GuidePedia

0


Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν το Chasiv Yar έως τις 9 Μαίου 2024 - Lawrence Wilkerson (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί θα χάσουν την Οδησσό, οι ΗΠΑ θα υποστούν ήττα – Είμαστε ηλίθιοι

Οι Ουκρανοί στρατηγοί, προειδοποιούν, ο Ρωσικός στρατός είναι ανώτερος και το πλεονέκτημα που έχουν σε αεροπορία και πυροβολικό… μπορεί να πετύχουν στρατηγική νίκη…
Μάλιστα ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, στρατηγός Oleksandr Syrskyi ανέφερε ότι η ανώτερη ρωσική στρατιωτική διοίκηση στοχεύει να καταλάβει το Chasiv Yar, στην περιφέρεια του Donetsk μέχρι την Ημέρα της Νίκης της Ρωσίας στις 9 Μαΐου
Εν τω μεταξύ ο αμερικανός Συνταγματάρχης Wilkerson, αναφέρει ότι οι επιτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης μπορεί να της επιτρέψουν να καταλάβει την Οδησσό
Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο με τους όρους της Ρωσίας…
Επίσης σύμφωνα με εμπειρογνώμονες η Ρωσία θα καταλάβει και τις 45 πόλεις του Donbass για να ολοκληρώσει την στρατηγική της νίκη…
Η Ουκρανία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε άθλιο θάνατο.
Η Ρωσία μετατρέπει την Ουκρανία σε βαλίτσα χωρίς χερούλι όπως τονίζουν Ουκρανοί πολιτικοί.

Το πλεονέκτημα των Ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία έναντι του Ιράν στο Ισραήλ – Έπρεπε να διασχίσουν 1.000 χιλιόμετρα

Η Αεροδιαστημική Δύναμη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) εκτόξευσε περίπου 170 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136/131, 30 πυραύλους κρουζ και 120 βαλλιστικούς πυραύλους σε στόχους στο Ισραήλ σε ένα πακέτο κρούσης παρόμοιο με τα πρόσφατα ρωσικά πακέτα χτυπημάτων κατά της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πειραματιστεί με επιθέσεις με πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαφόρων μεγεθών και συνδυασμών, και τώρα πραγματοποιούν συνήθως μεγάλες, συνδυασμένες επιθέσεις εναντίον στόχων στην Ουκρανία.
Το παρόμοιο μεγάλο, συνδυασμένο πακέτο χτυπημάτων του Ιράν ήταν πολύ λιγότερο επιτυχημένο από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, ωστόσο, με την ισραηλινή αεράμυνα να αναχαιτίζει μεγάλο μέρος από τους 320 αεροπορικούς στόχους εκτός από αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι έπρεπε να διασχίσουν περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα εναέριου χώρου του Ιράκ, της Συρίας και της Ιορδανίας πριν φτάσουν στο Ισραήλ, δίνοντας στο Ισραήλ και τους συμμάχους του ώρες για να εντοπίσουν, να παρακολουθήσουν και να αναχαιτίσουν πυραύλους και drones κατά την προσέγγιση στο Ισραήλ.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν drones και πυραύλους από όλη την Ουκρανία και σε κοντινή απόσταση από την Ουκρανία από τη Ρωσία, και έτσι η Ουκρανική αεράμυνα έχει ελάχιστο χρόνο αντίδρασης.

Το Ισραήλ διαθέτει επίσης μια ισχυρή ομπρέλα αεράμυνας πέραν από την Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ουκρανία έχει υποβαθμίσει τις ικανότητες αεράμυνας για να χρησιμοποιήσει ενάντια σε επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια πολύ ευρύτερη πρώτη γραμμή στην Ουκρανία καθώς και στα διεθνή της σύνορα με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία είναι προφανές ότι οι ρώσοι έχουν στρατηγικό πλεονέκτημα…
Η Ουκρανία δεν έχει επίσης επί του παρόντος την ικανότητα αναχαίτισης αέρος-αέρος με αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, όπως έκαναν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του τη νύχτα της 13ης Απριλίου.
Το μεγάλο μέγεθος της Ουκρανίας σε σύγκριση με το Ισραήλ καθιστά πιο δύσκολο για την Ουκρανία να μιμηθεί την πυκνότητα της αεράμυνας κάλυψη που απολαμβάνει το Ισραήλ, ειδικά εν μέσω συνεχιζόμενων καθυστερήσεων στη βοήθεια των ΗΠΑ.

