GuidePedia

0


Hill: Η Δύση καταστρέφει την Ουκρανία, δεν είναι επιτραπέζιο παιχνίδι αλλά ξεδιάντροπος αφανισμός - Figaro: Ο ζήλος του Zelensky να πολεμήσει μέχρι το πικρό τέλος, μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, εκνευρίζει τις ΗΠΑ

Οι τελευταίες μάταιες προσπάθειες των Ουκρανών λαμβάνουν χώρα στο μέτωπο και στην επιχείρηση αντεπίθεσης… όπου καρκινοβατεί… μέσα σε 90 ημέρες σκοτώθηκαν 66.000 στρατιώτες, αποκεδατίστηκαν Ταξιαρχίες, το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει, επίσης καταστράφηκαν 7.600 οπλικά συστήματα των Ουκρανών.
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος τόνισε και στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 ότι η αντεπίθεση απέτυχε των Ουκρανών, κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες…
Η Δύση βλέπει ότι ο χρόνος τελειώνει, τέλη Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινούν οι καταιγίδες στην Ουκρανία οπότε η αντεπίθεση θα παγώσει…
Η Ουκρανία αντί να κρατήσει άμυνα, επιχείρησε αντεπίθεση που ουσιαστικά κατέστρεψε τον Ουκρανικό στρατό…
Μόνο σε ένα σημείο διέσπασαν την πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσίας, οι Ουκρανοί, νότια της Zaporizhia στην περιοχή Orikhiv διαπερνώντας το χωριό Robotyne αλλά στην πράξη αυτή η εξέλιξη είναι πύρρειος νίκη αφού οι ρώσοι ελέγχουν τα υψώματα και βομβαρδίζουν ανηλεώς τους Ουκρανούς…

Καταστροφή η αντεπίθεση για τους Ουκρανούς – Shoigu: Πάνω από 66.000 οι νεκροί

Το πόσο καταστροφικά εξελίσσεται η αντεπίθεση των Ουκρανών που άρχισε στις 4 Ιουνίου αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Shoigu υποστήριξε ότι από την έναρξη της αντεπίθεσης τους οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 66.000 στρατιώτες (ο προηγούμενος απολογισμός των Ρώσων έκανε λόγο για πάνω από 46.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες για την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου) και περισσότερα από 7.600 όπλα.
«Για αυτόν ακριβώς το λόγο και για να κρύψουν την αποτυχία τους, οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να επιτίθενται σε μη στρατιωτικούς στόχους» υποστήριξε ο Shoigu, αναφερόμενος στις επιθέσεις με drones κατά της Μόσχας και της Κριμαίας που έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με τον Shoigu, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει 159 ρουκέτες HIMARS, πάνω από 1.000 drones και 13 πυραύλους cruise σε διάστημα ενός μήνα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε την αναχαίτιση 21 βλημάτων MLRS HIMARS και Uragan

Την περασμένη ημέρα, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν 21 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών HIMARS και Uragan των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ενώ καταρρίφθηκαν 33 UAV με τη βοήθεια ηλεκτρονικού πολέμου.
Αυτό ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
21 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS και Uragan αναχαίτισαν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, 33 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν και κατεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου στις περιοχές των οικισμών Topolevka, Zaliman, Krasnorechenskoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Berestovoye, Petrivske, Semigorye, Veseleye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Kharkiv, Romanovskoe, Mirne, Ocheretovatoe της περιοχής Zaporozhye, Naked Pristan και Novaya Mayachka, στην περιοχή Kherson.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόσθεσε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν καταστραφεί: 467 αεροσκάφη, 248 ελικόπτερα, 6.409 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 435 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 11.653 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης , 1.148 οχήματα μάχης πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης, 6.230 πυροβολαρχίες πεδίου και όλμους, καθώς και 12.715 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Να έρθει η κοινή λογική στην ηγεσία του Κιέβου

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu δήλωσε ότι περιμένει κοινή λογική από τον νέο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Rustem Umerov.
Ποιες είναι οι προσδοκίες;
Υπάρχει μόνο μία προσδοκία - η έλευση της κοινής λογικής τουλάχιστον σε ένα από τους βασικούς συντελεστές των Ουκρανών.
Ο Sergei Shoigu πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αρχές δεν γνώριζαν τον Rustem Umerov.
Η απόφαση του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να απομακρύνει τον Alexei Reznikov ήταν αποτέλεσμα δυσφορίας για την αποτυχία της αντεπίθεσης και από τα πολλά σκάνδαλα που εμπλάκηκε ο Alexei Reznikov.

Σοκ για Ουκρανούς: Τεράστιες οι απώλειες στην επίλεκτη 47η ταξιαρχία

Η επίλεκτη 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία, είναι πλήρως εξοπλισμένη με τα πιο προηγμένα δυτικά στρατιωτικά συστήματα και ηγείται της αντεπίθεσης στη νότια κατεύθυνση, έχει υποστεί συντριπτικά πλήγματα και μετρά χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες.
Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι The Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως η στρατιωτική αυτή μονάδα είναι εξοπλισμένη με τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard και τα αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία μόλις οδήγησε την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων προς τη νότια κατεύθυνση, «υπέστη τεράστιες απώλειες», οι οποίες μεταφράζονται σε τετραψήφιο αριθμό.

