GuidePedia

0


John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Αμερικανικός στρατός δεν θα πάει στην Ουκρανία… δεν σχολιάζουμε τους Γάλλους για τα περί δειλίας - Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Victoria Nuland παραιτήθηκε επειδή δεν υπάκουσε, διαφωνούσε με τον Λευκό Οίκο για την Ουκρανία

Τελικά οι Ρώσοι ξέρουν τι κάνουν…
Η στρατηγική φθοράς των δυνάμεων της Δύσης είναι ορατή…
Ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος που δεν έχει πάει στρατιώτης μίλησε για δειλία…αλλά οι ΗΠΑ απάντησαν… αμερικανικά στρατεύματα δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ η τραγική Nuland η υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, ίσως η πιο τραγική φιγούρα της αμερικανικής διπλωματίας λόγω της αποτυχίας στο Ουκρανικό υπέβαλλε την παραίτηση της…
Εν τω μεταξύ σε στρατιωτικό επίπεδο οι ρώσοι προελαύνουν σε όλο το μέτωπο και ετοιμάζουν την μεγάλη τους αντεπίθεση… που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει…
Ωστόσο με την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ, οι Ουκρανοί με drones έχουν σημειώσει επιτυχίες χτυπώντας τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Ουκρανικός στόλος έχει ολοκληρωτικά καταστραφεί… αλλά τα drones με μη επανδρωμένα πλοιάρια επιφανείας έχουν γίνει πρόβλημα…
Οι Ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ξανά την Οδησσό με drones και πυραύλους καταστρέφοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις των Ουκρανών...

John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Αμερικανικός στρατός δεν θα πάει στην Ουκρανία… δεν σχολιάζουμε τους Γάλλους για τα περί δειλίας

Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, δήλωσε ο Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ John Kirby σχολιάζοντας την έκκληση του Γάλλου προέδρου Macron προς τους συμμάχους να μην είναι δειλοί.
«Δεν πρόκειται να αναλύσω τα λόγια του προέδρου Macron.
Θέλω να πω, έχει σίγουρα κάθε δικαίωμα και ικανότητα να μιλά για τον εαυτό του στις απόψεις του.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μιλήσω για τον Πρόεδρο Biden.
«Ήταν επίσης πολύ ξεκάθαρος από την αρχή αυτού του πολέμου. Δεν πρόκειται να υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος να πολεμούν εντός της Ουκρανίας» σημείωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δεν ζητά από τους συμμάχους να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, τόνισε ο John Kirby.
«Ο Πρόεδρος Zelensky δεν το ζητάει αυτό.
Ζητά απλώς τα εργαλεία και τις δυνατότητες.
Ποτέ δεν ζήτησε ξένα στρατεύματα να πολεμήσουν για τη χώρα του.
Αυτός και τα στρατεύματά του θέλουν να το κάνουν, αλλά χρειάζονται τα εργαλεία και αυτό χρειαζόμαστε».
Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Macron είπε ότι σε μια συνάντηση στο Παρίσι, όπου εκπρόσωποι περίπου 20 δυτικών χωρών συζήτησαν την περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία, το θέμα της πιθανής ανάπτυξης από τις δυτικές χώρες των δικών τους χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Macron, οι συμμετέχοντες δεν κατέληξαν σε συναίνεση για το θέμα αυτό, αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.

Stephane Sejourne (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Η Γαλλία να μην περάσει την κόκκινη γραμμή συνενοχής στην ουκρανική σύγκρουση

Η Γαλλία δεν θα περάσει τα όρια της συνενοχής στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne στη γαλλική τηλεόραση.
«Δεν έχουμε ξεπεράσει ποτέ το όριο της συνενοχής στην ουκρανική σύγκρουση και δεν θα το περάσουμε», τόνισε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον Sejourne, «το μήνυμα της Γαλλίας προς τη Ρωσία είναι απολύτως σαφές: το Παρίσι θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στο Κίεβο».
Προηγουμένως, ο Γάλλος πρόεδρος Macron είπε, μιλώντας ενώπιον συμπατριωτών στην Πράγα, κάλεσε τους Ευρωπαίους συμμάχους «να μην δείχνουν δειλία» σε σχέση με την ουκρανική σύγκρουση.

