GuidePedia

0


Μετά το άρθρο που καταδεικνύει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας λίγους μόνο μήνες μετά την υπογραφή της «Διακήρυξης των Αθηνών», την παρενόχληση του πλοίου πόντισης καλωδίου TELIRI από τουρκικό πολεμικό πλοίο νότια του Καστελόριζου, εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και την «απαγόρευση» της Άγκυρας για την δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο, έρχεται ακόμα μια πρόκληση για να αποδείξει ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται στο έπακρο το «συγχωροχάρτι» που της δόθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, τον Δεκέμβριο του 2023, όταν όλο χαμόγελα οι Μητσοτάκης – Ερντογάν υπέγραφαν την περίφημη διακήρυξη.

Η νέα πρόκληση συνίσταται στο γεγονός ότι η Γενική Διεύθυνση Εξορύξεων και Πετρελαίου του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, δημοσίευσε τον επικαιροποιημένο χάρτη των περιοχών στις οποίες έχει δώσει άδειες για πραγματοποίηση ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που ακολουθεί, οι αρμόδιες αρχές της Τουρκίας έχουν «κόψει» οικόπεδα και έχουν δώσει άδειες για διεξαγωγή ερευνών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εκμεταλλευόμενες πλήρως το γεγονός ότι έχουμε αφήσει εκτός οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.



Δεν τρέφουμε φρούδες ελπίδες ότι ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει όλες αυτές τις προκλήσεις στον Τούρκο Πρόεδρο κατά τη διάρκεια της επερχόμενης συνάντησης στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου και πάλι θα περισσέψουν τα χαμόγελα.

Πότε όμως θα τελειώσουν τα παραμύθια και θα σοβαρευτούμε ;

Y.Γ: Το ερώτημα εκτός από την Κυβέρνηση απευθύνεται και στο σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης που πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι η σιωπή είναι ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top