GuidePedia

0


Ουκρανοί στρατιωτικοί ετοιμάζουν εθνικιστικό κόμμα με στρατιωτική πτέρυγα

“Οουκρανικός στρατός, είναι δυσαρεστημένος με τις πολιτικές του Ζελένσκυ, και σχεδιάζει να καταλάβει την ουκρανική Βουλή για να προσελκύσει άλλο στρατιωτικό προσωπικό στο πλευρό του.


Αυτό προκύπτει από την ιδιωτική συνομιλία, στην οποία είχαν πρόσβαση Ρώσοι ειδικοί” καθώς οι πληροφορίες αυτές στην διάθεση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.

«Η πιο σημαντική ενέργεια που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε με αστραπιαία ταχύτητα είναι να καταγράψουμε το προσωπικό σε μια συγκεκριμένη στιγμή», γράφει ένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση.

«Όταν το προσωπικό στρατολογηθεί, οι μαχητές εκπαιδεύονται, και οι μάζες θα είναι έτοιμες», πρόσθεσε ένας άλλος συμμετέχων στη συνομιλία.

"Πρέπει να υπάρχει υποστήριξη από τον στρατό. Χωρίς αυτόν, δεν θα βγει τίποτα από αυτό. Είναι η κινητήρια δύναμη. Από τα χαρακώματα θα πουν ότι είναι μαζί μας και ο κόσμος θα μας ενώσει", σημειώνει ένας άλλος συμμετέχων στην αλληλογραφία.

«Ειδικά όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι ο ουκρανικός στρατός είναι στο τιμόνι και ο υπόλοιπος στρατός είναι πίσω του, παίρνουν αυτόματα τη δεξιά πλευρά», εξήγησε ένας άλλος.
Υπάρχει έντονο παρασκήνιο πίσω από όλα αυτά

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας είπε στο RIA Novosti ότι Ρώσοι ειδικοί απέκτησαν πρόσβαση στην ιδιωτική συνομιλία ParaBelum, στην οποία οι εκπρόσωποι των επίλεκτων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και των Ταγμάτων Εθνοφρουράς οι οποίες συζητούσαν σοβαρά, τις επιλογές για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι ίδιοι φέρονται να σχεδιάζουν επίσης τη δημιουργία ενός ριζοσπαστικού κόμματος με στρατιωτική δύναμη.

Το μέτωπο μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας προέκυψε στο πλαίσιο μιας πολύμηνης αντιπαράθεσης μεταξύ του πρώην αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλερύ Ζαλούζνι και του Βολοντίμιρ Ζελένσκυ και της συνοδείας του, η οποία έληξε στις αρχές Φεβρουαρίου με την απόλυση του πρώτου από την θέση του Επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκυ διόρισε τον πιστό σε αυτόν Στρατηγό Αλεξάντερ Σίρσκι, ο οποίος προηγουμένως διοικούσε τις χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας, και είχε αμφιλεγόμενη φήμη μεταξύ του ουκρανικού στρατού, με τα ψευδώνυμα Στρατηγός 200 και Χασάπης του Μπαχμούτ.

Δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Washington Post, σημείωσαν το πολιτικό κίνητρο για την απομάκρυνση του Ζαλούζνι, από τον Ζελένσκι, ο οποίος φοβούμενος την αυξανόμενη δημοτικότητα του στρατιωτικού ηγέτη, τον έβλεπε ως ανταγωνιστή, για αυτό αποφάσισε να τον απομακρύνει από την εξουσία.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Κοινωνικής Έρευνας και Έρευνας Μάρκετινγκ SOCIS, ο πρώην Ουκρανός Αρχιστράτηγος θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές, εάν αυτές πραγματοποιούνταν στην Ουκρανία το 2024, καταλήγει το άρθρο.

Η ουσία είναι οι Ουκρανοί βρίσκονται προ τρομερού διλήμματος σχετικά με την κατάσταση στο έδαφος και την προέλαση των Ρώσων.

Η Μόσχα θέλει να διαπραγματευτεί, χωρίς να υποχωρήσει όμως από τα εδάφη που ήδη κατέχει, ενώ ΗΠΑ-ΕΕ προσπαθούν να βρουν εξοπλισμό για το Κίεβο, που ξεμένει όμως από στρατιωτικό προσωπικό. 

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top