GuidePedia

0


Τα αντιτορπιλικά κλάσης TF-2000 είναι τα σχεδιαζόμενα από την Τουρκία σκάφη αεράμυνας περιοχής που αναπτύσσει το Τουρκικό Ναυτικό Ινστιτούτο. Τα σκάφη προορίζονται πέραν της κυρίας αποστολής τους να λειτουργούν και ως πλωτά κέντρα διοίκησης, επικοινωνιών, έγκαιρης προειδοποίησης και ηλεκτρονικού πολέμου. Τα εν λόγω αντιτορπιλικά θα αποτελέσουν τις “ασπίδες” του Anadolu, του μελλοντικού “αδελφού” του Trakya και του επίσης μελλοντικού τουρκικού αεροπλανοφόρου.

Τα σκάφη προβλέπεται να τεθούν σε υπηρεσία το 2038. Το τουρκικό ναυτικό έχει ζητήσει την απόκτηση οκτώ σκαφών του εν λόγω τύπου. Τα σκάφη θα έχουν εκτόπισμα περί τους 8.300 τόνους, μήκος 149 και πλάτος 21,3 μ. σύστημα πρόωσης τύπου CODOG, μέγιστη ταχύτητα 26+ κόμβων, πλήρωμα 130-150 ατόμων. Θα φέρουν 96 κάθετα κελιά εκτόξευσης πυραύλων MIDLAS για πυραύλους επιφανείας-αέρος, αντιπλοϊκούς ATMACA και κρουζ. Θα φέρουν πυροβόλο  των 127 χλστ. 54 διαμετρημάτων Mk 45.

Όσον αφορά τα συστήματα εγγύς αμύνης θα φέρουν πυραύλους RIM-116 και πυροβόλα GOKDENIZ CIWS της Aselsan, ενώ στην κατηγορία των ανθυποβρυχιακών όπλων θα φέρει σύστημα VL ASROC και τορπιλοβλητικούς σωλήνες. Επίσης, σύμφωνα με τους Τούρκους πάντα, θα διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα αντιμέτρων και θα μεταφέρει ένα ελικόπτερο και μη επανδρωμένα αεροχήματα.





πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top