GuidePedia

0


Τα “παρατράγουδα” του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έρχονται σήμερα να συνοδευτούν από τις εξελίξεις στην κούρσα για το χρίσμα, εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Οι θερμόαιμοι Έλληνες συνεχίζουν ακάθεκτοι με την πρακτική του οπαδισμού, αρνούμενοι να αντιληφθούν τη σχετικότητα όλων των δυνητικών εξελίξεων για το ελληνικό εθνικό συμφέρον, το οποίο οι περισσότεροι συστηματικά ξεχνούν. Οι δε… εκπαιδευτικές μας περιπέτειες αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, όπως άλλωστε, ευθέως, οι εξελίξεις με τον Μπελέρη στην Αλβανία του Ράμα…

ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Για άλλη μία χρονιά συνεχίζεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) η πρακτική των περασμένων ετών. Ο διευθυντής του ΝΝΑ φέρει το βαθμό του αρχιπλοιάρχου, ο υποδιευθυντής του πλοιάρχου και στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΝΝΑ, της μία από τις τέσσερις υπαγόμενες διευθύνσεις στον διευθυντή και τον υποδιευθυντή, προΐσταται αξιωματικός με τον βαθμό του αρχιπλοίαρχου. Δηλαδή με βαθμό ανώτερο του προϊστάμενου του! Αυτή η κατάσταση, τι δείχνει για την ιεραρχία; (ΖΝΡ)

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΩΣ ΣΧΟΛΑΡΧΗΣ
Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την περιβόητη μεταρρύθμιση της θητείας, η οποία φαίνεται πως αφορά οτιδήποτε άλλο παρά την εκπαίδευση των στρατεύσιμων ως μαχητών. Στη γκάμα των δεξιοτήτων που… ως φιλόδοξος σχολάρχης ΙΕΚ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα «προικίσει» τους στρατεύσιμους είναι «ειδικότητες όπως, ναυαγοσώστης –αρκετοί Δήμοι στη χώρα μας το καλοκαίρι ζητούν για τις παραλίες–, χειριστές μηχανημάτων, αλλά και κρίσιμες ειδικότητες σχετικές με την πολιτική προστασία και την παροχή πρώτων βοηθειών», όπως ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης. (ΖΝΡ)

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ;
Τρεις περίπου μήνες πριν τις ευρωεκλογές άρχισε η διακίνηση πληροφοριών περί εθελοντικής στράτευσης των γυναικών και μικρής μείωσης της θητείας εφόσον κριθεί εφικτή. Και πολύ άργησε! Με την υιοθέτηση του φινλανδικού μοντέλου η θητεία δεν θα πρέπει να μειωθεί σε 165 ημέρες για τις συνήθεις ειδικότητες και 255 ημέρες για τις ειδικότητες που απαιτούν ειδικές δεξιότητες, όπως ισχύει για τη σκανδιναβική χώρα που υιοθετήθηκε ως πρότυπο; Ή κάνουμε μεταρρύθμιση ή δεν κάνουμε! Εξάλλου όπως στην περίπτωση της Φινλανδίας στην περίπτωση που η Τουρκία μας επιτεθεί «υβριδικά» ή «ασύμμετρα» ή «συμβατικά» οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα αποστείλουν στρατεύματα για μας ενισχύσουν; Στην ώρα της ανάγκης, θα αφήσουν τον «στρατηγικό» σύμμαχο να υπερασπιστεί την ακεραιότητα του μόνος του; (ΖΝΡ)

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ
Η υιοθέτηση του «φινλανδικού μοντέλου» για την εκπαίδευση, δεν συνεπάγεται άραγε τη διαπίστωση της αδυναμίας των Ελλήνων στρατιωτικών, που κλήθηκαν εκ των ενόντων να σχεδιάσουν και διεξαγάγουν την εκπαίδευση των στρατεύσιμων; Παραδόξως δεν αντιληφθήκαμε ουδεμία αντίδραση ή σχολιασμό από τη συμπαθή τάξη των εν αποστρατεία ανωτάτων και μη στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων και πρώην αρχηγών. Βρέχει κάπου; Χιονίζει; (ΖΝΡ)

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΟΙ ΧΟΥΘΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Στις πυρετώδεις προετοιμασίες και την εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» που θα αντικαταστήσει την «ΥΔΡΑ» στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» αναφέρονται με διθυραμβικούς τόνους ρεπορτάζ που διαβάσαμε. Πλέον, είναι προφανές, ότι οι Χούθι θεωρούνται στην Ελλάδα ως μεγαλύτερη απειλή από τους Τούρκους, παρόλο που οι τελευταίοι έχουν σαφώς μεγαλύτερες δυνατότητες στοχοποίησης και προσβολής στόχων από τους σιίτες αντάρτες της Υεμένης! (ΖΝΡ).

