GuidePedia

0


Η ανεύρεση νεκρών ομήρων της Χαμάς θα σηματοδοτήσει πολλαπλές εξελίξεις, με μια εξ αυτών την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων και υλοποίηση συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς , που θα προβλέπει την απελευθέρωση 70 περίπου γυναικόπαιδων ομήρων

Οπόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς, παίρνοντας μια ιδιαίτερη τροπή ,μετά την ανεύρεση από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) , για πρώτη φορά δύο (2) πτωμάτων ομήρων που κρατούντο από την τρομοκρατική οργάνωση και μάλιστα κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα.


Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) βρήκαν τα πρώτα πτώματα ομήρων της Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα

Σύμφωνα με Ισραηλινό ΜΜΕ, το οποίο παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις σε στρατιωτικό-πολιτικό επίπεδο τις εξελίξεις στον πόλεμο, οι Ισραηλινές ένοπλες Δυνάμεις( IDF) βρήκαν το άψυχο σώμα της Λοχία Νόα Μαρτσιάνο που ήταν όμηρος στα χέρια της Χαμάς, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της τρομοκρατικής οργάνωσης ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια Ισραηλινών βομβαρδισμών.

Το σώμα της Μαρτσιάνο ανασύρθηκε χθες από τα στρατεύματα του 603ου Τάγματος της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας από ένα κτίριο δίπλα στο Νοσοκομείο Σίφα, μετά από πληροφορίες που παρείχε η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet.

Στη συνέχεια, η σορός της μεταφέρθηκε στο Ισραήλ για αναγνώριση. Η κηδεία της έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα.

Το εύρημα ήρθε καθώς τα στρατεύματα συνεχίζουν να αναζητούν υποδομές των τρομοκρατών στο νοσοκομειακό συγκρότημα.

Η Μαρτσιάνο, 19 ετών, υπηρετούσε στη στρατιωτική βάση Nahal Oz όταν αυτή επλήγη από τους τρομοκράτες της Χαμάς, κατά τη δολοφονική τους επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Το βράδυ της Δευτέρας, η Χαμάς δημοσίευσε ένα προπαγανδιστικό βίντεο της Μαρτσιάνο, που την δείχνει να μιλά στην κάμερα τέσσερις ημέρες μετά την ομηρεία της ,αναφέροντας τα ονόματα των γονιών της και της πόλης της, ενώ στη συνέχεια, το βίντεο ανέφερε πως είναι νεκρή.

Οι τρομοκρατικές ομάδες στη Γάζα πιστεύεται ότι κρατούν ομήρους περίπου 240 άτομα μετά την αιχμαλωσία τους στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Η Χαμάς έχει επανειλημμένα προβάλει αβάσιμους ισχυρισμούς ότι ορισμένοι όμηροι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) στη Γάζα εντόπισαν το σώμα μιας άλλης Ισραηλινής ομήρου, της 64χρονης Γιεχουντίτ Γουέϊς . Το σώμα της βρέθηκε σε κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Σίφα, λέει ο IDF, ενώ βρέθηκαν επίσης όπλα στο σημείο.


Το άψυχο σώμα της , εντοπίστηκε από δυνάμεις του 603ου Τάγματος της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων όπλων και RPG. Η σορός μεταφέρθηκε στο Ισραήλ για ταυτοποίηση, μετά την οποία ο στρατός και η αστυνομία ειδοποίησε την οικογένεια του Weiss για τον θάνατό της. Οι IDF δεν παρέχαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία θανάτου της Weiss ή πότε σκοτώθηκε.

Η Γουέϊς αιχμαλωτίστηκε από το Κιμπούτς Μπεερί στις 7 Οκτωβρίου. Ο σύζυγός της, είχε βρεθεί δολοφονημένος στο ασφαλές δωμάτιο


Νετανιάχου: Το Ισραήλ είχε «ισχυρές ενδείξεις» ότι όμηροι της Χαμάς κρατούνταν στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα

Η ανεύρεση των σορών δύο (2) ομήρων της Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF), μαζί με όπλα και πυρομαχικά των τρομοκρατών, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς Νετανιάχου για σχετικές πληροφορίες που είχαν οι Ισραηλινοί.