Η πολεμική ικανότητα της Ουκρανίας στα πρόθυρα κατάρρευσης – Η Ρωσία θα επιτύχει στρατηγικά κέρδη

Η εξάντληση της αεροπορικής άμυνας που παρέχεται από τις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα καθυστερήσεων στην επανέναρξη της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία σε συνδυασμό με βελτιώσεις στις ρωσικές τακτικές κρούσης οδήγησαν σε αυξανόμενη αποτελεσματικότητα της ρωσικής εκστρατείας κρούσης στην Ουκρανία.
Χωρίς ουσιαστική και τακτική βοήθεια ασφαλείας προς την Ουκρανία, τα ρωσικά πλήγματα απειλούν να περιορίσουν τις μακροπρόθεσμες πολεμικές δυνατότητες της Ουκρανίας και να θέτουν επιχειρησιακούς όρους για τη Ρωσία ώστε να επιτύχει σημαντικά κέρδη στο πεδίο της μάχης.
Η εκστρατεία κρούσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας καταδεικνύει ότι ακόμη και ένας περιορισμένος αριθμός επιτυχών επιθέσεων βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων κρουζ μπορεί να προκαλέσει σημαντική και πιθανή μακροπρόθεσμη ζημιά στην ενέργεια και σε άλλες υποδομές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια αποτελεσματική και καλά εξοπλισμένη ομπρέλα αεράμυνας.
Πρόσφατα μεγάλης κλίμακας ρωσικά πακέτα κρούσης που χρησιμοποιούν drones, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους κατά της Ουκρανίας έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή.

Και οι 15 βαλλιστικοί πύραυλοι και οι επτά από τους 44 πυραύλους κρουζ που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων τη νύχτα της 21ης προς τις 22 Μαρτίου διείσδυσαν επιτυχώς στην ουκρανική αεράμυνα.
Μερικοί από τους πύραυλους κατέστρεψαν σημαντικά τον υδροηλεκτρικό σταθμό Dnipro (HPP) στην πόλη Zaporizhzhia και τον έθεσαν εντελώς εκτός λειτουργίας και θα χρειαστεί χρόνος για να επισκευαστεί το εργοστάσιο.
Τρεις από τους επτά βαλλιστικούς πυραύλους και οκτώ από τους 30 πυραύλους κρουζ που οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν εναντίον ουκρανικών ΥΗΣ τη νύχτα της 28ης προς 29η Μαρτίου διείσδυσαν επιτυχώς στην ουκρανική αεράμυνα, καταστρέφοντας ΥΗΣ και θερμοηλεκτρικούς σταθμούς (TPP) στην κεντρική και δυτική Ουκρανία.
Και οι 18 βαλλιστικοί πύραυλοι και οι έξι από τους 24 πυραύλους κρουζ που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής τη νύχτα της 10ης προς την 11η Απριλίου διείσδυσαν επιτυχώς την ουκρανική αεράμυνα, εκ των οποίων πέντε πύραυλοι κατέστρεψαν ολοσχερώς τον TPP Trypilska στην Περιφέρεια Κιέβου.
Τα ρωσικά χτυπήματα κατά των ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων τη νύχτα της 10ης προς 11 Απριλίου προκάλεσαν επίσης ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιφέρειες Zaporizhia και Lviv.
Η Wall Street Journal ανέφερε στις 11 Απριλίου ότι τα ρωσικά χτυπήματα, μη συμπεριλαμβανομένης της σειράς χτυπημάτων από τις 10 έως τις 11 Απριλίου, έχουν διαταράξει το 80% της παραγωγικής ικανότητας της DTEK, της μεγαλύτερης ιδιωτικής ενεργειακής εταιρείας της Ουκρανίας, η οποία προμηθεύει περίπου το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας.

Οι Ρώσοι καταστρέφουν την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας

Η υφυπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Svitlana Hrynchuk είπε στο CNN σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 14 Απριλίου ότι τα επιτυχημένα ρωσικά πλήγματα κατά τη διάρκεια λίγων ημερών τις τελευταίες εβδομάδες κατέστρεψαν τις ουκρανικές επισκευές ενέργειας ενός έτους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις μετά τον χειμώνα 2022-2023
Μια ουκρανική πηγή είπε στο CNN ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αλλάξει τις τακτικές κρούσης για να εκτοξεύσουν μεγάλο αριθμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών ταυτόχρονα εναντίον περιορισμένου αριθμού στόχων.
Ο επικεφαλής της DTEK Maksym Timchenko δήλωσε ότι η Ρωσία άρχισε να στοχεύει τις ουκρανικές υποδομές παραγωγής ενέργειας, αντί για συστήματα μεταφοράς, στα τέλη Μαρτίου 2024.

Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν το Chasiv Yar έως τις 9 Μαίου 2024

Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, στρατηγός Oleksandr Syrskyi ανέφερε ότι η ανώτερη ρωσική στρατιωτική διοίκηση στοχεύει να καταλάβει το Chasiv Yar, στην περιφέρεια του Donetsk μέχρι τις διακοπές της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας στις 9 Μαΐου.
Ο στόχος της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης να καταλάβει το Chasiv Yar μόνο σε τρεις και μισή εβδομάδα δείχνει ότι η ρωσική διοίκηση πιθανότατα εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να καταλάβουν την πόλη με ταχύτερο ρυθμό επιθετικών επιχειρήσεων από τις προσπάθειες κατάληψης του Bakhmut τον Μάιο του 2023 ή της Avdiivka τον Φεβρουάριο του 2024.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα εκτιμά, ότι οι συνεχιζόμενες ελλείψεις κρίσιμων ουκρανικών πυρομαχικών θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν το Chasiv Yar σε λίγες εβδομάδες.
Ο ρωσικός στρατός πιθανότατα θα εκμεταλλευτεί τις σημαντικές ελλείψεις σε πυροβολικό και αεράμυνα που είναι κρίσιμες για την ουκρανική άμυνα.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θα συνεχίσει τις προσπάθειες εναντίον του Chasiv Yar μέχρι να κορυφωθεί η προσπάθεια, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να κάνουν ταχύτερες προόδους από ότι σε προηγούμενες προσπάθειες, δεδομένου του βαθμού των σημερινών ελλείψεων πυροβολικού και αεράμυνας της Ουκρανίας.

Συνεχίζεται η Ρωσική προέλαση στο Chasiv Yar - Χτυπούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένη προέλαση ανατολικά του Chasiv Yar στις 14 Απριλίου και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 14 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά του Kanal Microraion (το ανατολικότερο Chasiv Yar) και κατά μήκος ενός ανεμοφράκτη νοτιοανατολικά του Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βόρεια του Ivanivske.
Οι μάχες συνεχίστηκαν κοντά στο Novyi Microraion στο νοτιοανατολικό Chasiv Yar, βορειοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στην Bohdanivka, νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Klishchiivka, Andriivka και Opytne και νότια του Chasiv Yar κοντά στο Niu York.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Khortytsia, Αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στο Chasiv Yar και στις γύρω περιοχές σε μικρές ομάδες επίθεσης «σχεδόν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο» και ότι οι κατευθύνσεις Bakhmut και Avdiivka είναι οι πιο ενεργοί τομείς της πρώτης γραμμής στην ανατολική Ουκρανία.

Προέλαση ρώσων και δυτικά της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα μια επιβεβαιωμένη προέλαση δυτικά της Avdiivka, εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 14 Απριλίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 14 Απριλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά της Novobakhmutivka (βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς την κατεύθυνση της Yasnobrodivka (δυτικά της Avdiivka).
Οι μάχες συνεχίστηκαν βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά σε Novobakhmutivka, Novokalynove και Berdychi, δυτικά της Avdiivka κοντά σε Semenivka, Umanske και Tonenke και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Pervomaiske, το Vodyane και το Nevelske.

Οι Πολωνοί πατούν… μέσω Patriot στη δυτική Ουκρανία με την «άδεια» του Κιέβου

Πόδι… στη δυτική Ουκρανία βάζουν οι Πολωνοί με την «άδεια» και του Κιέβου, καθώς όπως είπε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba, είναι ρεαλιστικό πλέον μέρος των ουκρανικών εδαφών να προστατεύεται από τα συστήματα αεράμυνας Patriot της Πολωνίας.
«Είναι πλέον ρεαλιστικό» είπε ο Kuleba αναφερόμενος στο σενάριο εκείνο, κατά το οποίο συστήματα αεράμυνας Patriot θα αναπτυχθούν στην Πολωνία για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της δυτικής Ουκρανίας.
«Στην πραγματικότητα θα προστατεύει και κράτη μέλη του ΝΑΤΟ από επιθέσεις με drones ή πυραύλους στο έδαφος τους» είπε ο Kuleba.
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας DTEK, Maxim Timchenko υποστήριξε πως η αεράμυνα της Ουκρανίας είναι πολύ πιο αδύναμη από ότι ήταν πριν μερικούς μήνες.

David Sachs (Αμερικάνος εκατομμυριούχος): Ξοδέψαμε πάρα πολλά για την Ουκρανία, εξαντληθήκαμε

Τα λόγια του Ρεπουμπλικάνου επικεφαλής της αμερικανικής Γερουσίας Mitch McConnell σχετικά με την αποδυνάμωση της Ρωσίας και της Κίνας μέσα από την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία επικαλείται ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας David Sachs, ο οποίος λέει πως το μήνυμα… είναι τελείως διαφορετικό.
«Θυμάστε πως μας είπαν οι νεοσυντηρητικοί ότι η χρηματοδότηση της Ουκρανίας θα έστελνε ένα μήνυμα στην Κίνα.
Δυστυχώς, το μήνυμα είναι: Ξοδέψαμε πάρα πολλά και τα αποθέματα μας έχουν εξαντληθεί» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Sachs.
Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο McConnell έγραψε μια ανάρτηση στην οποία έλεγε ότι η υποστήριξη του Κιέβου βοηθά στην αποδυνάμωση της Μόσχας και ως εκ τούτου στον περιορισμό του Πεκίνου.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top