GuidePedia

0

Παρέμβαση Musk σε Δύση: Μη δίνετε άλλα χρήματα - Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προελαύνουν σε όλη τη γραμμή του μετώπου στην Avdiivka

Στην παραδοχή ότι όση βοήθεια και αν δώσει η Δύση στο Κίεβο, η Ουκρανία δεν πρόκειται να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία διατυπώνουν ολοένα και περισσότεροι Δυτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι αρχίζουν να συμμερίζονται την άποψη πως βάσει αυτής της παραδοχής, πρέπει τα δυτικά κράτη να σταματήσουν να δαπανούν χρήματα και να συντηρούν έναν πόλεμο που μόνο νεκρούς και καταστροφή φέρνει στους Ουκρανούς.
Στις ΗΠΑ η Γερουσία πέρασε με 70 ψήφους υπέρ και 29 κατά το σχετικό νομοσχέδιο για την οικονομική βοήθεια της Ουκρανίας, του Ισραήλ και της Ταιβάν, αν και οι Ρεπουμπλικάνοι διαμηνύουν πως η Βουλή των Αντιπροσώπων – την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι – δεν πρόκειται καν να το εξετάσει, πόσο μάλλον να εγκρίνει το εν λόγω σχέδιο νόμου.
Την ίδια στιγμή και ενώ η Ευρώπη… βράζει από τις πρόσφατες δηλώσεις του Donald Trump, ο οποίος είπε ότι δεν πρόκειται να υπερασπιστεί οποιοδήποτε κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ απέναντι σε μια ρωσική επίθεση, αν αυτά δεν εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ξαναχτύπησε, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να βάλουν πάνω από όλα τα συμφέροντα τους, εάν τα κράτη του ΝΑΤΟ και οι Δυτικοί εταίροι δεν αυξήσουν τη βοήθεια τους προς την Ουκρανία σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά που δίνουν οι ΗΠΑ.
Στο μέτωπο, οι Ουκρανοί στρατιώτες εμφανίζονται ανίκανοι να αντισταθούν στη ρωσική δύναμη πυρός, με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να επελαύνουν σε όλη τη γραμμή στην κατεύθυνση της Avdiivka, την οποία όπως όλα δείχνουν το Κίεβο θέλει να μετατρέψει σε ένα νέο... Bakhmut.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ρώσοι θα πάρουν ακόμα 4 πόλεις της Ουκρανίας

Η Ρωσία θα πάρει άλλες τέσσερις πόλεις της Ουκρανίας υποστηρίζει ο πρώην αξιωματούχος της CIA, Scott Ritter, ο οποίος υποστηρίζει ότι στο τέλος οι Ευρωπαίοι θα φύγουν από τη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία.
Όπως λέει ο Ritter, ο ρωσικός στρατός θα καταλάβει την Οδησσό, το Nikolaev, το Dnepropetrovsk και το Kharkiv κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίθεσης του.
«Θα πάνε στην Οδησσό, θα πάρουν το Nikolaev, το Dnepropetrovsk και το Kharkiv…
Αυτό θα συμβεί.
Αυτές οι τέσσερις πόλεις δεν έχουν καμία πιθανότητα τώρα να διασωθούν, γιατί μετά την κατάρρευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την προέλαση της Ρωσίας» υποστηρίζει ο Ritter, υπογραμμίζοντας πως ο ρωσικός στρατός εξουδετερώνει τους χειριστές των ουκρανικών drones, με αποτέλεσμα ο ουκρανικός στρατός να μην έχει έστω και αυτήν την αεροπορική υποστήριξη, γεγονός που επιτρέπει στις ρωσικές μονάδες να προχωρούν έχοντας την κάλυψη του πυροβολικού τους.
«Αυτή είναι η σύγκρουση τώρα
Αυτή είναι κυριολεκτικά η αρχή του τέλους» υπογραμμίζει ο Ritter.