ΗΠΑ: ΜΠΑΪΝΤΕΝ vs. ΤΡΑΜΠ, ΟΠΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ελπίζω να έχουν συνέλθει όλοι οι πολιτικά θερμόαιμοι στην Ελλάδα βλέποντας το αποτέλεσμα της αποκαλούμενης ως «Σούπερ Τρίτης» στις ΗΠΑ, δηλαδή τη μαζική διεξαγωγή προκριματικών προεδριών εκλογών σε 15 Πολιτείες των ΗΠΑ. Μπάιντεν και Τραμπ συνεχίζουν «τρένο» και όλα δείχνουν ότι αυτοί θα είναι οι μονομάχοι στην αρένα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών το φθινόπωρο. Εδώ στην Ελλάδα πάντα ρίχνουμε κλεφτές ματιές στη διαδικασία, με τη νοοτροπία τζογαδόρου όμως, όχι από την οπτική των εθνικών μας συμφερόντων…

Λατρεύουμε να… λατρεύουμε ή να μισούμε, είτε τον Ρεπουμπλικάνο Τραμπ είτε τον Δημοκρατικό Μπάιντεν. Η εικόνα που έρχεται από τις πολιτικές διαδικασίες στις ΗΠΑ είναι λίγο σουρεαλιστική για πολλούς λόγους και ουχί μόνον λόγω της ηλικίας των δυο αντιπάλων. Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν, αλλά θα ήταν σαν να επαναλαμβάνουμε αυτά τα οποία απορρίψαμε εξ αρχής…

Οι αιώνια αφελείς και το «καλό για την Ελλάδα»
Στην Ελλάδα, καλό θα μας έκανε να αντιληφθούμε, κάποια στιγμή, ότι δεν μας πέφτει λόγος ποιον ή ποιαν θα εκλέξουν οι ΗΠΑ ως πρόεδρο. Αυτό είναι δουλειά των Αμερικανών πολιτών. Επίσης, θα έπρεπε να έχουμε αντιληφθεί ότι είναι βαθύτατα ανόητο και εμμονικό, το να επιμένουμε να βλέπουμε το απόλυτο καλό ή κακό σε οποιονδήποτε από τους διεκδικητές του Λευκού Οίκου. Το να αναφέρεται π.χ. σε τίτλο ανάρτησης για την επικράτηση άλλου από τους δυο βασικούς, υποψηφίου στη Σαμόα, ο -«ανεπιθύμητος»- ηττημένος από τον πραγματικό, δείχνει τη συνήθη τύφλωση, οπαδισμό και φανατισμό.

Γι’ αυτό, η επανάληψη λαθών του παρελθόντος, με ιδεολογικά φορτισμένα πολιτικά κοκοράκια, που ήδη άρχισαν να λένε τα δικά τους, είτε προς στήριξη κάποιου εκ των υποψηφίων είτε με ύφος ειδήμονα για… τον Αρμαγεδδώνα που πλησιάζει εάν εκλεγεί ο μη αρεστός σε αυτούς υποψήφιος, συνιστούν κολοσσιαίες ανοησίες. Οι καραμπόλες και η συγκυρία θα δώσουν την τελική κατεύθυνση. Όλα είναι συνισταμένη παραγόντων και συμφερόντων διαφόρων. Ό,τι και να κάνουν, όχι μόνο δεν θα επηρεάσουν, αλλά θα συντηρούν την εικόνα του γραφικού.

Το εθνικό συμφέρον που συνήθως λησμονούν
Εάν το ζήτημα των διαφόρων δεν είναι ο ιδεολογικός προσανατολισμός, με επίκεντρο το «ναι» ή το «όχι» στην αποκαλούμενη ως «woke ατζέντα» της πεφωτισμένης μειονότητας της υφηλίου που λέγεται «Δύση» τότε ας αρχίσουμε να σκεπτόμαστε ξανά με όρους εθνικού συμφέροντος. Διότι η ατζέντα – ευαγγέλιο της σύγχρονης ιδεοληψίας, που συμπεριλαμβάνει από απλά και θεμελιώδη για τον πολιτισμένο άνθρωπο δικαιώματα που δεν θα έπρεπε καν να τα συζητούμε, έως τους μεγαλύτερους παραλογισμούς και ανοησίες που προσβάλουν την κοινή λογική, έχουν τινάξει όλο τον κόσμο στον αέρα.