Η αιτία της καταστροφής

Σύμφωνα με τους Times, η αιτία της καταστροφής μιας από τις πλέον επίλεκτες ουκρανικές δυνάμεις είναι η έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης και εξοπλισμού για τον «καθαρισμό» των ναρκοπεδίων.
Ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι Times, τα δυτικά άρματα μάχης συχνά βρίσκονται να ακινητοποιούνται στα ρωσικά ναρκοπέδια, και τότε πέφτουν θύματα του ρωσικού πυροβολικού.
Η 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, γνωστή ως «Magura» σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 2022 και θεωρείται μια από τις πλέον ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού με τους στρατιώτες της να έχουν εκπαιδευτεί στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην αμερικανική βάση Grafenwöhr στη Γερμανία.

Οι Ουκρανοί… κατάφεραν και αυτό: Στάχτη για πρώτη φορά τανκ Challenger 2

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έρχεται να επιβεβαιώσει βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, στο οποίο απεικονίζεται ένα βρετανικό τανκ Challenger 2 να έχει παραδοθεί στις φλόγες.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρετανικό άρμα μάχης Challenger 2 καταστρέφεται σε πεδίο μάχης από το 1994 που αναπτύχθηκε.
Το κατεστραμμένο άρμα μάχης φαίνεται να βιντεοσκοπείται από διερχόμενο όχημα που προσπαθεί να διαφύγει από το πεδίο της μάχης.
Το Challenger 2 φαίνεται να έχει τυλιχθεί από έναν πυκνό γκρίζο καπνό που «πνίγει» την χαρακτηριστική κάννη του.
Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές πότε και που γυρίστηκε αυτό το βίντεο.
Εκτιμήσεις αναφέρουν πως το εν λόγω τανκ προέρχεται από την 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Επίθεσης και βρίσκεται κάπου έξω από το Robotyne, ενώ αναφέρεται πως οι φωνές που ακούγονται στο βίντεο, είναι Ουκρανοί που βρίζουν, όταν βλέπουν και ένα δεύτερο ακινητοποιημένο τανκ.
Πάντως αναφέρεται πως η συγκεκριμένη ταξιαρχία αναπτύχθηκε τον Αύγουστο στο μέτωπο της Zaporizhia, γύρω από το Robotyne, εκεί που οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να παραβιάσουν τις πρώτες αμυντικές γραμμές των Ρώσων.
Υπενθυμίζεται πως η Μ. Βρετανία έδωσε στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Challenger 2, ενώ φέρεται να διαθέτει πλέον 213 τανκ.
Από αυτά, εκτιμάται ότι μόλις τα 157 είναι διαθέσιμα για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Medvedev: Μέχρι τέλους στην Ουκρανία – Να τιμωρηθούν για τη γενοκτονία στο Donbass

Να συνεχιστεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία μέχρι τέλους, μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία του πληθυσμού στο Donbass ζητά ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev υποστηρίζει πως οι υπαίτιοι της δολοφονίας των αμάχων στο Donbass επί 8 συναπτά έτη, πρέπει να λάβουν μια άξια τιμωρία για όλα όσα έχουν κάνει.
«Για αυτό η ειδική στρατιωτική επιχείρηση πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι της.
Μέχρι την τελική νίκη επί εκείνων που υπέβαλαν τον λαό τους σε κακοποίηση και εξόντωση για οκτώ χρόνια» λέει ο Medvedev, ο οποίος μάλιστα σπεύδει να σημειώσει πως η Διεθνής Επιτροπή Ερευνών του ΟΗΕ για παραβιάσεις στην Ουκρανία «δεν βρήκε επαρκή στοιχεία για το ότι οι ενέργειες του ρωσικού στρατού στη χώρα θα έπρεπε να χαρακτηριστούν ως γενοκτονία».

Γενοκτονία

«Εάν τα μέλη αυτής της επιτροπής θέλουν πραγματικά να βρουν γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, τότε θα πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν τυφλοπόντικες.
Και, αφού σκουπίσουν σωστά τα μάτια τους, πρέπει απλώς να κοιτάξουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Προς την κατεύθυνση του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου.
Αξιολογήστε αντικειμενικά πόσο αλύπητα το Κίεβο έπνιξε το Donbass στο αίμα για οκτώ χρόνια, έως ότου η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τονίζει ο Medvedev, αναφέροντας πως βάσει της Σύμβασης του ΟΗΕ «γενοκτονία σημαίνει πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή μερικώς, οποιαδήποτε εθνική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα»
«Αυτό ακριβώς κάνει το καθεστώς του Κιέβου από το 2014, ανεξάρτητα από την αλλαγή των ονομάτων των συνεργών αυτού του εγκλήματος στην κορυφή της ηγεσίας» λέει ο Medvedev, ο οποίος επικαλούμενος στοιχεία του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατά τα χρόνια της ένοπλης σύγκρουσης στο Donbass σκοτώθηκαν περισσότεροι από 3.000 άμαχοι.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top