GuidePedia

0


CNN: Ο Zelensky ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ισπανία και την Πορτογαλία λόγω της κατάστασης στο μέτωπο - Roman Kostenko (Εθνική Ασφάλεια Ουκρανίας): Οι Ρώσοι απλώνουν το μέτωπο 3.000 χιλιόμετρα, έχουν σχέδιο

Τελικά η μαεστρία της Ρωσικής στρατιωτικής τεχνικής και οι στρατηγικές αντιπερισπασμού είναι ανυπέρβλητες…
Οι ρώσοι έφεραν από τα βόρεια 50.000 στρατιώτες… και επιτέθηκαν στα Ουκρανικά σύνορα της περιοχής του Kharkiv και μέσα σε λίγες ημέρες πήραν σχεδόν 350 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους και πάνω από 12 χωριά ενώ ήδη ελέγχουν και την πόλη Volchansk…
Ωστόσο στην Ουκρανία διαθέτουν 617.000 στρατιώτες και μια επίθεση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας προβλημάτισε με μόλις 50.000 στρατιώτες…
Ο βασικός στόχος των Ρώσων ήταν να απλώσουν τις εναπομείνασες Ταξιαρχίες των Ουκρανών σε ένα μέτωπο 3.000 χιλιομέτρων ώστε να μπορούν να διασπάσουν την Ουκρανική άμυνα σε πολλά σημεία οδηγώντας την σε βίαιη κατάρρευση…
Ήδη οι Ουκρανοί ανησυχούν για την πόλη Sumy και αρχίζουν στα περίχωρα να εκκενώνουν περιοχές… η περιοχή Sumy βρίσκεται βόρειο - δυτικά του Kharkiv πιο κοντά στο Κίεβο... και συνορεύει με τα Ρωσικά σύνορα και την περιφέρεια Kursk.
Ο ρωσικός στρατός ουσιαστικά πέτυχε τον στόχο του, υποχρέωσε κρίσιμες Ταξιαρχίες των Ουκρανών να φύγουν από Kherson και Οδησσό αποδυναμώνοντας την νότια ζώνη…
Οι ρώσοι ετοιμάζουν την μεγάλη τους αντεπίθεση… ενώ αντιθέτως οι Ταξιαρχίες των Azov αρνούνται να εκτελέσουν εντολές… βλέπουν την κατάρρευση να έρχεται…
Εν τω μεταξύ ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος δηλώνει στα κινεζικά μέσα ότι η Ρωσία ζητάει ειρηνική διευθέτηση του Ουκρανικού… αλλά ο Zelensky απλά δεν θέλει…
Ο Zelensky πανικόβλητος πάντως ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ισπανία και την Πορτογαλία λόγω της κατάστασης στο μέτωπο…

Ενώ οι Ουκρανοί υπέστησαν σοκ με την επίθεση των Ρώσων στο Kharkiv… απειλούνται από επιθέσεις σε άλλα σημεία... απλώνουν το μέτωπο 3.000 χιλιόμετρα

Η συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στο Kharkiv φέρνει καθημερινά νέα αποτελέσματα, ενώ η Ουκρανία απειλείται από πιθανή ρωσική επίθεση σε άλλη περιοχή.
Αφού τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα πριν από λίγες ημέρες, συνεχίζουν την επιτυχημένη επίθεσή τους προς το Kharkiv, προχωρώντας προς διάφορες κατευθύνσεις.
Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί στρατιωτικοί παρατηρητές ανέφεραν ότι ο ρωσικός στρατός πλησιάζει την πόλη Liptsy, ο έλεγχος της οποίας θα τους ανοίξει το δρόμο για μια περαιτέρω προέλαση προς τα δυτικά σε ένα ευρύ μέτωπο.
Οι υποχωρούσες Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να οικοδομήσουν επειγόντως μια άμυνα στην πόλη για να επιβραδύνουν τον ρυθμό της ρωσικής επίθεσης.
Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην ημικυκλωμένη πόλη Volchansk, η οποία είναι ένα από τα κύρια προπύργια της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή άμυνάς τους στην περιοχή.
Οι μάχες έχουν ήδη φτάσει στο τοπικό εργοστάσιο αδρανών υλικών.
Ο ουκρανικός στρατός μάχεται σκληρά για να διατηρήσει την άμυνά του στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Το εργοστάσιο εξόρυξης πετρελαίου Volchansk, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Volchya, μετατράπηκε σε ουκρανικό προπύργιο στην πόλη.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης προέλασης σε αυτές τις δύο κύριες κατευθύνσεις στην περιοχή του Kharkiv, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν ταχύτατα τη ζώνη ελέγχου τους στις περιοχές πεδίου.
Έχουν πάρει τον έλεγχο πολλών δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιοχή Neskuchnoe, ισιώνοντας το μέτωπο στις ουκρανικές συνοριακές περιοχές.
Αξιωματούχοι στο Κίεβο προσπαθούν να ηρεμήσουν το κοινό τους, υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική διοίκηση μεταφέρει προετοιμασμένες ενισχύσεις στην περιοχή της ρωσικής διάρρηξης. αλλά σύμφωνα με ουκρανικές πηγές παρακολούθησης, οι εφεδρικές μονάδες ελήφθησαν από άλλα σημεία του μετώπου, γεγονός που αποδυναμώνει την ουκρανική άμυνα σε όλη την γραμμή επαφής.

