Το αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό CounterPunch και ο Ευάγγελος Βαλλιανάτος γράφουν για τα ελληνοτουρκικά, επικρίνουν την επεκτατική και προπαγανδιστική «γαλάζια πατρίδα» και αναλύουν το επιθετικό δόγμα του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστηρίζεται κρυφά και φανερά από τους «συμμάχους» της Ελλάδας, οι οποίοι την υπονομεύουν.
Ο αρθρογράφος παροτρύνει τους Έλληνες «να ξυπνήσουν», να «αγνοήσουν τις αμερικανικές συμβουλές» και να λάβουν «σοβαρά υπόψη την τουρκική απειλή», καθώς όπως χαρακτηριστικά γράφει, «Αμερική και Τουρκία υπονομεύουν την Ελλάδα».
Καλεί σε ένωση δυνάμεων με την Κύπρο, τους Κούρδους, τους Αρμένιους και προτείνει η Ελλάδα να δει και πέρα από το NATO, καταλήγοντας: «Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν την δύναμη, τίποτα άλλο. Μια ενωμένη και δυνατή Ελλάδα μπορεί να τακτοποιήσει την Τουρκία»!
Άκουσα την έκφραση «γαλάζια πατρίδα» στην ενδιαφέρουσα περίληψη των διεθνών καθημερινών ειδήσεων του Έλληνα εκδότη/εκφωνητή Σάββα Καλεντερίδη. Πρόκειται για έναν Έλληνα πρώην στρατιωτικό, ειδικό σε στρατηγικές μελέτες και θέματα της Τουρκίας. Έχει γίνει ένας ενεργητικός, εύγλωττος και γνωστός κριτικός της Τουρκίας. Επιπλέον, εγείρει βαθιά ερωτήματα γιατί η ελληνική κυβέρνηση ανέχεται τις επιθετικές και επικίνδυνες ανθελληνικές πολιτικές της Τουρκίας.
Ο νέος Τούρκος Σουλτάνος
Τα τελευταία 20 χρόνια, ο πονηρός ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμπαίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις εξαρτήσεις τους από το ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας και τη Ρωσία εναντίον του ΝΑΤΟϊκού εχθρού της.
Ο Ερντογάν προσπαθεί να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία χειραγωγούσε επίσης τις χριστιανικές ευρωπαϊκές «μεγάλες δυνάμεις», τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Αγγλία. Η «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν είναι κάτι περισσότερο από ένα σλόγκαν.
Το 2019, η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε ότι η τουρκική πολιτική πίσω από τη γαλάζια πατρίδα απειλούσε το μισό Αιγαίο και αρκετά μεγάλα ελληνικά νησιά.
Αλλά ο άσος στο βιβλίο στρατηγικής του Ερντογάν είναι το μίσος της Αμερικής για τη Ρωσία. Πρέπει να είπε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ/Λευκό Οίκο ότι αν δεν μπορέσει να αποσπάσει ολόκληρο το Αιγαίο ή, τουλάχιστον, τη μισή Ανατολική Μεσόγειο από την ελληνική κυριαρχία, θα βγάλει τη χώρα του από το ΝΑΤΟ και θα ενταχθεί στη Ρωσία.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μάλλον του έδωσε το πράσινο φως, εκτός από το να μην ξεκινήσει πόλεμο κατά της Ελλάδας.
Η «γαλάζια πατρίδα» περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο και τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές: τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Ρόδο.
Η διεκδίκηση αυτού του ελληνικού εδάφους είναι πιθανή αιτία πολέμου. Με εξαίρεση τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 παραχώρησε στην Ελλάδα όλα τα νησιά του Αιγαίου που απείχαν πέραν των 3 μιλίων από τις μικρασιατικές ακτές της Τουρκίας.
Αυτό σημαίνει ότι η κυριαρχία της Τουρκίας στο Αιγαίο δεν εκτείνεται πέρα από τα 3 μίλια από τις ακτές της. Επομένως, η συζήτηση του Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων για μια «γαλάζια πατρίδα» είναι προπαγάνδα και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Ωστόσο, το αίτημα της Τουρκίας για μια «γαλάζια πατρίδα» είναι πρωτίστως μια προσπάθεια εκμετάλλευσης και λεηλασίας των ελληνικών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο.
Το εφιαλτικό σύνθημα, «γαλάζια πατρίδα», μαγειρεμένο εξ ολοκλήρου από προηγούμενες αυτοκρατορικές κτήσεις, αναδεικνύει μια αναδυόμενη ισλαμική Τουρκία γεμάτη ύβρη και μεγαλομανία.
