GuidePedia

0


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, «πάγωσε» όλο τον κόσμο με τις δηλώσεις του περί ενδεχόμενης αποστολής χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία. Μπορεί άπαντες να αποδοκίμασαν τις δηλώσεις αλλά ποιος έχει πειστεί ότι ο Μακρόν δεν είπε όσα είπε για να μετρηθούν οι αντιδράσεις αλλά και να προετοιμαστεί το κλίμα για το επόμενο βήμα προς την κόλαση;

Οι Financial Times με δημοσίευμα τους αποκαλύπτουν ότι η Δύση εδώ και καιρό έχει εμπλοκή με δυνάμεις της στην Ουκρανία.

Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση ανώτερου Ευρωπαίου στρατιωτικού σύμφωνα με την οποία ,οι δηλώσεις Μακρόν αποσκοπούσαν στη δημιουργία αποτροπής και σύγχυσης προς τη Μόσχα. «Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν ήδη δυτικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία, απλώς κανείς δεν το έχει παραδεχτεί επίσημα», γράφουν οι Financial Times.

Έγγραφα που έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει σε δυτικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι από τον Φεβρουάριο του 2023 συνολικά 97 άνδρες των ειδικών δυνάμεων από χώρες του ΝΑΤΟ σταθμεύουν στην Ουκρανία, 14 εκ των οποίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αξιωματούχοι ανέφεραν στο ABC News ότι οι στρατιώτες αυτοί δεν συμμετέχουν ενεργά σε εχθροπραξίες. Στο ίδιο έγγραφο τονιζόταν ότι είχαν αναπτυχθεί στην Ουκρανία 50 στρατιώτες από τη Βρετανία,15 στρατιώτες από τη Γαλλία, 17 ς από τη Λετονία και ένας από την Ολλανδία. Επιπλέον, σύμφωνα με το έγγραφο, υπήρχαν άλλοι 100 Αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι στην εμπόλεμη ζώνη, 71 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και 29 του Υπουργείου Άμυνας.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top