GuidePedia

0


Λόγω των εξελίξεων υπάρχει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και το φόβο ευρύτερης ανάφλεξης- Στους 199 ανέρχονται οι όμηροι που κρατάει η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ θα αντιμετωπίσει μια "θανατηφόρα" απάντηση εάν συνεχίσει να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

"Η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε μια σειρά επιθέσεων χθες, προκειμένου να προσπαθήσει να εκτρέψει τις επιχειρησιακές μας προσπάθειες [μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας], υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη του Ιράν, θέτοντας σε κίνδυνο το κράτος του Λιβάνου και τους πολίτες του", είπε ο Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

"Έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας στα βόρεια σύνορα και απαντάμε επιθετικά σε κάθε δραστηριότητα εναντίον μας", προειδοποιεί. "Εάν η Χεζμπολάχ τολμήσει να μας δοκιμάσει, η αντίδραση θα είναι θανατηφόρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μας παρέχουν πλήρη υποστήριξη", λέει ο Χαγκάρι.

Λέει ότι η εκκένωση των κατοίκων από κοινότητες που απέχουν έως και δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο αποσκοπεί στην αποφυγή βλάβης των αμάχων.

Ο εκπρόσωπος των IDF λέει ότι ο στρατός έχει ενημερώσει μέχρι στιγμής τις οικογένειες 199 ομήρων ότι οι αγαπημένοι τους κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των ομήρων που πήραν οι τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα μετά την καταστροφική επίθεση της περασμένης εβδομάδας είναι πολλοί ηλικιωμένοι, παιδιά και γυναίκες.

Ο Χαγκάρι λέει ότι ο στρατός έχει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

"Καταβάλλουμε γενναίες προσπάθειες για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πού βρίσκονται οι όμηροι στη Γάζα και έχουμε τέτοιες πληροφορίες", λέει ο Χαγκάρι απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου. "Δεν θα πραγματοποιήσουμε μια επίθεση που θα έθετε σε κίνδυνο το λαό μας", ξεκαθαρίζει.
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος του στρατού, λέει ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς συνεχίζει να εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς τα νότια, αφού οι IDF προειδοποίησαν ότι σύντομα θα βομβαρδίσουν σφοδρά την περιοχή.

"Η Χαμάς εμποδίζει τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας. Η Χαμάς έχει αποδείξει τη σκληρότητά της απέναντι στους κατοίκους του Ισραήλ και τώρα κάνει το ίδιο και στους κατοίκους της πόλης της Γάζας", ανέφερε ο Χαγκάρι στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για το βράδυ, προκειμένου να δοθεί το οριστικό πράσινο φως για τη χερσαία επίθεση.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν ότι τα στρατεύματα έχουν συλλάβει 360 καταζητούμενους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων 210 που συνδέονται με τη Χαμάς, από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου. Μόνο χθες το βράδυ συνελήφθησαν 20 μέλη της Χαμάς, λέει ο στρατός.

Οι IDF λένε ότι τα στρατεύματα κατέσχεσαν επίσης όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό από έναν από τους συλληφθέντες στο χωριό Καφρ Καλίλ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί αρκετές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων των IDF και Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, καθώς και αρκετές απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, σύμφωνα με τον στρατό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, τουλάχιστον 58 Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 7 Οκτωβρίου.

Λόγω των εξελίξεων υπάρχει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και το φόβο ευρύτερης ανάφλεξης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top