Ο Ερντογάν φαντασιώνεται τα όνειρα ενός Σουλτάνου που βασιλεύει σε μια παγκόσμια δύναμη. Τέτοιες φιλοδοξίες αντικατοπτρίζουν «δύσκολα νερά μπροστά». Αναπόφευκτα θα συγκρουστούν με τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας, της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.
Αμερική και Τουρκία υπονομεύουν την Ελλάδα
Η πιθανή συνωμοσία της Αμερικής με την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας χρονολογείται από το 1955 όταν, σε συνεργασία με την Αγγλία, δικαιολόγησε ένα φαύλο τουρκικό κυβερνητικό πογκρόμ κατά των ελληνικών επιχειρήσεων στην Κωνσταντινούπολη.
Το 1964, ο Πρόεδρος Λίντον Τζόνσον έκανε την «προσφορά» της Τουρκίας, η οποία τότε ζήτησε το μισό ελληνικό νησί της Κύπρου για να παραμείνει στο ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Τζόνσον, που ήδη πολεμούσε έναν πόλεμο που δεν είχε κερδίσει (του Βιετνάμ), διέταξε και απείλησε την Ελλάδα να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο.
Και για να διευκολυνθεί αυτή η επαίσχυντη κίνηση, οι ΗΠΑ ενθάρρυναν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα. Η στρατιωτική κυβέρνηση της Αθήνας απέσυρε τα στρατεύματά της από την Κύπρο για να διευκολύνει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Το 1974, οι Τούρκοι έκαναν την εισβολή στην Κύπρο και πενήντα χρόνια αργότερα, το 2024, εξακολουθούν να καταλαμβάνουν περίπου το 40% της βόρειας Κύπρου.
Αυτή η επιθετικότητα, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, είναι που τροφοδοτεί τις στρατηγικές φιλοδοξίες του Ερντογάν για μια «γαλάζια πατρίδα».
Ο πόλεμος που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας μέσω του κράτους πληρεξουσίου της Ουκρανίας, ήρθε ως θεϊκό δώρο στον Ερντογάν. Για άλλη μια φορά, οι χριστιανικές χώρες έκαναν πόλεμο μεταξύ τους. Για άλλη μια φορά ο νέος σουλτάνος Ερντογάν ζήτησε το παράλογο με κάθε κόστος.
Ο Τζο Μπάιντεν δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανόητη ιδέα του ότι θυσιάζοντας την Ουκρανία, θα νικούσε ή, τουλάχιστον, θα αποδυνάμωνε τη Ρωσία. Όμως ο Ερντογάν απαίτησε το μισό ελληνικό Αιγαίο.
Και από την ανοιχτή επιθετικότητα και προπαγάνδα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, είναι σαφές ότι ο Ερντογάν επιβραβεύτηκε από τον Μπάιντεν.
Η Τουρκία ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ελλάδα
Σαν επιχειρηματική συμφωνία, οι εγκεκριμένες από τις ΗΠΑ εχθρικές ενέργειες της Τουρκίας ξεκίνησαν με μια επίσκεψη δημοσίων σχέσεων του Ερντογάν στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, όπου ο ίδιος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψαν τη «διακήρυξη της Αθήνας για τις σχέσεις καλής γειτονίας» σχεδιασμένη για να καλύψει τις θανατηφόρες εντάσεις μεταξύ των δύο «συμμάχων» του ΝΑΤΟ.
Ο Μητσοτάκης ανταποδίδει τη χάρη και στις αρχές Μαΐου του 2024, θα επισκεφθεί (σ.σ. το άρθρο γράφτηκε πριν την επίσκεψη) την Άγκυρα για άλλη μια ανούσια συνάντηση. Εν τω μεταξύ, κατά τις συνομιλίες του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, ο τουρκικός στρατός εξασκούσε το πώς να καταλάβει το Αιγαίο, τον εφιάλτη της «γαλάζιας πατρίδας» του Ερντογάν και του τουρκικού κατεστημένου.
Επιπλέον, ο Ερντογάν έκανε τζαμί την παλιά Ορθόδοξη Χριστιανική Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη. Αναρωτιέται κανείς πώς ο Μητσοτάκης ανέχτηκε τέτοιους εξευτελισμούς: να χαιρετάει τον εχθρό της χώρας του.
Η Τουρκία, άλλωστε, ήταν υπεύθυνη για γενοκτονίες κατά του ελληνικού πληθυσμού της Τουρκίας. Ένα εκατομμύριο Έλληνες που ζούσαν στην Τουρκία έχασαν τη ζωή τους στις αρχές του εικοστού αιώνα. Ακόμη περισσότερο από αυτές τις θηριωδίες, οι Οθωμανοί Τούρκοι καταπίεσαν και τυραννούσαν την Ελλάδα για περίπου 400 χρόνια.
