GuidePedia

0


Όσοι ζητούν απόσυρση των ελληνικών οπλικών συστημάτων από τα νησιά έχουν στόχο να τα αφήσουν ανυπεράσπιστα στους Τούρκους-Έγινε γνωστό επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση εγκρίνει την εταιρεία Tenmak για την ανάπτυξη μικροπυρηνικών αντιδραστήρων για την τροφοδοσία ακόμα και πλοίων

Ενώ στρατιωτική συνάντηση λαμβάνει χώρα σήμερα στην Άγκυρα, η οποία στόχο έχει να ανοίξει μία νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, νέες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα μικρασιατικά παράλια έχουν γίνει μια τεράστια πλατφόρμα τουρκικών οπλικών συστημάτων με στόχο το Αιγαίο και τα νησιά και για αυτό ευθύνεται ο ερντογανικός νεο-Οθωμανικός εθνικισμός.

Οι Τούρκοι συνεχίζοντας το κρεσέντο κατηγοριών κατά του Ισραήλ προκαλούν την παγκόσμια κοινότητα, αφού έχουν εισβάλει σε Ιράκ, Λιβύη, Συρία, και έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους σε Κούρδους πολίτες.

Στην προσπάθεια αυτή ξεχνούν πολλά, και κυρίως ότι δεν τους συμφέρει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει τοποθετήσει 1000+ πυραύλους παράκτιας άμυνας BARBAROS στις ακτές της Μικράς Ασίας απειλώντας τα νησιά μας.

Οι πύραυλοι φέρονται να είναι σταθμευμένοι σε ολόκληρη την ακτογραμμή των μικρασιατικών παραλίων (4-8 βλήματα ανά σύστημα), χωρίς να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε, αφού πρόκειται για κινητές συστοιχίες πυραύλων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να αυξήσουν αυτόν τον αριθμό σε 5000 πυραύλους μελλοντικά, χωρίς να προσδιορίζουν τον ακριβή χρόνο.
Στο πλαίσιο αυτό επίσης έγινε γνωστό ότι η τουρκική κυβέρνηση εγκρίνει την εταιρεία Tenmak για την ανάπτυξη μικροπυρηνικών αντιδραστήρων για την τροφοδοσία ακόμα και πλοίων.

Πρόκειται για πρωτόγνωρες δυνατότητες για την Άγκυρα που κινείται στην λογική της περιφερειακής υπερδύναμης που θέλει να επιβάλει παντού την κυριαρχία της.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαιρέτισε την Κυριακή ένα ψήφισμα για τη διάσκεψη για την αποπυρηνικοποίηση στην περιοχή λόγω των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ.

Σχολιάζοντας το ψήφισμα της κοινής αραβο-ισλαμικής έκτακτης συνόδου κορυφής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε «Για πρώτη φορά, προτείνουμε μια «Διάσκεψη Αποπυρηνικοποίησης» στην περιοχή λόγω των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ», ενώ ο ίδιος ακριβώς την ίδια στιγμή ετοιμάζει μυστικά πυρηνικές δυνατότητες για την χώρα του.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι «καταδίκασε τις πολιτικές μίσους, τις εξτρεμιστικές και ρατσιστικές ενέργειες και δηλώσεις των υπουργών της ισραηλινής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της απειλής ενός από τους υπουργούς να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, που αποτελούν σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. και της ασφάλειας, η οποία απαιτεί την υποστήριξη της διάσκεψης για τη δημιουργία μιας ζώνης απαλλαγμένης από πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής στη Μέση Ανατολή, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και των στόχων τους για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής».

“Το θέμα της αποπυρηνικοποίησης είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την αποκάλυψη ποιοι παράγοντες υποστηρίζουν το Ισραήλ”, είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή του από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ, όπου συμμετείχε στην Έκτακτη Αραβο-Ισλαμική Σύνοδο Κορυφής.

«Τώρα, έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι τόσο ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας όσο και ο Αραβικός Σύνδεσμος ενώθηκαν και έκαναν αυτό το βήμα (ψήφισμα) γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των δύο οργανισμών που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια συνάντηση», είπε ο ίδιος.

Φυσικά ο σουλτάνος θέλει να μην κατέχει καμία χώρα πυρηνικά, και ειδικά πυρηνικές κεφαλές, αλλά ο ίδιος συζητά με το Πακιστάν την μεταφορά τεχνογνωσίας πυρηνικών κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά ξεχάσαμε η Τουρκία είναι στο ααπυρόβλητο της Δύσης, και ειδικά των ΗΠΑ. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top