Sergei Naryshkin (Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών): Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων για ανατρεπτικές κινήσεις εναντίον της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία συμμετέχουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων για ανατρεπτικές δράσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Sergei Naryshkin.
«Οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα οι Βρετανοί, συμμετείχαν και συμμετέχουν στην εκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και αξιωματικών πληροφοριών για τη διεξαγωγή ανατρεπτικών εργασιών εναντίον της Ρωσίας».
Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ανατινάχτηκαν από τους Αγγλοσάξονες.
Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργούν ένα ευρύ δίκτυο πληροφοριών τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας όσο και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνορεύουν με το ρωσικό έδαφος, σημείωσε ο Sergei Naryshkin.
«Το γεγονός ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συμμετείχαν στην εκπαίδευση και την επανεκπαίδευση Ουκρανών αξιωματικών πληροφοριών είναι ένα προφανές γεγονός», πρόσθεσε ο Sergei Naryshkin
Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι New York Times, επικαλέστηκαν πρώην και νυν αξιωματούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ουκρανία, αναφέροντας ότι τα τελευταία 8 χρόνια, η Ουάσιγκτον, με την υποστήριξη της CIA, δημιούργησε 12 μυστικές εγκαταστάσεις στην επικράτεια της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας κοντά στα σύνορά της με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί συνεργάστηκαν στενά, μεταξύ άλλων και με τον νυν επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov.
Επιπλέον, εκπαίδευσαν κατασκόπους που δρούσαν στη Ρωσία, την Ευρώπη, την Κούβα και άλλα μέρη όπου ήταν παρόντες Ρώσοι.
Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον διευθυντή της FSB Alexander Bortnikov.

Οι αγωγοί Nord Stream ανατινάχτηκαν από τους Αγγλοσάξονες

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ανατινάχτηκαν από τους Αγγλοσάξονες, δήλωσε ο Sergei Naryshkin.
«Είχαμε, φυσικά, έμμεσα σημάδια για το ποιος το έκανε.
Αν και αυτά τα έμμεσα σημάδια έδειξαν τους ίδιους συντελεστές του εγκλήματος».
«Το μωσαϊκό έχει σχηματιστεί.
Και αυτό το μωσαϊκό δείχνει προφανώς τους ενόχους» τόνισε ο Naryshkin.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Victoria Nuland παραιτήθηκε επειδή δεν υπάκουσε, διαφωνούσε με τον Λευκό Οίκο για την Ουκρανία

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland αναγκάζεται να παραιτηθεί λόγω ριζικών διαφωνιών με την πολιτική του Λευκού Οίκου, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι: αυτή δεν είναι οικειοθελής απόφασή της.
Δεν είναι πλέον σύμφωνη με την πολιτική που ακολουθούν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών», είπε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, η Nuland αναγκάζεται να παραιτηθεί επειδή δεν θα υποκύψει ποτέ στις απόψεις του Λευκού Οίκου: οι πεποιθήσεις της είναι πολύ ισχυρές και η θέση της στην αμερικανική πολιτική είναι πολύ υψηλή.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών επέτρεψε στον εαυτό της, μεταξύ άλλων, ρητορική που δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Ουάσιγκτον στις σχέσεις με τη Ρωσία.
Επιπλέον, ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών Scott Ritter χαρακτήρισε την παραίτηση της Nuland μέρος της προετοιμασίας του Biden για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
«Η κυβέρνηση Biden αξιολογεί τώρα την πραγματικότητα.
Έχουν μια επιλογή στα χέρια τους και η Ουκρανία γίνεται μεγάλο πρόβλημα.
Το ερώτημα είναι πώς να μετριαστούν οι συνέπειες της αναπόφευκτης νίκης της Ρωσίας»
Η Nuland, που θεωρείται η κύρια αρχιτέκτονας της αντιρωσικής πορείας και της ουκρανικής πολιτικής της αμερικανικής διπλωματίας, τερματίζει μια 35χρονη καριέρα αφότου διορίστηκε στη θέση της πρώτης αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, της δεύτερης στην ιεραρχία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο αξιωματούχος κατείχε τη θέση σε προσωρινή βάση από τον περασμένο Ιούλιο μετά την αποχώρηση της Wendy Sherman.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top