GuidePedia

0


Μετά το Πάσχα αναμένονται τα πρώτα F-16 λένε οι Ουκρανοί, χωρίς ωστόσο... να δίνουν ακριβείς ημερομηνίες

Τα πρώτα F-16 είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους στην Ουκρανία μετά την Κυριακή του Πάσχα, στις 5 Μαΐου, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική στιγμή για τους Ουκρανούς, δεδομένου ότι οι δυνάμεις τους – όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Alexander Syrsky – αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στο μέτωπο με συνέπεια να είναι αντιμέτωποι… με υποχώρηση σε πολλά σημεία της πρώτης γραμμής.
Σε δηλώσεις του στην ουκρανική έκδοση της Novosti Live, o Ilya Yevlash, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό τα πρώτα F-16 να βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος μετά τις 5 Μαΐου.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κάποια ημερομηνία σχετικά με την παράδοση των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, ο Yevlash απάντησε θετικά: «Ναι υπάρχει, μετά το Πάσχα».

Δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία

Πάντως, ο Yevlash δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία, τονίζοντας ότι αρκετές φορές στο παρελθόν, έχουν αλλάξει … οι προθεσμίες, γεγονός που ενισχύει και ... τη δυσπιστία των επιχειρημάτων του.
«Αναμένουμε…
Η δική μας αποστολή είναι να επιχειρούμε, με τα μέσα που διαθέτουμε…
Όταν φτάσουν στην Ουκρανία τα πρώτα μαχητικά, σίγουρα θα είμαστε εδώ να σας το πούμε» τόνισε ο Yevlash.
Είναι προφανές πως οι δηλώσεις του Yevlash δεν μπορούν να προσδιορίσουν το χρονικό διάστημα που οι Ουκρανοί θα λάβουν τα F-16, δεδομένου ότι ο Βέλγος υπουργός Άμυνας, Ludivine Dedonder μόλις στις 26 Απριλίου, είχε πε ότι το Βέλγιο θα μπορούσε να δώσει τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία έως τα τέλη του 2024.

ΗΠΑ: Θα δώσουμε και οπλικά συστήματα

Τα κράτη της συλλογικής Δύσης θα δώσουν στην Ουκρανία όχι μόνο τα μαχητικά αεροσκάφη F – 16 αλλά και τα απαραίτητα οπλικά τους συστήματα υποστήριξε ο Αμερικάνος στρατηγός και πρόεδρος του Μεικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Charles Brown.
«Καθώς προχωράμε στα F-16, το θέμα δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα.
Αλλά είναι επίσης η εκπαίδευση των πιλότων, η εκπαίδευση για τη συντήρηση τους καθώς επίσης και να διασφαλίσουμε ότι αυτά θα διαθέτουν και τα απαραίτητα οπλικά συστήματα» υπογράμμισε ο Brown κατά τη διάρκεια ακρόασης του από Επιτροπή της Βουλής.
«Αυτός είναι ο διάλογος που έχουμε έτσι ώστε όχι μόνο να φτάσουμε στα αεροπλάνα, αλλά να έχουμε την πλήρη μαχητική τους ικανότητα» υποστήριξε o Brown, επισημαίνοντας πως οι σχετικές συνομιλίες γίνονται στο πλαίσιο της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας.

Ρωσία: Θα τα καταρρίψουμε όλα

Από την πλευρά της η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές πως θα καταρρίψει όλα τα F-16 και επισημαίνει ότι η ανάπτυξη του αμερικανικού μαχητικού, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα τόσο στην υπεροχή της στους αιθέρες όσο και στις ισορροπίες του μετώπου, στα πεδία των μαχών.
Οι Ρώσοι έχουν καταστήσει σαφές πως όλος ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός αποτελεί νόμιμο στόχο, επισημαίνοντας πως όλα αυτά τα δυτικά όπλα, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να παρατείνουν τις στρατιωτικές συγκρούσεις και τις αρνητικές συνέπειες για τους Ουκρανούς.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top