GuidePedia

0


Την στρατηγική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν για μια σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων να αποκτήσει η Τουρκία έδρα στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αναλύει σε άρθρο του στο Gatestone Institute ο Burak Bekdil με τίτλο Why Erdoğan Wants a UN Seat for Muslims.

Τα «στρατηγικά μάτια» του κόσμου θα έπρεπε να είχαν κοιτάξει πιο προσεκτικά την ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν τον Σεπτέμβριο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καθώς συνιστούσε μια ακόμη προειδοποίηση προς τη Δύση για τον επιδιωκόμενο ισλαμιστικό σχεδιασμό του για ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρεται εισαγωγικά στο άρθρο.

Στην ομιλία του, που χαιρετίστηκε ως γενναία διεθνής πρόκληση από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης (το 90% των οποίων ελέγχει ο ίδιος), κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταπολεμήσει συλλογικά αυτό που πιστεύει ότι είναι η μεγαλύτερη ασθένεια της ανθρωπότητας, την ισλαμοφοβία. Θέλει, είπε, να φέρει επανάσταση στη μεταπολεμική διεθνή πολιτική τάξη, δίνοντας στα μουσουλμανικά έθνη μια μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. “Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε” ήταν η ρήση του τα τελευταία χρόνια. Θέλει τα μουσουλμανικά έθνη, κατά προτίμηση η Τουρκία, να έχουν δικαίωμα βέτο, μέσω του ΟΗΕ, σε μια νέα παγκόσμια τάξη.

Δεν είναι μόνο αυτό. Ο Ερντογάν θέλει ο κόσμος να αναγνωρίσει το αποσχισθέν τουρκικό κρατίδιο (sic) της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Αυτό το κρατίδιο (sic) προέκυψε μετά την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν απαξίωσε την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο. Ορκίστηκε να πολεμήσει στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας στη διαμάχη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Και, όπως ήταν φυσικό, ζήτησε παγκόσμια υποστήριξη για την υπόθεση των Παλαιστινίων.

Ως παραλειπόμενο ελαφρότητας αναφέρεται ότι ο Ερντογάν έγινε ο περίγελος του κόσμου όταν παραπονέθηκε ότι δεν αισθάνεται άνετα με τη χρήση των “LGBT χρωμάτων”, όπως τα χαρακτήρισε, στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο είναι διακοσμημένο με έντονα χρώματα για την προώθηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Επιπροσθέτως ο Ερντογάν παραδέχτηκε ότι κρατά όμηρο το ΝΑΤΟ. Στις 26 Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα τηρήσει την υπόσχεσή του να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν οι ΗΠΑ τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους να παραδώσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Άγκυρα.

Πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η καθυστέρηση ένταξης της Σουηδίας απειλεί να πυροδοτήσει εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι οποίες είναι όλο και πιο ανυπόμονες να δουν τη Σουηδία να καθίσταται μέλος της Συμμαχίας.

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία, ένας γενναίος Τούρκος δημοσιογράφος μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) να συλλαμβάνονται στην Τουρκία, στη συνέχεια να αφήνονται ελεύθεροι και να στέλνονται σε κυβερνητικά στρατόπεδα για στρατιωτική εκπαίδευση. Οι “εκπαιδευμένοι” τρομοκράτες περιλαμβάνουν την ανώτατη διοίκηση του ISIS, όπως έδειξε το βίντεο. Κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν διέψευσε το υλικό του διακεκριμένου δημοσιογράφου Ismail Saymaz, επικριτή της κυβέρνησης και αρθρογράφου της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Sözcü.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top