GuidePedia

0


Το κόστος της επίθεσης ήταν περίπου 38-62 εκατομμύρια δολάρια για το Ιράν και της άμυνας 750 εκατ. με 1,5 δισ. για το Ισραήλ

Ως μια επίθεση που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά χαρακτηρίστηκε η επιχείρηση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) με την ονομασία «Επιχείρηση Αληθινή Υπόσχεση» κατά του ισραηλινού καθεστώτος.
Το πρώτο σημαντικό σημείο είναι ότι οι Ιρανικές επιθέσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν ενώ το δίκτυο αεράμυνας του ισραηλινού καθεστώτος ήταν στην πιο προετοιμασμένη κατάσταση και όλες οι στρατιωτικές πληροφορίες μάχης του καθεστώτος, από αμυντικά συστήματα έως μαχητικά αεροσκάφη, κινητοποιήθηκαν 100% για την αντιμετώπιση των επιθέσεων του Ιράν.
Το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι «κανένας» από τους ισχυρούς και προηγμένους ιρανικούς υπερηχητικούς πυραύλους, όπως οι τύποι Fattah 1 και 2, ή ο πύραυλος Khorramshahr, και ούτω καθεξής, δεν χρησιμοποιήθηκε.
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας φθηνά και οικονομικά drones HESA Shahed 136, απλούς πυραύλους κρουζ και χαμηλού κόστους πυραύλους Rezvan υγρού καυσίμου, που αποθηκεύτηκαν σε μεγάλες ποσότητες σε αποθήκες και παρέμειναν αχρησιμοποίητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στην πραγματικότητα, αυτοί οι οπλισμοί χρησιμοποιήθηκαν ως επί το πλείστον για τον κορεσμό των συστημάτων αεράμυνας, και μεταξύ αυτών, μερικοί πύραυλοι στερεού καυσίμου όπως ο Haj Qasem και ο Kheibar Shekan χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την επίθεση και το χτύπημα των στόχων.
Το αποτέλεσμα είναι ότι εάν η απόφαση του Ιράν ήταν να χρησιμοποιήσει πιο προηγμένους πυραύλους, με αυτό το ίδιο κύμα επίθεσης, τα θύματα και οι ζημιές στο ισραηλινό καθεστώς θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από ό,τι είδαμε προχθες το βράδυ.

Όσον αφορά την οικονομική επιβάρυνση και το εκπληκτικό κόστος που έχει επιβαρύνει το Ισραήλ, υπάρχουν επίσης πολύ σημαντικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Παραθέτοντας τον FieldMarshal, έναν ανεξάρτητο αναλυτή ιρανικών αμυντικών και βιομηχανικών τεχνολογιών, το κατά προσέγγιση κόστος για το Ιράν για τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις εκτιμάται ως εξής: 110 βαλλιστικοί πύραυλοι: 30-50 εκατομμύρια δολάρια, 45 πύραυλοι κρουζ: 4-7 εκατομμύρια δολάρια και 170 Shahed drones: 4-5 εκατομμύρια δολάρια, συνολικά περίπου 38-62 εκατομμύρια δολάρια για το Ιράν.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, το κόστος του Ισραήλ θα είναι εκπληκτικό: Λαμβάνοντας υπόψη έναν εκτιμώμενο αριθμό 300-400 αεροσκαφών που ήταν πιθανό να λειτουργήσουν για 4-10 ώρες, με μέσο ωριαίο κόστος 30.000 έως 40.000 δολ., το κόστος θα ήταν 50 - 160 εκατ. δολ.
Το κόστος αναχαίτισης πυραύλων κρουζ και drones: 100-150 εκατομμύρια δολάρια και το κόστος αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων: 500-700 εκατομμύρια δολάρια.
Λαμβάνοντας υπόψη την εκτιμώμενη ζημιά που προκλήθηκε από τους βαλλιστικούς πυραύλους, κάπου μεταξύ 100 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων, το ισραηλινό καθεστώς έχει επιβαρυνθεί συνολικά με 750 εκατομμύρια δολάρια στο πιο μετριοπαθές σενάριο ή 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο μέγιστο σενάριο!
Αυτό το ποσό του εκπληκτικού κόστους «μόνο για την υπομονή μιας νύχτας επίθεσης μόνο για την απόκρουση ενός κύματος επίθεσης» μεταφράζεται σε πλήρη οικονομική κατάρρευση των Σιωνιστών.
Αν οι μάχες συνεχιστούν για λίγες μόνο μέρες, η οικονομία του ισραηλινού καθεστώτος θα παραλύσει εντελώς και θα καταστραφεί!
Αυτό είναι ένα άλλο σαφές και προφανές παράδειγμα ότι οι Σιωνιστές δεν έχουν την ικανότητα να εμπλακούν σε μακροχρόνιο πόλεμο, ή ακόμα καλύτερα, ακόμη και σε βραχυπρόθεσμο πόλεμο με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, και γι' αυτό ανησυχούν εξαιρετικά να ανταποκριθούν στις επιθέσεις του Ιράν.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top