GuidePedia

0


Ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουθργού με τον Τούρκο πρόεδρο τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εξωραΐζει την στάση της Τουρκίας προσερχόμενη σε διάλογο και σε συναντήσεις που η Τουρκία αξιοποιεί για να υποβαθμίσει στην αντίληψή τρίτων την σοβαρότητα της αναθεωρητικής πολιτική της. Προειδοποιεί για τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε έναν εφησυχασμό παρασυρόμενη από την ίδια της την πολιτική η οποία βασίζεται σε ανεδαφικές προσδοκίες και σε εικονικές εκτιμήσεις για το πως θα ανταποκριθεί η Τουρκία στις ελληνικές κινήσεις.

Υπογραμμίζει την παραπλανητική εικόνα που δημιουργείται από την υποβάθμιση της τουρκικής απειλής λόγω της ελαφρότητάς με την οποία η ελληνική πλευρά καλλιεργεί κλίμα ελεγχόμενης διαφωνίας. Με δική της ευθύνη και λόγω ελαφρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την τουρκική επιθετικίοτητα, η Ελλάδα αφήνει να υφαίνεται ένα πέπλο ψευδεπίγραφης ύφεσης το οποίο εγκυμονεί κινδύνους. Η Τουρκία το εκμεταλλεύεται αφενός για να προωθεί τις θέσεις της διευκολυνόμενη από την ελληνική επικοινωνιακή λεύκανση, αφετέρου αδρανοποιεί την άσκηση ελληνικών κυριαρχικλων δικαιωμάτων με τα όπλα που η ίδια η Αθήνα της προσφέρει.




Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top