζουρωμένες” δίπλα τις προδιαγραφές του συστήματος
Άσε τη φωτογραφική παραπέρα αν…


Η δεύτερη φωτογραφία εκτιμάται ότι απεικονίζει όχημα – φορέα κλιματιζόμενου κλωβού που φιλοξενεί κάποιο επικοινωνιακό σύστημα. Εφόσον λοιπόν κρίνεται ότι για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να μην είναι ευδιάκριτα τα αναφερόμενα στην πινακίδα για τη φύση και τα χαρακτηριστικά του επικοινωνιακού συστήματος, και μάλιστα η φωτογραφία έχει ληφθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην περιλαμβάνει απεικόνιση της οροφής, δεν θα ήταν πιο πρακτικό το σύστημα να μην έχει φωτογραφηθεί; Για αυτό που απεικονίζεται στη φωτογραφία δεν προσθέτει στην επίδειξη των μέσων του Όπλου των Διαβιβάσεων.

Όχημα – φορέας κλιματιζόμενου κλωβού που φιλοξενεί κάποιο επικοινωνιακό σύστημα των Διαβιβάσεων του Ελληνικού Στρατού
QUIZ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Η φωτογραφία που προέρχεται από το πεδίο ασκήσεων «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ» Λιτοχώρου Πιερίας, όπου την παρούσα περίοδο διεξάγεται η θερινή εκπαίδευση – διαβίωση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), και η οποία αποδεσμεύτηκε από το ΓΕΣ, αποτελεί το αντικείμενο του σημερινού μας quiz. Καλούνται λοιπόν οι φίλοι του «ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗ» να επισημάνουν όλα όσα δεν προβλέπονται από τον ΙΣΧΥΟΝΤΑ κανονισμό στολών. Όσοι πιστοί προσέλθετε με τις παρατηρήσεις σας στο aegis.publishing@gmail.com


Επίσκεψη στο Λιτόχωρο του Α/ΓΕΣ, του διοικητή της 1ης Στρατιάς και των διοικητών Γ’ και Δ’ Σωμάτων Στρατού
ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΑ «ΟΠΛΑ» ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ


Δεν παλεύεται αυτή η κατάσταση με την ελληνική διπλωματία. Είχε επαρκή χρόνο προειδοποίησης ότι οι Σκοπιανοί -ναι αυτοί κι ας μην αρέσει στον Μίτσκοσκι- θα συνέχιζαν αυτό το βιολί με το «Μακεδονία», νέτο-σκέτο. Θα περίμενε κανείς να έχει ετοιμαστεί κάτι από ελληνικής πλευράς για να εξισορροπήσει, έστω αμιγώς επικοινωνιακά, την γνωστή τακτική των «ακίνδυνων γειτόνων», όπως τους προβάλει το γνωστό αφήγημα. Ουδείς όμως αντέδρασε, στη χρήση του όρου Μακεδονία. Αφήνουν ανεμπόδιστα «το μέρος να σφετερίζεται το όλον», όπως λέει και ο γνωστός αναλυτής Σταύρος Λυγερός, αναλύοντας το «μακεδονικό» με γεωγραφικά κριτήρια. Δεν καταλαβαίνουν όμως. Τους είναι αδύνατο. Άλλα λένε οι υποβολείς.
Παλλακίδες εκ πεποιθήσεως;

Τα συμπεράσματα είναι απλά, για όσους θέλουν να τα δουν και να συμπεριφερθούν ορθολογικά στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Αν δεν τα κάνεις και λιγουλάκι μπάχαλο -πάντα διπλωματικά- ώστε να αισθανθούν οι υπόλοιποι ότι δεν γκρινιάζεις απλά, αλλά εννοείς ότι δεν σκοπεύεις να αφήσεις τον καθένα να σε γλεντάει, απλά όλοι οι υπόλοιποι που δεν νοιάζονται διότι δεν διακυβεύεται κάποιο δικό τους ζωτικό συμφέρον, θα βολευτούν με αυτό που πέτυχαν κάποτε. Το ότι έκαμψαν τις αντιστάσεις σου κάποτε και έβαλαν την τότε «ΠΓΔΜία» στο ΝΑΤΟ. Άρα, αν δεν υπερασπίσεις τα συμφέροντά σου, ακόμα και οι σύμμαχοι –αν όχι κυρίως αυτοί– θα σφυρίζουν αδιάφορα.
Μίτσκοσκι vs. Όρμπαν, αυτό το πήρατε πρέφα;

