GuidePedia

0

Politico: Ο Trump δεν είναι φάντασμα του παρελθόντος, στοιχειώνει το παρόν της Ουκρανίας - Myśl Polska: Η Δύση δεν θα αφήσει ούτε καμένη γη στο έδαφος της Ουκρανίας

Η Δύση ηττήθηκε στην Ουκρανία, το μοντέλο να χρησιμοποιεί μια χώρα όχημα όπως η Ουκρανία για να νικηθεί μια υπερδύναμη απέτυχε…
Η αντεπίθεση ήταν καταστροφική…
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι αηδιαστικός, γιατί ενώ γνώριζε ότι δεν θα καταφέρει τίποτε απέναντι στην Ρωσία… αφήνει τον λαό του να θυσιάζεται κατά χιλιάδες…
Ακόμη πιο επαίσχυντη η στάση των αμερικανών που ενώ ήξεραν ότι ο Ουκρανικός στρατός είναι ένα μάτσο ανίκανων και ανεκπαίδευτων στρατιωτών… τους χρησιμοποίησαν σε ένα μάταιο αγώνα κατά της Ρωσίας από τον οποίο οι αμερικανοί βγαίνουν αποδυναμωμένοι στρατιωτικά…
Τα όπλα τους δεν ήταν θαυματουργά όπως προπαγάνδιζαν…
Τα λεφτά τελείωσαν και πλέον δίνουν υποεσχετικές στην Ουκρανία ότι θα μπει στην ΕΕ το 2030 αλλά αυτές είναι κενές περιεχομένου...
Στο μέτωπο η κατάσταση δεν έχει αλλάξει κάθε επιθετική απόπειρα των Ουκρανών καταλήγει σε εκατόμβη νεκρών στρατιωτών για τους Ουκρανούς…

Ξεκάθαρος ο Juncker: Η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ - Μην τους λέτε ψέματα

Η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ, μην λέτε ψέματα στους Ουκρανούς υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, ο οποίος επισημαίνει πως το Κίεβο χρειάζεται να προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.
Σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Augsburger Allgemeine ο Juncker λέει πως πιο πιθανό είναι το σενάριο μιας μερικής ένταξης στην ΕΕ.
«Δεν μπορείτε να δίνετε ψεύτικες υποσχέσεις στον λαό της Ουκρανίας, που υποφέρει μέχρι το λαιμό.
Είμαι πολύ θυμωμένος με ορισμένες φωνές στην Ευρώπη που εξαπατούν τους Ουκρανούς, κάνοντας τους να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν μέλη αμέσως.
Αυτό δεν είναι καλό ούτε για την ΕΕ ούτε για την Ουκρανία.
Όποιος έχει ασχοληθεί με την Ουκρανία, γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι μια χώρα διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.
Παρά τις προσπάθειες, δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ.
Χρειάζεται μεγάλης κλίμακας μεταρρυθμίσεις» υποστήριξε ο Juncker, επισημαίνοντας πως υπάρχει κακό προηγούμενο στην Ευρώπη με ορισμένα από τα νέα μέλη της, όπως για παράδειγμα στο σεβασμό του Κράτους Δικαίου.
«Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά» προειδοποίησε ο Juncker.

Τελειωτικό χτύπημα: Borrell (ΕΕ): Δεν μπορούμε να δώσουμε στην Ουκρανία ότι έδιναν οι ΗΠΑ

Την θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να δώσει στην Ουκρανία ότι έδιναν μέχρι τώρα διατύπωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell.
«Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να αποζημιώσει την Ουκρανία όσον αφορά τη βοήθεια που της έδιναν οι ΗΠΑ.
Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ.
Φυσικά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά οι ΗΠΑ είναι απαραίτητες για να βοηθήσουν την Ουκρανία.
Η ελπίδα μου, η ελπίδα των Ουκρανών είναι ότι οι ΗΠΑ θα αναζητήσουν τρόπους για να επανεξετάσουν αυτήν την απόφαση τους για την αναστολή βοήθειας στην Ουκρανία και θα συνεχίσουν την υποστήριξη τους» τόνισε ο Borrell.

Bloomberg: Η Ουκρανία θα υποχρεωθεί σε ταπεινωτική συνθήκη ειρήνη με δυσμενείς όρους λόγω μεγάλης μείωσης της δυτικής βοήθειας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω της μείωσης της βοήθειας των ΗΠΑ, αναφέρει το Bloomberg.
«Ακόμη και με το πιο ευνοϊκό αποτέλεσμα, η «αυτο-αποχώρηση» των Ηνωμένων Πολιτειών θα φέρει την Ουκρανία σε αδιέξοδο.
Και στη χειρότερη περίπτωση, θα συνεπάγεται σταδιακή παράδοση θέσεων, η Ουκρανία θα συρθεί σε συνθήκη ειρήνη με δυσμενείς όρους», αναφέρει Bloomberg.
Το Bloomberg σημειώνει ότι άλλες δυτικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό στην αμερικανική βοήθεια, αλλά ακόμα κι αν δώσουν στην Ουκρανία περισσότερα χρήματα, τα οπλοστάσια τους απλά δεν επαρκούν για να εφοδιάσουν την Ουκρανία με όλα όσα χρειάζεται μέχρι το 2025.
«Σε μια σύγκρουση στην οποία το πυροβολικό είναι πιο σημαντικό, η έλλειψη αυτών των πόρων θα επηρεάσει πιο άμεσα την πρώτη γραμμή», προειδοποιεί το Bloomberg.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Να σωθεί η ενότητα στην Ευρώπη