Εξάλλου, ο Ερντογάν σχεδιάζει να αρπάξει το μισό Αιγαίο από την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι μυστικό. Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας διδάσκει εκατομμύρια παιδιά και μαθητές για τη «γαλάζια πατρίδα» της Τουρκίας.
Οι στρατιωτικοί ακόλουθοι των χωρών του ΝΑΤΟ παρακολουθούν τις στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας για το πώς να καταλάβει τη «γαλάζια πατρίδα» στο Αιγαίο.
Κι όμως κανείς δεν διαμαρτύρεται για μια τόσο κατάφωρη επιθετικότητα μιας χώρας του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας, εναντίον μιας άλλης χώρας του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι ηγέτες του ΝΑΤΟ προσπάθησαν να πείσουν την Ελλάδα να αφοπλιστεί και να στείλει τα αμυντικά της όπλα στην Ουκρανία.
Αυτή η «φιλική» εχθρότητα δεν διαφέρει πολύ από την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ανατροπή της ελληνικής κυβέρνησης το 1967, έτσι ώστε η στρατιωτική κυβέρνηση να αφοπλίσει την Κύπρο για την ευκολία της εισβολής της Τουρκίας το 1974 σε αυτό το σπουδαίο ελληνικό νησί.
Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη αδιαφορούν για την 50ετή κατοχή σχεδόν της μισής Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα. Το ελληνικό τμήμα της Κύπρου, η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι μέλος τόσο της ΕΕ όσο και του ΟΗΕ.
Επίλογος
Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουν. Περιτριγυρίζονται από όχι και τόσο φιλικούς ανθρώπους και κάποιους σκληροπυρηνικούς εχθρούς όπως οι Τούρκοι.
Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έχουν ξεχάσει τα οφέλη που κληρονόμησαν από τους αρχαίους Έλληνες. Αυτά τα οφέλη περιελάμβαναν την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την πολιτική θεωρία, την τεχνολογία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την αρχιτεκτονική και τις τέχνες και τη χειροτεχνία.
Αυτά τα δώρα έδωσαν στους αχάριστους Ευρωπαίους και Αμερικανούς δύναμη και πολιτισμό.
Τώρα, το 2024, οι χώρες του ΝΑΤΟ διεξάγουν πολέμους που απειλούν τον πολιτισμό και τον πλανήτη. Αγκαλιάζουν επίσης την Τουρκία ανεξάρτητα από την απεχθή συμπεριφορά του Ερντογάν και των προπαγανδιστών της «γαλάζιας πατρίδας».
Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να ωθήσουν τον πόλεμο στα όρια του πυρηνικού αφανισμού. Η Ρωσία έχει ήδη προειδοποιήσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ ότι η άμεση εμπλοκή στην Ουκρανία θα σήμαινε πυρηνικό πόλεμο.
Και όμως, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε την εντελώς ανόητη πρόταση να στείλει γαλλικά στρατεύματα στον πόλεμο στην Ουκρανία, δηλαδή να πολεμήσουν απευθείας την πυρηνικά οπλισμένη Ρωσία. Απίστευτο κι όμως αληθινό.
Οι επιπτώσεις αυτού του σκοτεινού εξελισσόμενου πολέμου στην Ουκρανία και της διαφαινόμενης απειλής της Τουρκίας προς την Ελλάδα, είναι ξεκάθαρες για τους Έλληνες.
Βγείτε από το ΝΑΤΟ ή γίνετε ουδέτεροι στον πόλεμο στην Ουκρανία. Τακτοποιήστε τα του οίκου σας και χτίστε δυνατές άμυνες.
Δεύτερο και σημαντικότερο, αγνοήστε τις αμερικανικές συμβουλές και λάβετε σοβαρά υπόψη την τουρκική απειλή.
Ενωθείτε με την Κυπριακή Δημοκρατία. Συνεργαστείτε για μια κοινή άμυνα και μιλήστε με τον κόσμο πέρα από το ΝΑΤΟ.
Οι Κούρδοι της Τουρκίας και οι Αρμένιοι, για παράδειγμα, σίγουρα θα καταλάβαιναν την Ελλάδα. Και αυτοί έχουν γευτεί τον φανατισμό και τις γενοκτονικές τάσεις και πολιτικές της Τουρκίας.
Το Αιγαίο γέννησε τον ελληνικό πολιτισμό. Πάντα ήταν ελληνικό. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της Μικράς Ασίας, τώρα υπό τουρκικό έλεγχο, ήταν ελληνικό για χιλιετίες.
Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν την δύναμη, τίποτα άλλο. Μια ενωμένη και δυνατή Ελλάδα μπορεί να τακτοποιήσει την Τουρκία.
πηγή
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Δημοσίευση σχολίου