GuidePedia

0


Γράφει ο Λεωνίδας Βατικιώτης

Στην Ουκρανία οφείλουμε ευγνωμοσύνη!

Πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος με την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022, από τον Φεβρουάριο του 2014 ακόμη, όταν η λεγόμενη εξέγερση του Μεϊντάν έφερε στην εξουσία τους Ναζί του Δεξιού Τομέα η ευρωπαϊκή και αμερικανική πολιτική ελίτ ξεγυμνώθηκε και αποκαλύφθηκε! Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες και Δημοκρατικοί των ΗΠΑ ορκισμένοι φιλελεύθεροι και διαπρύσιοι υποστηρικτές των ατομικών δικαιωμάτων όλα αυτά τα χρόνια δεν δείχνουν κανέναν ενδοιασμό να χαιρετηθούν με φασίστες, να ανάψουν το πράσινο φως για την υπουργοποίηση Ναζί κ επίσης να χρηματοδοτήσουν και να εξοπλίσουν μονάδες δηλωμένων Χιτλερικών, όπως το Τάγμα Αζόφ.

Η Ουκρανία συνετέλεσε ώστε οι κρυφοφασιστικές τάσεις που υπάρχουν στο επίσημο πολιτικό σύστημα να πάψουν να κρύβονται κάτω από το χαλί. Να βγουν στην επιφάνεια και να διεκδικήσουν την νομιμοποίησή τους, πείθοντας έτσι άπαντες τι θα είχε συμβεί στην Ευρώπη κι όχι μόνο αν ο Κόκκινος Στρατός και η Σοβιετική Ένωση δεν είχαν συντρίψει το φασισμό το 1945.

Όλο και συχνότερα ωστόσο, παράλληλα με την πολιτική νομιμοποίηση του φασισμού, εμφανίζεται στη δημόσια σφαίρα ένα πρωτοφανές σε συχνότητα και επιμονή κύμα ιστορικού αναθεωρητισμού με ένα και μοναδικό ζητούμενο: Να θολώσει τις γραμμές που οριοθετούν και εξοβελίζουν τον φασισμό!

Λες και όλοι βάλθηκαν να μας πείσουν ότι είχε δίκιο ο Μπένγιαμιν όταν έγραφε ότι ο φασισμός δεν αποτελεί μια κατάσταση εξαίρεσης, κάτι απίθανο ή έναν παραλογισμό!

Ορισμένα μόνο, πολύ πρόσφατα, από τα πολλά παραδείγματα είναι αρκετά για να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται ούτε για τυχαίο, ούτε για πρόσκαιρο γεγονός! Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής που το επίσημο πολιτικό προσωπικό συνεργάζεται απροκάλυπτα με τον φασισμό, τον χρηματοδοτεί και τον καθαγιάζει, εντάσσοντας τον στο επίσημο πολιτικό παιχνίδι!

Αθώοι οι Ναζί!

Το πρώτο περιστατικό εξελίσσεται στα απόνερα του σκανδάλου που συνεχίζει να συγκλονίζει τον Καναδά όταν το Κοινοβούλιο της χώρας κάλεσε στις 22 Σεπτεμβρίου στην ομιλία του Ζελένσκυ τον 98χρονο στρατιώτη των SS Γιαροσλάβ Χούνκερ, αναγνωρίζοντάς του τιμές ήρωα, επειδή «πολέμησε για την ουκρανική ανεξαρτησία εναντίον των Ρώσων στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου». Η καναδική βουλή παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει ότι ο Γιαροσλάβ Χούνκερ υπηρετούσε στην αιματοβαμμένη 14η Μεραρχία των SS, με την επωνυμία Γαλικία που ιδρύθηκε το 1943 κι έχει αποδεδειγμένα συμμετάσχει σε πογκρόμ. Η Γαλικία, με πρωτεύουσα το Λέμπεργκ (σημερινό Λβοβ), που προπολεμικά ανήκε στην Πολωνία ήταν μία από τις δύο επαρχίες που ίδρυσαν οι Ναζί στα εδάφη της σημερινής Ουκρανίας, μετά την κατάληψή τους το 1941. Έπαψε να υπάρχει το 1944 όταν ξεκίνησε η σοβιετική αντεπίθεση. Συνέχισαν όμως να υπάρχουν ακόμη και σήμερα οι φασίστες της…

Τα εγκλήματα της Μεραρχίας Γαλικία είναι σε τέτοιο βαθμό ταυτοποιημένα ώστε ο πολωνός υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες για να ζητήσει την έκδοση αυτού του 98χρονου καθάρματος με στόχο να δικαστεί στην Πολωνία και να τιμωρηθεί για την συμμετοχή του του σε σφαγές Εβραίων και Ρομά στην Πολωνία!

Κι ενώ ο σάλος για την νομιμοποίηση του Ναζί Ουκρανού δεν καταλάγιαζε, την Δευτέρα εμφανίστηκε στην υψηλής αναγνωσιμότητας αγγλόφωνη ιστοσελίδα Politico, που σταθερά αντανακλά τις απόψεις των ηγετικών κύκλων της ΕΕ, ένα άρθρο που ούτε λίγο ούτε που δίνει άφεση αμαρτιών στους Ναζί! Τίτλος: «Η μάχη εναντίον της ΕΣΣΔ δεν σε έκανε αναγκαστικά Ναζί», χωρίς να αναφέρεται στο Αφγανιστάν…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top