Τώρα σε αυτά που μας λέει ο Κυριάκος ότι δεν θα αποκαλύψουμε τα χαρτιά μας για το πως θα αντιδράσουμε, συγγνώμη, αλλά συνιστούν «τρίχες κατσαρές». Όλοι ξέρουν πως αντιδρούμε! Τα ίδια κάνει και με τους Αλβανούς που επίσης τον γλεντάνε και αυτός πουλάει φούμαρα, ότι και καλά αναζητεί συναινέσεις, προς χάριν της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας. Παιδιά, ξυπνήστε επιτέλους, ξεβολευτείτε! Δεν πήρε κανείς σας χαμπάρι ότι κανείς δεν λέει «εθνικιστή» τον Μίτσκοσκι του VMRO (!) αλλά όλοι φροντίζουν με επιμέλεια μην ξεχάσουν τον προσδιορισμό όταν αναφέρονται στον Ορμπάν; Και μάλιστα επιλεκτικά; Όχι για τη στάση του απέναντι στα Κατεχόμενα γλύφοντας τον Ερντογάν, αλλά απέναντι στη Ρωσία. Γνωστή και ανεκτή η υποκρισία στις διεθνείς σχέσεις, αρκεί να συνοδεύεται με την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος. Το πιάσαμε;
ΑΦΟΔΕΥΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είδαμε πριν μερικές μέρες στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ, ένα δημοσίευμα για την αδιαφορία του επίσημου ελληνικού κράτους, ή εναλλακτικά τον ωχαδερφισμό, με όσα διαπράττονται από νεοφερμένους «επενδυτές» (βλ. λαθρομετανάστες – εδώ δεν υπάρχει πολιτική ορθότης). Είναι τελείως αποκρουστικές οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στο κέντρο της πόλης της Κω, μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου κοιμούνται μετανάστες.
Η Κως που ονειρευόμαστε

Εκεί αφήνουν τα σκουπίδια τους, εκεί αφοδεύουν. «Τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές; Πού είναι η Αστυνομία, ο Δήμος;»… Τι ρωτάτε ρε παιδιά! «Δηλαδή ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες;» – ΝΑΙ. «Αυτή είναι η τουριστική Κως που ονειρευόμαστε και κάνουμε και έρευνες για την τουριστική της ανάπτυξη; Έλεος!». Αυτό που ακολουθεί οι ίδιοι το γράφουν, απλά το προσυπογράφουμε, όπως κάθε φυσιολογικός Έλλην πολίτης: Βάλτε επιτέλους ένα τέρμα…
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ, «ΤΖΟΥΡΑ» ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΡΑΜΑ-ΜΠΕΡΙΣΑ

Αντιγράφουμε από το «X»: Σκηνές απείρου κάλλους στην Αλβανία. Ο Ράμα έχει θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό τον Μπερίσα για διαφθορά και ο Μπερίσα σε διαδυκτιακή σύνδεση επίσης κατηγορεί τον Ράμα ως διεφθαρμένο. Οι μολότοφ έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο θύμιζαν Πλατεία Εξαρχείων. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές της αντιπολίτευσης πέταξαν βόμβες μολότοφ και επιτέθηκαν σε δημόσια κτίρια στα Τίρανα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα για διαφθορά και απαιτώντας την παραίτησή του. Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο που φιλοξενεί το πρωθυπουργικό γραφείο και μετά κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του δημάρχου των Τιράνων, που επίσης είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα. «Ομορφάντρα μου!»

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top