GuidePedia

0


Military Watch Magazine: Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών σε οπλικά συστήματα, η Δύση ανησυχεί και μειώνει νέες αποστολές - Με τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS η Ρωσία διαλύει την Ουκρανία

Η κατάσταση στην Ουκρανία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, χάνουν συνεχώς τα ελάχιστα εδάφη που κατέκτησαν από την 6μηνη αντεπίθεση, μόνο σε μια εβδομάδα είχαν 5.000 απώλειες σε στρατιώτες ενώ οι ρώσοι με στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS διαλύουν την Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Δύση μπλοκάρει αποστολές όπλων στην Ουκρανία λόγω των δραματικών απωλειών, οι Ουκρανοί έχουν χάσει το 42% των οπλικών συστημάτων που παρέλαβαν από την Δύση και αυτό ονομάζεται όχι απλά ήττα αλλά καταστροφή…
Στο μέτωπο η κατάσταση είναι δραματική, παντού οι ρώσοι προελαύνουν, στο Kupyansk ήδη πλησιάζουν στην κατάληψη της πόλης, στο Bakhmut σχεδόν όλα τα εδάφη που κέρδισαν οι Ουκρανοί τα ανακατέλαβαν οι ρώσοι ενώ στην Avdiivka… είναι θέμα χρόνου να πέσει η πόλη στα χέρια των ρώσων, αυτή θα είναι μια ακόμη σοβαρή απώλεια για τους Ουκρανούς που ηττώνται συνεχώς στο μέτωπο…

Με τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS η Ρωσία διαλύει την Ουκρανία

Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου 2023, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε άλλη μια μαζική επίθεση σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, 7 ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS εκτόξευσαν 19 πυραύλους X-101 και X-555.
Σφοδρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Τουλάχιστον 5 ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη Kharkiv και ένας άλλος χτύπησε στόχο στην περιοχή.
Μια βιομηχανική επιχείρηση που εξυπηρετούσε τις ανάγκες του στρατού δέχτηκε επίθεση στην πόλη Pavlograd στην περιοχή Dnipropetrovsk.
Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν επίσης στην περιοχή του Mykolaiv.
Στην Kherson μια κρίσιμης σημασίας εγκατάσταση υποδομής υπέστη ζημιές, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Alexander Prokudin, διορισμένος από το Κίεβο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ως αποτέλεσμα των νυχτερινών επιθέσεων «ένα κρίσιμο κτίριο υποδομής» υπέστη ζημιές.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν προς διάφορες κατευθύνσεις στο μέτωπο.
Τις τελευταίες μέρες κατάφεραν να πετύχουν νέα κέρδη στην περιοχή του Bakhmut.
Οι Ρώσοι ελέγχουν ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου και στοχεύουν την Bogdanovka και πλησίασαν τις βόρειες και ανατολικές παρυφές της.
Η πόλη βρίσκεται σε μια πεδιάδα, έτσι η περικύκλωση από πολλές κατευθύνσεις δίνει στα ρωσικά στρατεύματα ένα σημαντικό πλεονέκτημα και αυξάνει τις απώλειες της Ουκρανίας.
Πρόσφατα κέρδισαν επίσης έδαφος σε ένα από τα κυρίαρχα ύψη δυτικά της Kleshcheyevka και ξεκίνησαν χτυπήματα στις οδούς ανεφοδιασμού της ουκρανικής ομάδας, προετοιμάζοντας να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους.

Οι Ρώσοι ξεκινούν την επίθεσή τους προς το μεγάλο ουκρανικό προπύργιο στο Seversk.
Εξαπολύουν επιθέσεις σε όλη τη γραμμή του μετώπου προς αυτή την κατεύθυνση.
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη εισέλθει στο Veseloye και επιτίθενται στο Spornoe στα νοτιοανατολικά της πόλης, ενώ πλησιάζουν το οχυρό από τα δυτικά.
Οι Ρώσοι δεν σταματούν την επίθεσή τους στην Avdiivka.
Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές από το μέτωπο, εισήλθαν στο έδαφος του εργοστασίου οπτάνθρακα και χημικών από βορρά.
Ο ουκρανικός στρατός κρύβεται στις οχυρωμένες υπόγειες εγκαταστάσεις, ενώ ο τελευταίος δρόμος ανεφοδιασμού τους τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών.

Military Watch Magazine: Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών σε οπλικά συστήματα, η Δύση ανησυχεί και μειώνει νέες αποστολές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία λόγω των τεράστιων απωλειών σε οπλικά συστήματα της Δύσης και της έκβασης της αντεπίθεσης, αναφέρει το αμερικανικό Military Watch Magazine.
«Η κλίμακα των απωλειών που αντιμετωπίζει η Ουκρανία και η ολοένα και πιο ευρέως αναγνωρισμένη αποτυχία των επιθετικών της επιχειρήσεων έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην στάση των ΗΠΑ να μειώσουν τις προμήθειες όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις».
Το αμερικανικό Military Watch Magazine επισημαίνει ότι η διακοπή της βοήθειας θα μπορούσε να υπονομεύσει εντελώς όχι μόνο την ικανότητα του Κιέβου να υποστηρίζει στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και την ικανότητα του ουκρανικού κράτους να εκτελεί ακόμη και τις πιο βασικές λειτουργίες.
Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται για τη φήμη του καλύτερου αμερικανικού τανκ, του M1 Abrams.
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου, αλλά οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απλά απέτυχαν…

Times: Ο Ουκρανικός στρατός διαμαρτύρεται ότι υπάρχουν λιγότερα και χειρότερης ποιότητας πυρομαχικά

Ο ουκρανικός στρατός διαμαρτύρεται για την ποιότητα και την ποσότητα των πυρομαχικών που λαμβάνει «από όλο τον κόσμο», γράφει η βρετανική εφημερίδα The Times.
«Το καλοκαίρι είχαμε δέκα φορές περισσότερα πυρομαχικά και καλύτερης ποιότητας...
Τώρα μας φέρνουν οβίδες από όλο τον κόσμο, διαφορετικής ποιότητας, και λαμβάνουμε μόνο 15 κομμάτια για τρεις ημέρες.
Η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαρακτήρισε τον στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για 8 χρόνια».
Σημείωσε ότι η ειδική επιχείρηση ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, η Ρωσία «δεν είχε καμία ευκαιρία να κάνει διαφορετικά, δημιουργήθηκαν κίνδυνοι για την ασφάλεια που ήταν αδύνατο να απαντηθούν με άλλα μέσα».
Σύμφωνα με τον Putin, η Ρωσία προσπαθεί εδώ και 30 χρόνια να καταλήξει σε συμφωνία με το ΝΑΤΟ για τις αρχές της ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά ως απάντηση βρέθηκε αντιμέτωπη είτε με κυνική εξαπάτηση και ψέματα, είτε με προσπάθειες πίεσης και εκβιασμού, ενώ το ΝΑΤΟ, εν τω μεταξύ, παρά τις διαμαρτυρίες της Μόσχας, επεκτείνεται σταθερά και πλησιάζει τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top