GuidePedia

0


Οι Ρώσοι αποκαλούν «Συνταγματάρχη Έλον Μούσκοφ» τον Μάσκ, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία με τον Πούτιν

Σοβαρότατο θέμα έχει προκύψει για το δορυφορικό σύστημα Starlink του Έλον Μασκ, μετά από τους ισχυρισμούς του Κιέβου την Κυριακή , ότι η συσκευή επικοινωνίας SpaceX χρησιμοποιήθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στην εισβολή τους στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των στρατιωτικών πληροφοριών Andriy Yusov , ο οποίος αποκάλεσε το πρόβλημα «συστημικό».

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν παράνομα το δορυφορικό σύστημα Starlink του Μάκσκ τον οποίο αποκαλούν «Συνταγματάρχη Έλον Μούσκοφ»

Τα παραπάνω αναφέρει σε σχετικό με το θέμα άρθρο του  Mail online, το οποίο επισημαίνει:

"Οι Ρώσοι φανατικοί υπέρ του πολέμου ονόμασαν τον Έλον Μασκ «Συνταγματάρχη Έλον Μούσκοφ», εν μέσω ισχυρισμών ότι το δορυφορικό του σύστημα Starlink αναπτύσσεται από τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στην κατεχόμενη Ουκρανία.

O εκπρόσωποw των στρατιωτικών πληροφοριών Andriy Yusov είπε αναφερόμενος στο θέμα:

«Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις χρήσης αυτών των συσκευών από Ρώσους κατακτητές ».

Η εν λόγω τεχνολογία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, αλλά υποτίθεται ότι είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να μην λειτουργεί σε μη εξουσιοδοτημένα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.
Σε ποιές περιοχές διεξαγωγής επιχειρήσεων το χρησιμοποιεί ο Ρωσικός στρατός;

Ωστόσο, η 83η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου των Φρουρών της Ρωσίας είναι μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία, γύρω από τα πεδία μάχης Klishchiivka και Andriivka, λέει η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GUR.

Φαίνεται επίσης να λειτουργεί στις περιοχές Kherson και Zaporizhzhia της κατεχόμενης Ουκρανίας, δίνοντας ένα αποφασιστικό στρατιωτικό πλεονέκτημα στις δυνάμεις του Πούτιν.
Πως απέκτησαν προσβασιμότητα

Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να «πλαστογραφήσουν» τα τερματικά της Starlink, κάνοντάς το να φαίνεται ότι δρα σε εξουσιοδοτημένες περιοχές.

Άλλοι θεωρούν ότι οι Ρώσοι στρατιώτες μπορεί να έχουν κλέψει τερματικούς σταθμούς από ουκρανικές περιοχές που βρίσκονται σε εξουσιοδοτημένες περιοχές, αλλά έκτοτε έχουν καταληφθεί από δυνάμεις εισβολής.

Έχει επίσης προταθεί ότι τα τερματικά αγοράστηκαν κάτω από το τραπέζι στα ΗΑΕ.

Οι φιλοπολεμικοί Two Majors αποδίδουν επιδοκιμαστικά τον 52χρονο ιδιοκτήτη X Musk ως Συνταγματάρχη Muskov.

Το κανάλι είπε: «Τα τερματικά Starlink αγοράζονται και μεταπωλούνται ενεργά από Ρώσους μεταπωλητές.

«Η αγορά γίνεται μέσω τρίτων χωρών, μέσω frontmen. Είναι αδύνατο να εντοπιστούν και να συγκαλυφθούν αυτά τα σχέδια».
Οι περιορισμοί χρήσης του από τον Μάσκ για λογαριασμό των Ουκρανών στην Κριμαία

Μέχρι τώρα το σύστημα λειτουργούσε στην Ουκρανία, εκτός από την Κριμαία, καθώς ο Μασκ ήθελε να σταματήσει το Κίεβο να στοχεύει ρωσικά πολεμικά πλοία και να χρησιμοποιήσει τους τερματικούς σταθμούς για ανθρωπιστικούς και όχι στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο Μασκ - που θεωρείται ότι έχει φιλορωσικές συμπάθειες - εγκωμιάστηκε από τον δικτάτορα Πούτιν αυτή την εβδομάδα.

Ο αμερικανός μεγιστάνας της τεχνολογίας ζήτησε να τερματιστεί η οικονομική στήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία.

Ο Μασκ δήλωσε: «Είναι καιρός να σταματήσει η μηχανή κοπής κρέατος, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν από ένα χρόνο».
Οι δηλώσεις της Space X και του Μάσκ

Η SpaceX είπε ότι «δεν έχει κανενός είδους συνεργασία με τη ρωσική κυβέρνηση ή τον στρατό της».
Η εταιρεία είπε: «Η Starlink δεν δραστηριοποιείται στη Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι η υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει σε αυτήν τη χώρα.
«Η SpaceX δεν έχει πουλήσει ή διαθέσει ποτέ το Starlink στη Ρωσία, ούτε έχει στείλει εξοπλισμό σε τοποθεσίες στη Ρωσία».
Και σε μια ανάρτηση στο X την Κυριακή, ο Μασκ είπε: «Από όσο γνωρίζουμε, κανένα Starlinks δεν έχει πουληθεί άμεσα ή έμμεσα στη Ρωσία. Ορισμένες ψευδείς αναφορές ειδήσεων υποστηρίζουν ότι η SpaceX πουλά τερματικά Starlink στη Ρωσία. Αυτό είναι κατηγορηματικά ψευδές ».

Θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τερματικά που αποκτήθηκαν χωρίς τις κατάλληλες άδειες, αλλά αυτό δεν θα εμπόδιζε τις ρωσικές δυνάμεις να το χρησιμοποιήσουν σε περιοχές της κατεχόμενης Ουκρανίας - εκτός από την Κριμαία.

Τέλος η αμερικανική στρατιωτική πύλη Defense One ανέφερε ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το Starlink εδώ και αρκετούς μήνες."

Κερδισμένος ο Πούτιν

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ουσιαστικά κερδισμένος είναι ο Ρώσος Πρόεδρος, αφού αφενός χρησιμοποιεί το σύστημα πρός όφελος των δυνάμεών του και αφετέρου έχει προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στις σχέσεις Μάσκ με ΗΠΑ-Ουκρανία , μετά τις αποκαλύψεις του Κιέβου.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top