GuidePedia

0

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να είναι πειστικός, με απλά λόγια συλλαμβάνεται συνεχώς ψευδόμενος για ζητήματα όμως μείζονος πολιτικής και εθνικής σημασίας. Από τα άδυτα των συναντήσεών του με τον Ερντογάν, μέχρι τον Ζελένσκι, ο ελληνικός λαός μαθαίνει πάντα από τους ξένους τι συζητά και τι δεσμεύσεις αναλαμβάνει. Για δεύτερη φορά , ο Ζελένσκι με δήλωσή του, αποκαλύπτει , λίγη ώρα μάλιστα μετά την συνάντησή τους στο Βίλνιους ότι “συζητήσαμε την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό”.

Δηλαδή επιμένει στην ύπαρξη συμφωνίας, παρά την διάψευση Μητσοτάκη, γεγονός που εκθέτει τον πρωθυπουργό. Αμήχανη η Αθήνα δεν είναι σε θέση να πείσει ότι δεν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες. Γιατί αν υπήρχε διαφάνεια, θα έφερνε το θέμα στη βουλή, θα έκανε επίσημες δηλώσεις ή ανακοινώσεις, θα έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους. Αλλά το πρόβλημα , πέρα από τον πρωτοφανή κυνισμό του Μητσοτάκη έγκειται και στο γεγονός ότι πρώτα ο πρωθυπουργός δεσμεύεται στις ΗΠΑ και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μετά η Ουκρανία περιμένει και ο πρωθυπουργός κατά την προσφιλή και άθλια τακτική του προσπαθεί να διαχειριστεί το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας.

Η διαχείριση της ήττας

Η εικόνα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για τον πόλεμο της Ουκρανίας είναι καταγεγραμμένη περίπου ως καταστροφική για το Κίεβο σε όλες τις συνόδους της Συμμαχίας. Ο Ζελένσκι έχει παραλύσει από το φόβο του, όπως και πολλοί ακόμη Ουκρανοί αξιωματούχοι ότι η κατάρρευση του μετώπου θα οδηγήσει και τους ίδιους σε κακό τέλος. Εκατομμύρια Ουκρανών έχουν φύγει από τη χώρα, χιλιάδες νέοι αρνούνται να στρατευθούν, η Ουκρανία αποσυντίθεται σε έναν πόλεμο που δεν έπρεπε ποτέ να γίνει. Η Ρωσία , μια πολύ σκληρή και άκαμπτη χώρα, δεν θα υποχωρήσει. Το αφήγημα της νίκης της Δύσης έχει γίνει ερείπια και τώρα , εξαιτίας του πολέμου του Ισραήλ, αναζητείται ένα σχέδιο διαχείρισης της ήττας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τώρα δέσμιος σε αυτό το σχέδιο. Στο εσωτερικό της Ελλάδας , η ανοχή είναι εμφανής, αλλά η σιωπή και η αδυναμία των κομμάτων να δημιουργήσουν δυναμικό κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης , δεν σημαίνει ότι υπάρχει συναίνεση. Άλλο ανοχή και αδυναμία, άλλο συναίνεση. Αυτή την αδυναμία εκμεταλλεύεται ο πρωθυπουργός και αναλαμβάνει συμφωνίες, εις βάρος ακόμη και της άμυνας της χώρας όπως έχει καταγγελθεί από πλήθος επώνυμων στρατιωτικών. Είναι επίσης πρωτοφανές, ζητήματα που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας να τα διαχειρίζεται ως ιδιωτική υπόθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεξάρτητα τι είδους συμφωνία έχει κάνει και τι όπλα θέλει να στείλει....

Θυμίζουμε ότι ερωτηθείς από την ΕΦΣΥΝ στις 22 Μαρτίου, αν έχει κάνει συμφωνία με τον Ζελένσκι ο Μητσοτάκης απάντησε: «Καμία συμφωνία. Είναι κάτι το οποίο το έχουμε διευκρινίσει με απόλυτη σαφήνεια. Δεν θα ήταν δυνατόν, εξάλλου, να πάω στην Ουκρανία και να υπογράψω εν κρυπτώ κάποια συμφωνία. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά». Μετά τη δήλωση αυτή δεν δόθηκε ιδιαίτερη συνέχεια. Να όμως που ο πανικόβλητος Ζελένσκι επιμένει και σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) δηλώνει:

«Στο Βίλνιους, συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό @KMitsotakis για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Ελλάδα και τον λαό της για τη σταθερή υποστήριξή τους στην Ουκρανία.
»Συζητήσαμε την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό.
»Είμαι ευγνώμων στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για την προθυμία του να συμμετάσχει στην επικείμενη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ελβετία και να εργαστεί μαζί μας για να προσελκύσει περισσότερους συμμετέχοντες από τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου».


Δηλαδή , μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός έχει διακριθεί για τα δημόσια ψεύδη του, τις υπεκφυγές, την αδιαφάνεια, τα σκάνδαλα και τώρα προστίθενται και δεσμεύσεις που δεν εφαρμόζει;
Και όμως στο ΝΑΤΟ και στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τι θα δώσει η Ελλάδα επιπλέον. Και είναι θέμα χρόνου να το μάθουμε...

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top