GuidePedia

0



Σοκ και δέος προκαλεί στην τουρκική πολεμική μηχανή η παρουσία Ισραηλινών μεταγωγικών αεροσκαφών που κινούνται στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τον ελληνικό εναέριο χώρο, λόγω των δηλώσεων Ερντογάν κατά του Νετανιάχου, αλλά και λόγω των διαδηλώσεων χιλιάδων Τούρκων πολιτών.

Η κόντρα των δύο χωρών έχει ανέλθει πλέον σε άλλα επίπεδα.

Χθες, η τουρκική αεράμυνα παρακολουθούσε απλά την διαδρομή ενός C-130J Super Hercules της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, με αριθμό πτήσης 669, που επέστρεψε στο Τελ Αβίβ από το Βερολίνο δια μέσω ελληνικού FIR.

Δεν πρόκειται για την πρώτη πτήση καθώς η Τουρκία είναι σίγουρο ότι δεν επιθυμεί επουδενί την παρουσία Ισραηλινών τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο, για πολλούς λόγους.

Ο Ισραηλινός Στρατός κατέστρεψε το μνημείο του ΜαβίΜαρμαρά στην Γάζα στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Ερντογάν

Ισχυρό μήνυμα του Ισραήλ στον Τούρκο Ερντογάν ήταν η καταστροφή του μνημείο των μαρτύρων του Mavi Marmara στο λιμάνι της Γάζας.

Το MV Mavi Marmara ήταν ένα πλοίο το οποίο με Τούρκους ακτιβιστές υποστηριζόμενοι από την τουρκική κυβέρνηση, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν βοήθεια στη Γάζα για την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς στις 31 Μαΐου 2010, αλλά τους σταμάτησαν οι ειδικές δυνάμεις του Ισραηλινού Ναυτικού.

Κάποιοι από τους ακτιβιστές επιχείρησαν να επιτεθούν στους κομάντος του Ισραηλινού Ναυτικού και ως αποτέλεσμα αυτού σκοτώθηκαν.
Τις προηγούμενες ημέρες, σε κοινή επιχείρηση, στρατιώτες της 188ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και της δύναμης 13 («Shayetet 13»), ανελήφθη ο επιχειρησιακός έλεγχο στο λιμάνι της Γάζας, το οποίο ελεγχόταν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Στην επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης στρατιώτες του Σώματος Μηχανικού Μάχης και της Πολεμικής Αεροπορίας, καταστράφηκαν 10 φρεάτια σηράγγων και τέσσερις κατασκευές που χρησιμοποιούνταν για επιθέσεις και σκοτώθηκαν 10 τρομοκράτες.

Όλα τα κτίρια στην περιοχή του λιμανιού εκκαθαρίστηκαν.

Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χρησιμοποιούσε το λιμάνι ως εκπαιδευτική εγκατάσταση για τους κομάντο της, για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση ναυτικών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Κάτω από το πρόσχημα ενός πολιτικού λιμανιού, η Χαμάς χρησιμοποίησε την περιοχή για εκπαίδευση και πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα πολιτικά σκάφη και αστυνομικά σκάφη του λιμανιού της Γάζας.
Οι πτήσεις των αμερικανικών UAV και αεροσκαφών στην Ανατολική Μεσόγειο αφορούν ρωσικά υποβρύχια και βάσεις

Αμερικανικά μη επανδρωμένα οχήματα αναγνώρισης οργώνουν την Ανατολική Μεσόγειο και δεν περιορίζονται στην παρατήρηση της περιοχής της Συρίας, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Πτήσεις πραγματοποιούνται και σε απομακρυσμένα σημεία της Μεσογείου και υπάρχουν πολλά συμπεράσματα που πρέπει να εξαχθούν.

Ξένες πηγές ανέφεραν ότι : “η απόφαση των ΗΠΑ να εστιάσει στην Ανατολική Μεσόγειο αντί στη Μαύρη Θάλασσα οφείλεται σε επείγουσα ανάγκη για στρατηγική στρατιωτική πληροφόρηση, ιδιαίτερα για την παρακολούθηση της Χεζμπολάχ και επίσης των δραστηριοτήτων της Ρωσίας και του Ιράν στον άξονα Λατάκεια, Χαλέπι και Δαμασκό.

Ο δεύτερος λόγος είναι η προετοιμασία για επιθέσεις από τις στρατηγικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας και του Ιράν και στην υποδομή των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή από μονάδες στρατηγικής μυστικής επιχείρησης εστιασμένες στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω του πιθανού κινδύνου πολέμου υψηλής έντασης.

Επιπλέον, το ΝΑΤΟ μπορεί να επιδιώξει να χαλαρώσει την άμυνά του μετατοπίζοντας μέρος της από τη Μαύρη Θάλασσα στην Ανατολική Μεσόγειο, υποθέτοντας ότι ο κίνδυνος στη Μαύρη Θάλασσα έχει μειωθεί.

Ενδέχεται να υπάρξουν προσπάθειες για νέες αποστολές από ομάδες MI6 GUR, από τις ακτές της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας με στόχο τον έλεγχο των ακτών της Τουρκίας.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρόμοιες ομάδες επίθεσης που σχηματίστηκαν στην νότια Τουρκία μπορεί να στοχεύουν τη Λατάκεια, την Ταρτούς ή ακόμα και την περιοχή του Λιβάνου.

Παράλληλα με αυτά τα ζητήματα, οι πτήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο υποδηλώνουν την παρουσία ρωσικών υποβρυχίων στην περιοχή, και στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ να αποτρέψει μια απροσδόκητη αντεπίθεση έχοντας κάποια ιδέα για τις θέσεις αυτών των υποβρυχίων σε περίπτωση σοβαρής κρίσης”.

Έρχεται τρομερή πολεμική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο το επόμενο διάστημα από πολλούς και διαφορετικές πλευρές, και αυτό είναι σίγουρο.

 πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top