GuidePedia

0

Του Στράτου Βαλτινού
Το πολιτικό κλίμα είναι νοσηρό προ πολλού. Και φυσικά δεν ευθύνεται μόνο ο Πολάκης, ο οποίος έπρεπε να είχε διαγραφεί εδώ και χρόνια και από την ΚΟ και από τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλά διαγράφηκε τώρα για μια συνήθη, απρέπεια. Η υπόθεση δραματοποιήθηκε και πήρε εθνικές διαστάσεις με τα κανάλια, να συντηρούν το νοσηρό κλίμα και να δείχνουν ασταμάτητα την Αθηνά Λινού να κλαίει γοερά. Ο Πολάκης κατηγόρησε τη νομική σύμβουλο του Άδωνη Γεωργιάδη ότι έκανε μορφασμούς. Δεν είναι πολιτική κριτική τέτοιος σχολιασμός. Φυσικά και η σύμβουλος του υπουργού υγείας όφειλε να ξέρει πως όταν μιλάει κάποιος, ο οποιοσδήποτε, είναι απρέπεια να κάνει μορφασμούς, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε.

Προφανώς η Λινού είναι ευσυγκίνητη και ευαίσθητη, αυτό είναι ανθρώπινο, αλλά το να ζητά συγνώμη εκ μέρους του Πολάκη δεν είναι σωστό. Νόημα θα είχε να ζητήσει συγνώμη ο ίδιος ο Πολάκης, αλλά δεν το έκανε. Όμως και η Λινού έπρεπε να είχε διαγραφεί εδώ και χρόνια από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Λινού , δεν ήταν το ίδιο ευαίσθητη, όταν έθετε σε κίνδυνο ζωές λέγοντας αντιεπιστημονικές αθλιότητες κατά την διάρκεια της πανδημίας. Αναφερόμαστε στα όσα είπε υπέρ της εκκλησίας για την Θεία Κοινωνία, όταν γύρω της πέθαιναν χιλιάδες και Μητροπολίτες, από τον κορονοϊό.

Η Λινού είχε δηλώσει επί λέξει:


«Δεν θα ήθελα να συζητήσω τα θέματα πίστεως, για εμάς που είμαστε χριστιανοί η Θεία Κοινωνία είναι μυστήριο, επομένως ένα μυστήριο δεν μπορείς να το ερμηνεύσεις με καμία λογική. Εγώ πιστεύω. Αλλά ο άλλος που είναι άπιστος δεν έχει λόγω να πάει στην εκκλησία».
Και σε ερώτηση εάν κατά την επιστημονική της άποψη υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας είχε απαντήσει: «Δεν είναι βέβαιο αυτό. Αν θέλετε την επιστημονική μου γνώμη δεν έχει γίνει πείραμα που να αφορά αυτό το θέμα». Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δεν είχε ποτέ τέτοια άποψη. Η Λινού δεν ντράπηκε φυσικά, ούτε διαγράφηκε παρά την θύελλα που ξεσηκώθηκε. Να σημειωθεί πως και ο Πολάκης είχε αμφίσημη θέση για τον εμβολιασμό, αν και τελικά υπό πίεση, εμβολιάστηκε μία φορά.

Το τρίτο σκέλος αυτής της φαιδρής υπόθεσης στην βουλή, αφορά το θέατρο του προέδρου Τασούλα, δεδομένου ότι εντός της βουλής έχουν ακουστεί απίστευτες ύβρεις από δεκάδες βουλευτές. Οπότε η άνεση με την οποία καταδικάζει πάντα κάποιον της αντιπολίτευσης γενικότερα, δεν ισχύει για τους κυβερνητικούς.

Ξεχωριστό κεφάλαιο σε αυτό το παρακμιακό κλίμα αποτελεί ο ρόλος της τηλεόρασης. Πρώτο θέμα ο Πολάκης, όχι η ελληνοτουρκική κρίση στην Κάσο, η αδυναμία των μισών Ελλήνων να κάνουν έστω και μία εβδομάδα διακοπές, ούτε το Ευρωβαρόμετρο που λέει ότι η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ, ούτε οι νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, ούτε φυσικά το γεγονός ότι η Ελλάδα του Μητσοτάκη είναι τελευταία ή προτελευταία σε όλους τους δείκτες, για το κράτος δικαίου, την αγοραστική δύναμη, την εξαήμερη εργασία κλπ κλπ.

Η Ελλάδα βουλιάζει και στην οικονομία, και στην εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, η φτώχεια απειλεί την κοινωνία όλο και πιο πολύ, αλλά οι τηλεοπτικές οθόνες δεν ξέρουν, ούτε άκουσαν τίποτα. Ξέρουν όμως να περιγράφουν λεπτομέρειες από την απόπειρα βιασμού νεαρού κοριτσιού,χωρίς να συγκινείται κανείς , ούτε φυσικά το ΕΣΡ, αυτό έλειπε... Αυτά και αν είναι ντροπή...
Η τηλεοπτική δημοκρατία έχει μεταλλαχθεί σε τηλεοπτικός βόθρος και η βρωμιά της απλώνεται παντού. Υπάρχει ελπίδα; ίσως, ποτέ οι άνθρωποι δεν παύουν να ελπίζουν. Αλλά προς το παρόν, η μπόχα , πολιτική, οικονομική και τηλεοπτική, κυριαρχεί..

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top