GuidePedia

0

Επισκεπτόμενος την Ελλάδα ο Ερντογάν θα υπογράψει κάποιες συμφωνίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πάρει τις αναθεωρητικές του θέσεις.

ΚΟΛΜΕΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Τελικώς, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα κουβαληθεί στην πολύπαθο (κυκλοφοριακώς) Αθήνα, με ασκέρι 300 Τούρκων επισήμων, στις 7 Δεκεμβρίου. «Χος γκελντίν» που λέγουν οι Λάζοι. Δεν θα πάει στη Θεσσαλονίκη που τον ανέμεναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Ποντίων, Αρμενίων, Κούρδων, Ιμβρίων και Θρακών, για τα όσα υπέστησαν και καταμαρτυρούν στο τουρκικό κράτος τα τελευταία 100 χρόνια, από της υπογραφής της συνθήκης της Λωζάνης την οποία παραβιάζουν όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις, από του Ισμέτ Ινονού πασά μέχρις σήμερον.

Ο Ερντογάν-εφέντης θα υπογράψει με τον Έλληνα πρωθυπουργό μερικές δευτερεύουσες συμφωνίες, όπως της επεκτάσεως της σήμερον ημερησίας “βίζας” σε Τούρκους, για 72ωρη επίσκεψη σε επτά ελληνικά νησιά – όσον χρόνο χρειάζονται οι πράκτορες της ΜΙΤ για τις επιχειρήσεις τους, αλλ’ ευτυχώς που έτσι βγήκαν απ’ την λίστα της “Γαλάζιας Πατρίδας” τα νησιά μας. Ανταλλαγή Τούρκου εκπροσώπου στην Λέσβο και Έλληνος στην Σμύρνη, για συνεννοήσεις επί των λαθρομεταναστευτικών ροών, που συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία αλλ’ όχι απ’ την Ελλάδα – ποιος παλαβός να πάει στην γείτονα χώρα; Και συμφωνία για την κατασκευή νέας γέφυρας στους Κήπους – Ίπσαλα, να μην καθυστερούν τα τουρκικά φορτηγά να εισέλθουν στην Εγνατία Οδό, στον πηγαιμό για την… Ευρώπη.

Το ότι ο Κυριάκος θεωρεί τους Χαμάς ως «τρομοκράτες» και ο Ταγίπ σαν απελευθερωτές από τον αποικιακό ζυγό των Ισραηλιτών δεν έχει και μεγάλη σημασία. Ποιος ενδιαφέρεται τώρα αν τα νοσοκομεία της Γάζας είναι άντρα των μαχητών της Χαμάς; Σε λίγο δεν θα υπάρχουν μαζί με τους ασθενείς και τα μωρά.

Μετά ο Ερντογάν-χαλίφης θα μεταβεί στην Κομοτηνή όπου θα γίνει ενθουσιωδώς δεκτός – ελπίζουμε όχι με σφαγές καμηλών και πετεινών, όπως επί Μεντερές το 1955. Το τουρκικό προξενείο με τους 3000 πράκτορες θα τον υποδεχθεί μετά βαΐων και κλάδων, αλλά θα αποφύγει το προσκύνημα της οικίας όπου γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη, για “λόγους ασφαλείας”, ωσάν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας να είναι εφάμιλλη της “ελεύθερης… Ραμάλας”.

Τί πρέπει να πει η Ελλάδα

Βέβαια, ο Τούρκος πρόεδρος δεν πρόκειται ν’ αποστεί ουδέ επί κεραία απ’ την επίκληση της Θράκης ως «τουρκικής», θα συνεχίσει να διεκδικεί τον αφοπλισμό των ελληνικών νήσων του βορειοανατολικού Αιγαίου – έ… και λίγο παρακάτω – και θα παραμείνει αμετακίνητος στην αξίωση για «δύο κράτη στη Κύπρο», όπου υπάρχει μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία. Πάντως όχι ως ανεξάρτητο κράτος, εάν κρίνουμε από την κατηγοριοποίησή της από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δεν εξομοιώνει την τουρκική εισβολή με την ρωσική στην Ουκρανία. Θα επανα-κυρωθούν και τα νατοϊκά ΜΟΕ Ελλάδος και Τουρκίας που ήδη υπάρχουν, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν και θα γίνουν μερικές τελωνειακές παραχωρήσεις στα τουρκικά προϊόντα, όπως του χάλυβα που έχουν ανάγκη εγκρίσεως από την Κομισιόν.

Επειδή οι ελληνικές αξιώσεις υστερούν ως φαίνεται έναντι των τουρκικών, υπενθυμίζομε στον κ. Γεραπετρίτη μερικές που θα μπορούσε να θέσει στον Τούρκο πρόεδρο, ώστε να μην “τα πάρει όλα” και πάει στο σαράι του στην Άγκυρα ικανοποιούμενος. Μεταξύ αυτών, η επαναλειτουργία της Μεγάλης του Γένους σχολής στην Χάλκη, να επιτραπεί στους Έλληνες διδασκάλους να μεταβούν στην Ίμβρο που κατά παράβαση της Λωζάνης εμποδίζονται να διδάξουν ελληνικά στους ελάχιστους Ελληνοπαίδες που έχουν απομείνει στο νησί και πάνω απ’ όλα, η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας ως παγκοσμίου μνημείου.

Έτσι κάτι σημαντικό θα προκύψει από την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, όπου μεσολάβησε να γίνει ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, παρεμβαίνοντας καταφόρως στα εσωτερικά της Ελλάδος, κατόπιν αλλοιώσεως του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Γερμανίας, όπως του υπενθύμισε το Συνταγματικό δικαστήριο της Καρλσρούης. Εξ’ αφορμής της κατασκευής “παρα-προϋπολογισμού” στην Γερμανία, με τεχνάσματα που θυμίζουν τον ημέτερο κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος εζήλωσε τον φορομπήχτη Κατρούγκαλο, που ευτυχώς μας απήλλαξε από το αυτοδιαλυόμενο ΣΥΡΙΖΑ…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top