GuidePedia

0

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε την απόταξη όσων προκάλεσαν τα επεισόδια στην στρατιωτική σχολή της Τούζλα.

Μαρίνος Γκασιάμης
Σε απόταξη από το στράτευμα οδηγούνται όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια στην στρατιωτική σχολή της Τούζλα στην Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Να θυμίσουμε πως ανθυπολοχαγοί που δήλωναν «κεμαλικοί», κακοποιούσαν, παρενοχλούσαν και στοχοποιούσαν συστηματικά θρησκευόμενους σπουδαστές που προσεύχονταν στο τζαμί της Σχολής.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

«Στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας που ξεκίνησε για το περιστατικό που σημειώθηκε στη Διοίκηση της Σχολής Πεζικού κατά την 85η επέτειο από τον θάνατο του Γαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας και Αιώνιου Γενικού Διοικητή μας, από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Χερσαίων Δυνάμεων, σχετικά με το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό και παρέπεμψε στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο· σύμφωνα με τις υποχρεωτικές διατάξεις του Πειθαρχικού Νόμου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Κανονισμού για τα Ανώτατα Πειθαρχικά Συμβούλια των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και άλλη σχετική νομοθεσία, ελήφθη η απόφαση «Αποχωρισμός από τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Άλλες διαδικασίες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα έγγραφα και τις πληροφορίες που προέρχονται από τη δικαστική διαδικασία σχετικά με το περιστατικό.

Στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας, των οποίων η προτεραιότητα είναι η διατήρηση της παγιωμένης πειθαρχίας. Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι δεν θα γίνει ανεκτό οποιοδήποτε πρόσωπο, γεγονός ή κατάσταση που θα κλονίσει τις βασικές αξίες, θα παραβίαζε την πειθαρχία και θα διαταράξει τη στρατιωτική ιεραρχία.

Ανακοινώνεται στο κοινό με σεβασμό».

Να υπενθυμίσουμε πως όπως είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα όταν είχαν γίνει γνωστά τα περιστατικά στην τουρκική στρατιωτική σχολή, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το πραξικόπημα ως επίφαση προκειμένου να στελεχώσει τις Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις με Ισλαμιστές Αξιωματικούς της απολύτου εμπιστοσύνης του, καρατομώντας στις ετήσιες στρατιωτικές κρίσεις του Αυγούστου έκτοτε Κεμαλιστές Αξιωματικούς.

Αυτό δημιούργησε μια εσωτερική διχόνοια και αντιπαλότητα μεταξύ Ισλαμιστών και Κεμαλικών κατώτερων Αξιωματικών στο στράτευμα, με αποτέλεσμα να έχουμε πρωτοφανή επεισόδια στην Τουρκική Σχολή Πεζικού στην Τούζλα με Κεμαλικούς Ανθυπολοχαγούς να απειλούν με κρέμασμα Ισλαμιστές συναδέλφους τους και την Στρατοχωροφυλακή να επεμβαίνει.

Η Ερντογανική εφημερίδα YeniSafak, σε σχετικό άρθρο της ανέφερε εκείνες τις ημέρες:

"Ο Ümit Özdağ εμπλέκεται στην υπόθεση των "ενθουσιωδών" Ανθυπολοχαγών στη Σχολή Πεζικού της Τούζλα. Ανθυπολοχαγοί, που χαρακτηρίζουν τους θρησκευόμενους συναδέλφους τους ως «σεχταριστές και αντιδραστικούς», λένε στην αλληλογραφία τους ότι «ο Ümit Özdağ θα λύσει το πρόβλημα».

Ο Özdağ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που τους υποστήριξε κάνοντας έκκληση το προηγούμενο βράδυ λέγοντας: «Οι πατριώτες εκδιώχθηκαν», παρόλο που η διοικητική απόφαση δεν είχε ληφθεί ακόμη.

Διαπιστώθηκε ότι οι λάτρεις της χούντας, που έβριζαν τους πολιτικούς, τις αιρέσεις και τις κοινότητες κάτω από τη μάσκα του κεμαλισμού, κατέγραφαν τους αξιωματικούς να προσεύχονται και έκαναν επιδρομές και χτυπούσαν τους θαλάμους τους, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Ümit Özdağ.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top