Ας πάρουμε μέτρα αυτοπροστασίας λοιπόν προτού είναι αργά. Διότι αλλιώς γινόμαστε «εθελοντές χρήσιμοι ηλίθιοι», υποψήφιες στυμμένες λεμονόκουπες την κρίσιμη την ώρα. Θα ψαχνόμαστε να διαπιστώσουμε τι μας έχει συμβεί και θα ανακουφιστούμε με το φιλικό, γεμάτο κατανόηση χτύπημα στην πλάτη και τη διαβεβαίωση ότι μας καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μας. Πολύ χονδρικά, έτσι δεν συνέβη και με τη Κύπρο μισό αιώνα πριν και σήμερα ακόμα μιλάμε για Κατεχόμενα; Κι όποιος δεν αντιλαμβάνεται, με το ζόρι δεν είναι δυνατό…

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ;
Μεγάλη συζήτηση έχει ξεσπάσει για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το νομοθέτημα είναι «στο γόνατο» και εγείρει σοβαρά θέματα αντισυνταγματικότητας, την οποία προσπερνούν νομικίστικες προφάσεις και «με τη βούλα» γνωστών προθύμων και προβεβλημένων πολιτικά πανεπιστημιακών. Με δεδομένο ότι το DP, ως θέση αρχής, δεν αντιτίθεται στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δεν σημαίνει πως θα κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην χαλαρότητα πολλών, ενώπιον της προοπτικής ίδρυσης, έμμεσα ή άμεσα, τουρκικού πανεπιστημίου, στην ευαίσθητη Θράκη. Πόσο σίγουροι είμαστε ότι τα κάνουμε καλά; Πόσο βέβαιος μπορεί αν είναι ο μέσος πολίτης, ότι άλλη μια πρωτοβουλία δεν εξυπηρετεί ευρύτερα και άλλες ατζέντες από την επίσημα διακηρυγμένη «μεταρρυθμιστική»;

ΟΤΑΝ Ο ΜΠΕΛΕΡΗΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΣ…
Δυο χρονάκια φυλακή «εισέπραξε» από -καταδικασμένη για πλαστογραφία- Αλβανίδα δικαστή ο Έλληνας εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας στην Αλβανία, Φρέντυ Μπελέρης. Άλλη μια περίπτωση που το ελληνικό κράτος αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να επικρατήσει και να επιβάλει τη θέλησή της ακόμα και σε, τυπικά, πολύ πιο αδύναμους αντιπάλους. Η ελληνική διπλωματία αντιμετωπίζει το ζήτημα με χαρακτηριστικό ωχαδερφισμό, θεωρώντας ότι άλλα είναι τα ζητήματα «υψηλής πολιτικής» με τα οποία πρέπει να ασχολείται, ενώ σε αυτή την υπόθεση αναγκάζονται να… «καταναλώνουν διπλωματικό κεφάλαιο»!

Με αυτά όμως ως δεδομένα, ηχούν ως κακόγουστο αστείο τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, έχοντας δίπλα του τον Μπελέρη, ότι εγγυάται προσωπικά ότι όλα τα ζητήματα θα επιλυθούν και ότι στο πρόσωπό του «αγαπητέ μου Φρέντυ, στο πρόσωπό μου η ελληνική εθνική μειονότητα θα έχει πάντα έναν σταθερό συμπαραστάτη»… Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, ότι υποχρέωση της Αλβανίας είναι ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων, ονοματίζοντας αυτό του αυτοπροσδιορισμού και το κρίσιμο για την περιοχή της Χιμάρας θέμα των περιουσιακών δικαιωμάτων. με τους Βορειοηπειρώτες να φωνάζουν… «Ελλάς Ελλάς σκέπασε κι εμάς» και τον Κυριάκο να απαντά «σας σκεπάζει η Ελλάδα να το ξέρετε αυτό». Διαπιστώνουμε πουθενά ελληνική ασυνέπεια;

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top