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ξανά ότι το Ισραήλ είχε «ισχυρές ενδείξεις» ότι τουλάχιστον κάποιοι από τους ομήρους κρατούνταν στο κεντρικό νοσοκομείο Σίφα της Γάζας και «αυτός είναι ένας από τους λόγους που μπήκαμε στο νοσοκομείο».

Ωστόσο, συνεχίζει λέγοντας ότι τους έβγαλαν από εκεί οι τρομοκράτες της Χαμάς, ισχυριζόμενος ότι το Ισραήλ έχει «πληροφορίες για τους ομήρους» και σημειώνοντας, «όσο λιγότερα πω γι 'αυτό τόσο το καλύτερο».

Αποδείξεις των Ισραηλινών για χρήση τριών (3) νοσοκομείων στη Γάζα από τη Χαμάς

Το Ισραήλ ισχυριζόταν εδώ και ημέρες ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα ως κέντρα επιχειρήσεών της.

Τώρα φέρνει στο φώς αποδείξεις για τους παραπάνω ισχυρισμούς του, επιχειρώντας να πείσει γιατί διεξήγαγε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αυτά, με επακόλουθο την αύξηση θυμάτων Παλαιστίων αμάχων και παιδιών που είχαν καταφύγει εκεί αναζητώντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλεια.

Οι IDF αποκαλύπτουν μια σήραγγα της Χαμάς στο συγκρότημα του Νοσοκομείου Αλ-Σίφα, δημοσιεύοντας βίντεο που δείχνει την είσοδο της.



Οι IDF δημοσίευσαν εικόνα που δείχνει όπλα που ανακάλυψαν στρατεύματα στο νοσοκομείο Aλ-Κούντς της πόλης της Γάζας.


Οι IDF δημοσίευσαν εικόνες που δείχνουν μια σήραγγα της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Rantisi στη Λωρίδα της Γάζας.

Τι εξελίξεις σηματοδοτεί η ανεύρεση των δύο(2) πρώτων πτωμάτων ομήρων της Χαμάς

Η ανεύρεση των δύο (2) πρώτων πτωμάτων ομήρων της Χαμάς από τον Ισραηλινό στρατό κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, με κυριότερες κατά την εκτίμησή μας τις ακόλουθες:

1.Επιτείνει το κλίμα δυσφορίας, αγανάκτησης και ανασφάλειας των συγγενών των ομήρων για τους ανθρώπους τους, κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου, δημιουργώντας επιπρόσθετο κλίμα πίεσης στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό.

2. Ως αποτέλεσμα αυτού αναμένουμε επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων και υλοποίηση συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς , που θα προβλέπει την απελευθέρωση 70 περίπου γυναικόπαιδων ομήρων της Χαμας, συνοδευόμενη από την απελευθέρωση ισάριθμων γυναικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ και πιθανόν μαζί με ολιγοήμερη κατάπαυση του πυρός.

3. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα επιταχυνθούν, με πολύ πιθανό αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να παρατηρησουμε την αύξηση των απωλειών τόσο στις τάξεις του Ισραηλινου στρατού, όσο και στους τρομοκράτες της Χαμάς, αλλά και τους Παλαιστίνους αμάχους.

4.Θεωρούμε πολύ πιθανό η εγκατάλειψη νεκρών ομήρων από την Χαμάς προς ανεύρεση από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, να σηματοδοτεί νέα τακτική άσκησης πίεσης για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων, κάτι που μένει να αποδειχθεί εφόσον τις επόμενες ημέρες βρεθούν και άλλα πτώματα ομήρων.

5. Τέλος η ανεύρεση των δύο (2) πτωμάτων των ομήρων της Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, εξυπηρετεί τους Ισραηλινούς που έτσι επιχειρούν να δικαιολογήσουν γιατί ενέργησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αυτά, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως επιχείρημα για ανάλογες επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top