GuidePedia

0


Ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του Zelensky ήταν ξεκάθαρος… η Ουκρανία δεν θα επιβιώσει μακροπρόθεσμα απέναντι στην Ρωσία…

 Η Δύση χρειάστηκε 18 μήνες για να αναγνωρίσει την ήττα της Ουκρανίας και την νίκη της Ρωσίας….
Ωστόσο η νίκη της Ρωσίας είναι εντυπωσιακή όχι γιατί κέρδισε στρατιωτικά, αυτό ήταν αυτονόητη εξέλιξη αλλά γιατί η Ρωσία κατάφερε να αντιμετωπίσει όλη την Δύση πολιτικά και οικονομικά και κέρδισε σε όλα τα πεδία, παρότι όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή του το πρωι της Κυριακής 19/11 ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο Dmitri Peskov, κινδύνευσε με κατάρρευση όταν η Δύση της επέβαλε μπαράζ κυρώσεων.
Οι κινήσεις του προέδρου Putin κατάφεραν να αντιστρέψουν τα δεδομένα και πλέον η Δύση αναγνωρίζει τον ρώσο Πρόεδρο ως μετρ της οικονομίας, της στρατηγικής και της διπλωματίας.
Ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του Zelensky ήταν ξεκάθαρος… η Ουκρανία δεν θα επιβιώσει μακροπρόθεσμα απέναντι στην Ρωσία…
Και εδώ γεννάται το ερώτημα η καταστροφή της Ουκρανίας, οι 400.000 νεκροί και τραυματίες τελικά ήταν μια ματαιότητα;
Εν τω μεταξύ Τούρκοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος δεν θα μπορέσει να μείνει πολύ στην εξουσία και βλέπουν τους επόμενους μήνες μεγάλες αλλαγές…

Στο στρατιωτικό πεδίο, η νίκη των ρώσων είναι καθολική... ωστόσο και οι Ουκρανοί μάχονται γενναία σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στην πόλη Avdiivka όπου οι Ρώσοι την έχουν περικυκλώσει αλλά έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες ειδικά σε οχήματα μάχης, τεθωρακισμένα, ενώ η τελευταία απογραφή απωλειών σε ζωές στρατιωτών, έρχεται από το Krasny Liman, όπου οι μονάδες Κέντρου Μάχης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εξουδετέρωσαν περισσότερα από 20 πληρώματα πυροβολικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του κέντρου Τύπου της ομάδας, Alexander Savchuk, προσθέτοντας ότι το βομβαρδιστικό αεροσκάφος της ομάδας έπληξε επίσης δύο θέσεις διοίκησης και παρατήρησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο δασαρχείο Serebryanskoye....
Παράλληλα συνεχίζεται και το λουτρό αίματος για τους αποκαρδιωμένους Ουκρανούς και ενδεικτικό είναι ότι σε μόλις 24 ώρες έχασαν 385 στρατιώτες στο Donetsk και στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk...
Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι τα ρωσικά drones Lancet έχουν εξελιχθεί σε μία πραγματική μάστιγα για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU).

Νέες μεγάλες καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές των Ουκρανών – Χτυπήθηκαν κρίσιμες υποδομές στο Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 17ης προς 18η Νοεμβρίου.
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στις 18 Νοεμβρίου ότι η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 29 από τα 38 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-131/136 που εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία πάνω από πολλές απροσδιόριστες περιφέρειες
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι τα ρωσικά Shaheds έπληξαν μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής και ένα διοικητικό κτίριο στην περιφέρεια της Οδησσού
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν μια αποθήκη πετρελαίου στο Altestove, στην περιφέρεια της Οδησσού, στο αεροδρόμιο Starokostyantyniv στην περιφέρεια Khmelnytskyi και στην πόλη του Κιέβου….
Με βάση αναφορές στο Κίεβο χτυπήθηκαν κρίσιμες υποδομές και η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε κατασβέστηκε...
Στρατιωτικές πηγές των Ουκρανών αναφέρουν ότι μια κρίσιμη υποδομή υπέστη μεγάλη καταστροφή.