Οι Ευρωπαίοι θα αφήσουν τις ΗΠΑ, θα τα βρουν με τον Putin

Επιπλέον, ο Ritter αναφέρει πως η Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα εγκαταλείψει την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία.
«Μου φαίνεται ότι στο μέλλον οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη που θα τους επιτρέψει να συνυπάρξουν ειρηνικά με τη Ρωσία» τονίζει ο Ritter.
Όπως λέει, οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράζουν ήδη δυσαρέσκεια για τις φιλοαμερικανικές πολιτικές των ελίτ τους κάτι που εκδηλώνεται με μαζικές διαμαρτυρίες αγροτών και με απογοήτευση των ψηφοφόρων στα κυβερνώντα κόμματα των ευρωπαϊκών χωρών.
O Ritter εκτιμά πως η συνεργασία με τη Ρωσία φέρνει οικονομικά οφέλη στην Ευρώπη.
Για παράδειγμα, όπως λέει, μόνο οι ρωσικοί ενεργειακοί πόροι μπορούν να αναζωογονήσουν τη γερμανική οικονομία.
«Αυτό είναι το μόνο δυνατό αποτέλεσμα.
Τώρα, μπροστά στα μάτια μας, οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι είναι… όμηροι από πολιτικούς που δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της Ευρώπης και του πληθυσμού της» υποστηρίζει ο Ritter.

Tucker Carlson (Αμερικάνος δημοσιογράφος): Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να νικήσει ακόμα και με τη βοήθεια της Δύσης

Η Ουκρανία, ακόμη και με τη βοήθεια των κρατών της Δύσης δεν θα μπορέσει να αποκτήσει το πάνω χέρι στη σύγκρουση με τη Ρωσία υποστηρίζει ο Αμερικάνος δημοσιογράφος, Tucker Carlson, ο οποίος πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin.
«Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να επικρατήσει στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει, ακόμη και με τη δυτική υποστήριξη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, να εκδιώξει τον ρωσικό στρατό από τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.
Η Ουκρανία δεν έχει βιομηχανικό δυναμικό. όπως δεν έχουν ούτε το ΝΑΤΟ ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο Carslon.
«Επίσης, η Ουκρανία δεν έχει κόσμο, η Ρωσία έχει πληθυσμό 100 εκατομμύρια περισσότερο από την Ουκρανία.
Αυτό σημαίνει ότι περαιτέρω υποστήριξη στον ουκρανικό στρατό από τη Δύση σημαίνει μόνο περισσότερους νεκρούς Ουκρανούς και περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας της Δύσης, στις ΗΠΑ ειδικά στη Γερμανία» υποστηρίζει ο Carlson.

Elon Musk (Αμερικάνος επιχειρηματίας): Η Δύση να μην δώσει άλλα χρήματα, ο Putin δεν πρόκειται να ηττηθεί

Στην ίδια λογική κινείται και ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Elon Musk, ο οποίος υποστηρίζει πως η Δύση δεν πρέπει να διαθέσει άλλα χρήματα στην Ουκρανία γιατί η παράταση του πολέμου δεν βοηθά τους Ουκρανούς.
«Η διάθεση νέων πιστώσεων για τις ανάγκες του Κιέβου και η παράταση των εχθροπραξιών δεν βοηθούν την Ουκρανία.
Πιστεύω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να λάβουμε υπόψη ότι αυτές οι δαπάνες δεν βοηθούν την Ουκρανία, η παράταση του πολέμου δεν βοηθά την Ουκρανία» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Musk.
Μάλιστα ο Musk κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Putin να ηττηθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας.
«Σε μια συνομιλία με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, ο Elon Musk είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα υποστεί ποτέ ήττα στη σύγκρουση στην Ουκρανία» αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επισημαίνει ότι ο Musk επέκρινε την επιθυμία της Δύσης να ανατρέψει τον Putin από την προεδρία της Ρωσίας.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top