GuidePedia

0


Με αφορμή την επίσκεψη του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, η Ουάσιγκτον σε αρκετά σημεία της, γέμισε με φωτογραφίες του Ταγίπ Ερντογάν με την ένδειξη “ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ” (“WANTED”).

Πολλές αφίσες εμφανίστηκαν και στους χώρους γύρω από συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι αφίσες κυκλοφόρησαν από αγνώστους και αναφέρονται στην άθλια επίθεση των φρουρών του Ερντογάν, στις 17 Μαϊου του 2017, εναντίον Κούρδων και Αρμενίων διαδηλωτών.

Τα αμερικανικά δικαστήρια ζητούν να παρουσιαστούν για να δικαστούν συγκεκριμένοι αστυνομικοί του Ερντογάν που καταγράφηκαν σε πολλά βίντεο τη στιγμή της επίθεσης.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Εν όψει της 7ης επετείου της επίθεσης στο Sheridan Circle, κατά την οποία το προσωπικό ασφαλείας του προέδρου της Τουρκίας επιτέθηκε σε Αμερικανούς πολίτες και κατοίκους έξω από την κατοικία του Τούρκου Πρέσβη στην Ουάσιγκτον, ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes – MD-03), κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να φροντίσει ώστε να λογοδοτήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα στοιχεία ασφαλείας του για αυτές τις απρόκλητες επιθέσεις.

Η δήλωση υποστηρίζεται από τους ηγέτες του Hellenic Caucus, την Αρμενική Κοινοβουλευτική Ομάδα, την Ελληνο-Ισραηλινή Συμμαχία του Κογκρέσου και την Επιτροπή Τομ Λάντος, και συνυπογράφεται από μια δικομματική ομάδας 73 βουλευτών.
«Ό
ταν το Κογκρέσο ψήφισε ομόφωνα το H. Res. 354 καταδικάζοντας τις βίαιες επιθέσεις, έκανε την κατηγορηματική δήλωση ότι τέτοιες πράξεις που διαπράττονται από ξένους παράγοντες σε αμερικανικό έδαφος εναντίον Αμερικανών δεν μπορούν και δεν θα γίνουν ανεκτές – ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες», έγραψαν οι νομοθέτες.

«Καλούμε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενεργώντας για λογαριασμό της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και σεβόμενο τη βούληση του Κογκρέσου, να πιέσει αυτό το θέμα με τον Πρόεδρο Ερντογάν και τις τουρκικές αρχές ως βασικό στοιχείο για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας».

«Η άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί σε αστικές υποθέσεις που θα παρείχαν αποζημίωση στα θύματα δείχνει ξεκάθαρη περιφρόνηση για το αμερικανικό κράτος δικαίου και το δικαίωμα να συναθροίζονται ειρηνικά και να μοιράζονται τις απόψεις τους», δήλωσε ο κ. Σαρμπάνης.

«Τα θύματα αυτής της βίαιης επίθεσης συνέχισαν μια μακροχρόνια προσπάθεια για να λογοδοτήσουν τον Πρόεδρο Ερντογάν και τα στοιχεία ασφαλείας του και οι αγωγές τους είναι το μόνο βιώσιμο μέσο για την επιδίωξη δικαιοσύνης και λογοδοσίας».



“Το καθεστώς Ερντογάν πρέπει να λογοδοτήσει για τη βία που διαπράχθηκε στο αμερικανικό έδαφος. Εάν δεν υπάρξουν συνέπειες, ο Ερντογάν μόνο θα ενθαρρυνθεί”, δήλωσε ο βουλευτής Μπιλιράκης. «Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε αυτός ο λεγόμενος σύμμαχος να αρχίσει να λειτουργεί σαν τέτοιος».

«Συμφωνώ με τους συναδέλφους μου καλώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να λογοδοτήσει ο Πρόεδρος Ερντογάν και τα στοιχεία ασφαλείας του για την άρνησή τους να συνεργαστούν σε αυτές τις αστικές διαδικασίες που θα παρείχαν δίκαιη αποκατάσταση στα θύματα και θα τα παροτρύνουν να μην κατευνάσουν αυτό το απερίσκεπτο καθεστώς στο μέλλον», είπεη βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη.

«Οι επιθέσεις στην πλατεία του Σέρινταν θα έπρεπε να είχαν σημάνει συναγερμό για την ολοένα και πιο αυταρχική διακυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Αυτή η συμπεριφορά έχει γίνει πιο ακραία καθώς η Τουρκία υποστήριξε ανοιχτά τη Χαμάς, διευκόλυνε την αποφυγή των ρωσικών κυρώσεων και παρενόχλησε τους γείτονές της.

Ο λαός της Τουρκίας αξίζει να ζει σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία και η διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει ποτέ να στοχοποιηθεί με τέτοιο τρόπο από κακοποιούς της τουρκικής κυβέρνησης», δήλωσε ο βουλευτής Schneider.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top