GuidePedia

0


Παραδοχή σοκ Vadim Skibitsky (αναπληρωτής επικεφαλής GUR) στον Economist: Είναι θέμα χρόνου να πέσει το Chasiv Yar - Avril Haines (DNI ΗΠΑ): Οι ρώσοι θα χτυπήσουν το Kharkiv και θα επιτεθούν σε όλη την περιφέρεια του Donetsk

Όταν η ηγεσία των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αποκαλύπτει ότι οι ρώσοι σύντομα θα καταλάβουν το Chasiv Yar μια άκρως σημαντική στρατηγικά πόλη της Ουκρανίας δυτικά στο Donetsk οποιαδήποτε σχόλιο είναι περιττό…
Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι και δυτικά της Avdiivka η κατάσταση είναι δραματική προβλέποντας περαιτέρω προέλαση των ρώσων…
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν αλλά οι κινήσεις είναι προπαρασκευαστικές για την μεγάλη αντεπίθεση που θα ξεκινήσει αρχές Ιουνίου κάνοντας χρήση 600.000 στρατιωτών και με τακτικές συνδυασμένων όπλων και καλά μελετημένης επιμελητείας θα καταλάβουν όλο το Donbass
Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει υπεροχή 10 προς 1 σε πυρομαχικά και καθολική υπεροχή στην αεροπορία.
Οι δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της Βρετανίας David Cameron ότι οι Ουκρανοί δικαιούνται να χτυπήσουν την Ρωσία με βρετανικά όπλα, μπορεί να ανασκευάστηκε αλλά στην πράξη δείχνει τις προθέσεις των αγγλοσαξόνων, είναι η κακιά πληγή του πλανήτη…
Ωστόσο η Ουκρανία δεν διαθέτει Βρετανικούς πυραύλους που δεν έχουν καταρρίψει οι ρώσοι
O Vadim Skibitsky αναπληρωτής επικεφαλής GUR δήλωσε στον Economist ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει το Chasiv Yar και ότι οι ρώσοι θα χτυπήσουν και το Kharkiv.
Στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και η Διευθύντρια Εθνικής Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Avril Haines οι ρώσοι θα χτυπήσουν το Kharkiv.

Shoigu (υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Πάνω από 111.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες το 2024

Συγκλονιστικές είναι οι απώλειες των Ουκρανών κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία καθώς όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, από την έναρξη του 2024, δηλαδή κατά τη διάρκεια 4 μηνών, έχουν χάσει περισσότερους από 111.000 στρατιώτες.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Shoigu είχε αναφέρει πως οι Ουκρανοί μετρούν περισσότερες από 500.000 απώλειες από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός σε αυτούς τους τέσσερις μήνες του 2024 έχει χάσει περισσότερα από 21.000 όπλα.
«Για να αναπληρώσει τα ανθρώπινα αποθέματα, το καθεστώς του Κιέβου εντείνει την κινητοποίηση, οι Ουκρανοί που δεν θέλουν να πολεμήσουν, στέλνονται δια της βίας στην πρώτη γραμμή.
Μια τέτοια απάνθρωπη στάση απέναντι στον πληθυσμό της μαρτυρεί την επιθυμία των ουκρανικών αρχών να κερδίσουν την εύνοια των δυτικών κυρίων τους για να συνεχίσουν να λαμβάνουν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από αυτούς» υπογράμμισε ο Shoigu.

To Reuters ξαναχτύπησε – Ενώ απέσυρε τις δηλώσεις David Cameron τις επανέφερε… η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει την Ρωσία

Το Reuters δημοσίευσε ξανά είδηση που είχε αποσύρει σχετικά με την δυνατότητα της Ουκρανίας να χτυπήσει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.
Κατά την επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών David Cameron στο Κίεβο, τόνισε ότι η Ουκρανία έχει το «δικαίωμα» να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα.
Το πρακτορείο αργότερα ανέφερε ότι αποσύρει την είδηση, «αναμένοντας αναθεώρηση ορισμένων λεπτομερειών στο κείμενο».
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πράγματι ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα, αλλά το σκάνδαλο που ξέσπασε ανάγκασε την Βρετανία να «αναδιπλωθεί»
Ωστόσο η είδηση επανεμφανίστηκε στα κείμενου του πρακτορείου Reuters χωρίς ορατές αλλαγές.
Το απόσπασμα σχετικά με το «δικαίωμα» της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί βρετανικά όπλα για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος παρέμεινε αμετάβλητο.
Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, η Βρετανία υποστηρίζει ενεργά την Ουκρανία, μεταξύ άλλων με την προμήθεια όπλων και άλλη στρατιωτική βοήθεια.
Όπως έγραψε η Washington Post, η Βρετανία βοήθησε το Κίεβο να καταρτίσει σχέδια για την αντεπίθεση των Ουκρανών που ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου 2024 και η οποία κατέληξε σε αποτυχία.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους Times, ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος Tony Radakin, βοηθά κρυφά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με σχέδια μάχης, ειδικότερα, βοήθησε την Ουκρανία στην ανάπτυξη στρατηγικής για επιθέσεις σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού.

Ρωσία: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Macron, Cameron - Κλιμακώνουν την ένταση στην Ουκρανία

Επικίνδυνες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron και του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών David Cameron o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστηρίζοντας πως πρόκειται για λεκτική κλιμάκωση που επιτείνει την ένταση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Cameron, ο οποίος υποστήριξε πως η Μ. Βρετανία δεν αντιτίθεται στην χρήση βρετανικών όπλων κατά στόχων στο ρωσικό έδαφος αλλά και στην τοποθέτηση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος επανέλαβε πως δεν αντιτίθεται στην αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία εφόσον το ζητήσει το Κίεβο και εφόσον οι Ρώσοι σπάσουν την πρώτη γραμμή, ο Peskov έκανε λόγο για άμεση κλιμάκωση.
«Η Γαλλία, εκπροσωπούμενη από τον αρχηγό κράτους, συνεχίζει να μιλά συνεχώς για την πιθανότητα άμεσης εμπλοκής της στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία» υποστήριξε ο Peskov κάνοντας λόγο για επικίνδυνες δηλώσεις.
Επικίνδυνες χαρακτήρισε και τις δηλώσεις του Cameron, αναφέροντας πως «υπάρχει μια λεκτική κλιμάκωση που θα μπορούσε να απειλήσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια, να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας».

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top