Η κύρια πρόκληση είναι να διατηρηθεί η ενότητα στην Ευρώπη είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιείται στην Γρανάδα της Ισπανίας.
«Η κύρια πρόκληση είναι να σωθεί η ενότητα στην Ευρώπη όχι μόνο στην ΕΕ αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη», είπε ο Zelensky, προειδοποιώντας για ρωσικές «επιθέσεις παραπληροφόρησης».

Shoigu (Υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Έτοιμα 9 εφεδρικά Συντάγματα

Τη στιγμή που η Ουκρανία μιλά για καταστροφή, αναφερόμενη στην πολιτική αναστάτωση που επικρατεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνέχεια της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας που λαμβάνει από τους Αμερικάνους, και τη στιγμή που βλέπει τον πληθυσμό της να συρρικνώνεται διαρκώς, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu ανακοίνωσε πως η Ρωσία έχει ετοιμοπόλεμα 9 εφεδρικά Συντάγματα.
«Για όλες τις ομάδες στρατευμάτων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, έχουν σχηματιστεί εφεδρικά συντάγματα και αναπληρώνονται συνεχώς…
Έχουμε σχηματίσει εφεδρικά Συντάγματα για κάθε ομάδα.
Σήμερα έχουμε 9 εφεδρικά Συντάγματα που εκπαιδεύονται και που αναπληρώνονται συνεχώς» υποστήριξε ο Shoigu κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο αρχηγείο της κοινής ομάδας των δυνάμεων που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Όπως είπε ο Shoigu, τον τελευταίο μήνα «στρατολογήθηκαν» για να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις 38.000 εθελοντές στρατιώτες.
«Οι άνθρωποι έχουν υψηλά κίνητρα και είναι έτοιμοι να εκτελέσουν μάχιμες αποστολές.
Μερικοί έχουν ήδη εμπειρία μάχης, επειδή πολλοί από αυτούς τους εθελοντές έχοντας ήδη συμπληρώσει ένα εξαμηνιαίο συμβόλαιο, το ανανεώνουν δεύτερη, ενδεχομένως και τρίτη φορά» υποστήριξε ο Shoigu.

Παραδοχή Ουκρανών: Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε πλήρως την Οδησσό

Στην παραδοχή ότι η ουκρανική αεράμυνα δεν είναι σε θέση να προστατεύσει πλήρως τις λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις της Οδησσού προχώρησε ο Sergei Bratchuk, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού.
«Το αμυντικό σύστημα δεν γνωρίζει από ρεπό, επιλέγονται τακτικές για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις της Ρωσίας.
Εάν πούμε ότι η εκτόξευση είναι προς τρεις κατευθύνσεις, τότε όλα τα μέσα χρησιμοποιούνται στο μέγιστο για την προστασία από τους κινδύνους.
Όσον αφορά το ποσοστό, τότε, φυσικά, δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη και να πω ότι θα είναι στο 100%» είπε ο Bratchuk, επισημαίνοντας ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παρέχουν μια προστασία που αγγίζει το 90% στην προστασία των υποδομών της Οδησσού.
Πάντως ο Ουκρανός αξιωματούχος υποστήριξε πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δυναμική και αλλάζει συνεχώς, τονίζοντας πως οι ουκρανικές Αρχές έχουν ζητήσει από τη Δύση και νέα συστήματα αεράμυνας.
«Πέρσι δεν υπήρχαν αρκετοί πόροι για να προστατεύσουμε τις ενεργειακές μας υποδομές.
Μάθαμε το μάθημα μας, και ελπίζουμε ότι θα περάσουμε τις εξετάσεις» επισήμανε ο Bratchuk.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία έχασε, ηττήθηκε, όλα τελείωσαν

Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει τη σύγκρουση λόγω της εξάντλησης των δυτικών στρατιωτικών αποθεμάτων, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της εξαντλούνται από πυρομαχικά, εξοπλισμό και η εσωτερική υποστήριξη για την Ουκρανία μειώνεται», τόνισε ο Douglas McGregor.
Κατά τη γνώμη του, η σκληρή αλήθεια είναι ότι «ο πόλεμος αντιπροσώπων στην Ουκρανία έχει χαθεί».
Ο Douglas McGregor έχει μιλήσει επανειλημμένα κατά της χρηματοδότησης του Κιέβου και της αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ τα όπλα που μεταφέρονται στην Ουκρανία γίνονται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top