Οι Azov αρνούνται να εκτελέσουν εντολές…

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η περιβόητη 3η ταξιαρχία εφόδου του Azov αρνήθηκε να εκπληρώσει την εντολή του Ουκρανού Ανώτατου Διοικητή Sirsky.
Νωρίτερα, αυτή η μονάδα είχε αρνηθεί να πολεμήσει μέχρι θανάτου για την Avdiivka.
Οι νέες ρωσικές νίκες στο Χάρκοβο προκάλεσαν δυσαρέσκεια στον ουκρανικό στρατό.
Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας κατηγόρησε δημόσια τον Ανώτατο Διοικητή για μια ακόμη ήττα.
Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί στρατιώτες αναζητούν την βαριά οχυρωμένη γραμμή άμυνας δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά μήκος των συνόρων που είχε εξαγγείλει ο Zelensky πριν από μήνες.

Οι Ουκρανοί εκκενώνουν την περιοχή Sumy

Την ίδια ώρα, οι απειλούμενες ουκρανικές αρχές ξεκίνησαν την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από την πόλη Belopolye και τα χωριά που βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα στην περιοχή Sumy.
Από αυτή την περιοχή ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει έντονα τα ρωσικά συνοριακά χωριά στην περιοχή του Kursk.
Οι ενέργειες του Κιέβου επιβεβαιώνουν ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση απειλείται από το ενδεχόμενο νέας ρωσικής επίθεσης στην περιοχή Sumy, ενώ οι κύριες ρωσικές δυνάμεις που προετοιμάζονται για μια σημαντική επίθεση στο βόρειο μέτωπο δεν έχουν ακόμη εισέλθει στις μάχες.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο του Kharkiv; - Μειώνεται η ένταση της Ρωσικής προέλασης – Έντρομος ο Budanov της GUR

Ο ρυθμός των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες 24 ώρες και το μοτίβο της ρωσικής επιθετικής δραστηριότητας σε αυτήν την περιοχή συνάδει με την εκτίμηση ότι οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα στη δημιουργία μιας «ζώνης προστασίας» στην διεθνής συνοριακή περιοχή από ότι σε μια βαθύτερη διείσδυση στην Περιφέρεια Kharkiv.
Αρκετοί ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν στις 14 Μαΐου ότι πιστεύουν ότι η κατάσταση στην περιοχή του Kharkiv σταθεροποιείται σιγά σιγά —
Ο αρχηγός της κύριας στρατιωτικής διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov δήλωσε στις 14 Μαΐου ότι η κατάσταση στην Περιφέρεια του Kharkiv άρχισε να σταθεροποιείται τη νύχτα του Μαΐου 13 έως τις 14 Μαΐου, καθώς επιπρόσθετες ουκρανικές μονάδες αναπτύχθηκαν στην περιοχή και άρχισαν να αμύνονται ενάντια στις ρωσικές προόδους.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου και της ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Khortytsia, Αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn, σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να δίνουν μάχες στο Vovchansk στοχεύοντας τις ρωσικές ομάδες επίθεσης στον οικισμό.
Αρκετές ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν νέες τακτικές προς αυτή την κατεύθυνση — χρησιμοποιώντας μικρότερες ομάδες επίθεσης που δεν υπερβαίνουν τα πέντε άτομα για να διεισδύσουν σε ουκρανικές θέσεις πριν συγχωνευθούν με άλλες μικρές ομάδες επίθεσης για να ενωθούν σε μια μεγαλύτερη ομάδα κρούσης.
Πλάνα από drone που υποτίθεται ότι από το Vovchansk δείχνει ρωσικό πεζικό να επιχειρεί εντός της πόλης σε μικρές ομάδες επίθεσης.
Ο Ουκρανός Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Υποστράτηγος Anatoliy Barhylevych, τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν έως και 1.740 στρατιώτες προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο οι πληροφορίες διαψεύστηκαν…
Οι Ουκρανοί σε όλο το μέτωπο χάνουν καθημερινά 1.300 στρατιώτες.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top