GuidePedia

0


Η επιβεβαίωση του Παύλου Μαρινάκη για τη συνάντηση δύο υπουργών της κυβέρνησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται ενόσω η κυβέρνηση κατήγγειλε το ρεπορτάζ του «Βήματος»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τη «φιλική συνάντηση» το βράδυ της Κυριακής, επιβεβαιώνοντας την αναφορά για τη συνάντηση των δύο υπουργών - Μπρατάκου και Παπασταύρου - με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έκανε δύο φορές στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις κατηγορίες που του είχαν εκτοξεύσει κυβερνητικά στελέχη περί «θυρωρού» συμφερόντων.
Η επιβεβαίωση του Παύλου Μαρινάκη για τη συνάντηση δύο υπουργών της κυβέρνησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται ενόσω η κυβέρνηση κατήγγειλε την αποκάλυψη της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», για μονταζιέρα στις ηχογραφημένες συνομιλίες του σταθμάρχη και μηχανοδηγών, ως πίεση και fake news, από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το ieidiseis, οι δύο υπουργοί που συναντήθηκαν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου, υπουργός Επικρατείας και ο Γιάννης Μπρατάκος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, με άλλα λόγια δύο εκ των πλέον στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για «θεωρίες συνωμοσίας» και «μυθεύματα» μιλάει ο Άκης Σκέρτσος...

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος από τη Βουλή, εξήγαγε με κάποιο ... στόμφο το πολιτικό συμπέρασμα ότι το δημοσίευμα αποτελούσε άλλο ένα «παραπολιτικό ατεκμηρίωτο μύθευμα» και μια «θεωρία συνωμοσίας».
Οι δυο διαμετρικά αντίθετες «φωνές» στι Μαξίμου, που μάλιστα ανήκουν σε στενότατους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις κορυφαίες κυβερνητικές συσκέψεις, μαρτυρούν ότι όχι απλά υπάρχουν αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά ... πολιτική ζάλη από τα ραπίσματα που δέχεται η ΝΔ εσχάτως.
Επισημάινεται ότι ο ο υπουργός Επικρατείας μετά από σχετική ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη από το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Θεωρώ πρόβλημα ότι σε αυτή την αίθουσα εισέρχονται και συζητούνται παραπολιτικά μυθεύματα, πράγματα τα οποία ατεκμηρίωτα κυκλοφορούν από δω κι από κει, χωρίς να μπορεί κάποιος να τα επιβεβαιώσει. Αυτό είναι και το πρόβλημα που καλούμαστε να διαχειριστούμε σ' αυτή την υπόθεση. Το γεγονός ότι επιτρέψατε εσείς, ως κόμματα της αντιπολίτευσης, να εισέλθουν μέσα στην Βουλή, στον επίσημο πολιτικό και αντιπολιτευτικό λόγο, οι θεωρίες συνωμοσίας. Αυτό θεωρώ ότι είναι πρόβλημα, που κατατρώει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Τι ζήτησαν οι Μπρατάκος και Παπασταύρου από τον Μαρινάκη

Οι δύο υπουργοί ζήτησαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τους πει αν έχει κάποια αιτήματα ή κάποια παράπονα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και εκεί υπήρξε μεγάλη διάσταση απόψεων.
Από το ποδόσφαιρο μέχρι τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα έργα που δίνονται μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα.
Όπως λένε οι εκτιμήσεις, οι δύο υπουργοί δεν έπεισαν τον συνομιλητή τους για την μεσολαβητική τους προσπάθεια.
Από την πλευρά του επιχειρηματία ακούστηκε ότι το Βήμα ποτέ δεν χτύπησε όλα αυτά τα χρόνια την κυβέρνηση και ότι τώρα που ασκείται μία εύλογη κριτική, «εξισώνετε την εφημερίδα με οικονομικά συμφέρονται που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα;».
Αυτά δηλαδή που είπε 2 μέρες μετά και ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top