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Η Ουκρανία δεν θα αντέξει για πολύ καιρό απέναντι στην Ρωσία

Ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του γραφείου του Zelensky σε συνέντευξή του στο ουκρανικό Channel 24, αμφισβήτησε την ικανότητα της Ουκρανίας να αντισταθεί μακροπρόθεσμα στη Ρωσία.
Η Ρωσία, συνεχίζει να ξοδεύει τεράστια χρηματικά ποσά για τον πόλεμο.
«Έχουμε τουλάχιστον μία πιθανότητα να επιβιώσουμε σε μια ιστορική προοπτική 10 ή 15 ετών;» — αναρωτήθηκε ο Mikhail Podolyak
Σύμφωνα με τον Mikhail Podolyak, η «επιτυχία» - δεν υπάρχει καμία επιτυχία των Ουκρανών στο μέτωπο - των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο εξαρτάται από τρεις πτυχές: την ισορροπία των πόρων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, την ποσότητα των όπλων και από τις δύο πλευρές και τον χρόνο κατά τον οποίο μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα στο πεδίο της μάχης.
Προκειμένου να εξουδετερωθεί το πλεονέκτημα της Ρωσίας, είναι απαραίτητο να περιοριστεί η ποσότητα των πόρων της, είπε ο Podolyak.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία έχει πολύ λιγότερους πόρους», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για 5 μήνες επιχείρησαν επιθετικές ενέργειες ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με Δυτικό εξοπλισμό.
Ωστόσο από τις 4 Ιουνίου, ο Ουκρανικός έχει χάσει πάνω από 90.000 στρατιώτες, 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.
Η ουκρανική αντεπίθεση στην πραγματικότητα απέτυχε.

T24 (Τουρκικό μέσο): Η Δύση θα προσπαθήσει να απομακρύνει τον Zelensky, φέρνοντας τη νίκη της Ρωσίας πιο κοντά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ θα προσπαθήσουν με διάφορους τρόπους να εκδιώξουν τον Vladimir Zelensky, ο οποίος αγνοεί τις δυτικές υποδείξεις για σύναψη ειρήνης, προκαλώντας εσωτερική πολιτική κρίση στην Ουκρανία και φέρνοντας έτσι τη νίκη της Ρωσίας πιο κοντά, γράφει σχετικά σε άρθρο του ο Τούρκος πολιτικός επιστήμονας Hakan Aksay για το τουρκικό μέσο ενημέρωσης Τ24.
«Ενώ σε ορισμένους κύκλους οι Ηνωμένες Πολιτείες και ένα σημαντικό μέρος των χωρών της ΕΕ κυριαρχεί η άποψη ότι δεν μπορούν να υποστηρίζουν την Ουκρανία στρατιωτικά και οικονομικά για πολύ καιρό, πρόσφατα, μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης Παλαιστινίων-Ισραηλινών, τα κράτη αυτά απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την Ουκρανία.
Η Δύση μπορεί να εγκαταλείψει τον ασυμβίβαστο Vladimir Zelensky»
Ελλείψει εκλογών, μπορεί να γίνει πραξικόπημα ή διαφόρων ειδών πιέσεις και εκβιασμοί, με αποτέλεσμα να πέσει ο Vladimir Zelensky και να αντικατασταθεί από τον ανώτατο διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ή τον πρώην σύμβουλος του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Alexey Arestovich».
Σύμφωνα με τον Hakan Aksay, η σκληρή θέση του Zelensky, ο οποίος θέλει να συνεχίσει τις εχθροπραξίες, έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του Zaluzhny για την αδυναμία νίκης στο πεδίο της μάχης, καθώς και με την έκκληση του Anders Fogh Rasmussen πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ να αποδεχθεί απώλεια εδαφών με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ…

Να σημειωθεί ότι ο Alexey Arestovich αντιμετώπισε θετικά τις προτάσεις του Anders Fogh Rasmussen.
Επίσης, σύμφωνα με τον Hakan Aksay, η κατάσταση του Zelensky επιδεινώνεται από την έλλειψη επιτυχίας στην αντεπίθεση και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ουκρανία λόγω του επερχόμενου χειμώνα και των σχεδιαζόμενων ρωσικών επιθέσεων»
Όπως και να έχει, εάν οι παράγοντες που περιγράφονται οδηγήσουν στην απώλεια του ελέγχου της κατάστασης από τη διοίκηση του Κιέβου, θα προκύψει πολιτική κρίση στην Ουκρανία και θα αυξήσει περαιτέρω την πιθανότητα νίκης της Ρωσίας» δήλωσε ο Hakan Aksay.
Ο Zelensky είχε δηλώσει ότι θεωρεί ακατάλληλη τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία…
Ταυτόχρονα, η ουκρανική «Strana.ua» έχει εστιάσει στις εντάσεις μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς και για τη διάδοση στους πολιτικούς κύκλους της εκδοχής ότι ο Ανώτατος Διοικητής της Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ο Valery Zaluzhny μπορεί να αποτελέσει πολιτικό αντίπαλο δέος στον Zelensky και να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ουκρανίας.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top