GuidePedia

0


Δημιουργείται μια τεράστια “δεξαμενή” που θα γεμίσει με χιλιάδες στοιχεία από την νέα ταυτότητα και τον προσωπικό αριθμό του πολίτη-Το ότι οι ισχυροί της ΕΕ, αισθάνονται τους πολίτες ως εχθρό τους, φαίνεται από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν για την προστασία τους από αυτούς, και αυτό ίσως είναι το πιο κομβικό σε όλα αυτά

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, θα εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση μαζί με όλα τα άλλα ( νέα ταυτότητα, μείωση μετρητών που θα κάνει πραγματικότητα το οικονομικό ηλεκτρονικό φακέλωμα και ο "προσωπικός αριθμός του πολίτη".

Αυτός ο αριθμός “θα ενοποιεί όλους τους αριθμούς που μας συνοδεύουν τη ζωή μας: Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, τον ΑΔΤ, τον Αριθμό Διαβατηρίου και πιθανότατα και τον αριθμό διπλώματος".

Σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο νέος αυτός μοναδικός αριθμός θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Νοέμβριο, καθώς η ανακοίνωση θα γίνει από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Bιάζονται υπερβολικά στην κυβέρνηση μετά την εκλογική νίκη το καλοκαίρι, με ένα πρόγραμμα υιοθέτησης μιας ατζέντας, που πιθανόν αποκρύβει πολλά από τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών.

Πρόκειται για βήματα προς ένα τεραστίων διαστάσεων πιθανό φακέλωμα, αναφέρουν πολλοί που φωνασκούν ότι η Ευρώπη κινείται προς ολοκληρωτισμό ως προς τους πολίτες της, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.

Από τον προσωπικό αριθμό το σίγουρο είναι ότι δημιουργείται μια τεράστια «δεξαμενή» δεδομένων του συστήματος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην χώρα μας.

Αυτή η “δεξαμενή” θα γεμίσει με χιλιάδες στοιχεία από την νέα ταυτότητα και τον προσωπικό αριθμό του πολίτη.

Το μέγα ερώτημα πολλών ειδικών και μη εδώ είναι ένα και είναι αμείλικτο: ποιος θα τηρεί, θα ελέγχει αλλά και θα έχει πρόσβαση σε αυτήν την τεράστια δεξαμενή στοιχείων;

Το επόμενο αμείλικτο ερώτημα είναι, ποιος θα έχει το δικαίωμα επεξεργασίας των χιλιάδων προσωπικών στοιχείων που θα συλλέγονται;

Γιατί οι πολίτες πιθανόν με όλα αυτά να στερηθούν την ελευθερία επιλογών και των επιθυμιών τους, οδηγώντας σταδιακά σε μελλοντική δημιουργία ολοκληρωτικών κοινωνιών και αυταρχικών συστημάτων διακυβέρνησης;...λένε κάποιοι.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα της ΕΕ, ¨η Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα θα είναι διαθέσιμη σε πολίτες της ΕΕ, κατοίκους και επιχειρήσεις που θέλουν να ταυτοποιήσουν τον εαυτό τους ή να παράσχουν επιβεβαίωση ορισμένων προσωπικών πληροφοριών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για διαδικτυακές όσο και για offline δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την ΕΕ. Κάθε πολίτης της ΕΕ και κάτοικος της Ένωσης θα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα προσωπικό ψηφιακό πορτοφόλι.

Κάθε φορά που μια εφαρμογή ή ιστότοπος μας ζητά να δημιουργήσουμε μια νέα ψηφιακή ταυτότητα ή να συνδεθούμε εύκολα μέσω μιας μεγάλης πλατφόρμας, δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τα δεδομένα μας.

Γι' αυτό η Επιτροπή της ΕΕ θα προτείνει μια ασφαλή ευρωπαϊκή ηλεκτρονική ταυτότητα. Αυτό που εμπιστευόμαστε και που οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να χρησιμοποιήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη για να κάνει οτιδήποτε, από την πληρωμή των φόρων σας μέχρι την ενοικίαση ενός ποδηλάτου. Μια τεχνολογία όπου μπορούμε να ελέγχουμε μόνοι μας ποια δεδομένα χρησιμοποιούνται και πώς".

Η ΕΕ ως υπερεθνικός οργανισμός εδώ και πολλά χρόνια κινείται στην λογική μιας πολιτικής και οικονομικής εξουσίας πέρα και πάνω από τα κράτη μέλη της Ένωσης, χωρίς τα μέλη αυτής της εξουσίας να δίνουν λόγο ουσιαστικά σε κανέναν.

Οι υπεύθυνοι των Οργανισμών αυτών οι οποίοι ασκούν την πραγματική εξουσία δεν είναι εκλεγμένοι, αλλά εκλεκτοί της παγκόσμιας ελίτ, ενώ τα Έθνη δεν ενημερώνεται καν για τις αποφάσεις τους.

Σε διεθνές επίπεδο, οι Οργανισμοί αυτοί, που είναι πιο πλούσιοι από τα κράτη, είναι ουσιαστικά υπεράνω νόμων και πολιτικής εξουσίας, υπεράνω ίσως ακόμα και της ίδιας της δημοκρατίας την οποία υποτίθεται υπηρετούν.

Δικαιολογημένα εκατομμύρια πολίτες απορούν και ρωτούν, σε τι ακριβώς χρησιμεύουν όλα αυτά τα μέτρα, που συσσωρεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη στοιχεία εκατομμυρίων πολιτών. Στα οποία δεν γνωρίζουμε ποιοι θα έχουν πρόσβαση και έλεγχο.

Από την άλλη οι χώρες μέλη της ΕΕ, δεν έχουν ενωθεί στρατιωτικά, ενώ ούτε τα σύνορα των χωρών της Ένωσης αυτής θεωρούνται αυτοδίκαια έδαφος το οποίο οφείλουν να το υπερασπίζονται στρατιωτικά όλες οι χώρες.

Επίσης από το 2015, έχουμε ένα τεράστιο κύμα παράνομης μετανάστευσης, το οποίο ήδη έχει προκαλέσει ισχυρότατες αντιδράσεις εντός Ευρώπης, με την ραγδαία άνοδο των Υπερδεξιών κομμάτων, ( ειδικά σε Γερμανία-Γαλλία) αλλά και αλλού, χωρίς οι Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες να κατανοούν το τι ακριβώς συντελείται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, κάτι που πιθανόν να τους ξεπεράσει με ταχύτητα.

Το ότι οι ισχυροί της ΕΕ, αισθάνονται τους πολίτες ως εχθρό τους, φαίνεται από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν για την προστασία τους από αυτούς, και αυτό ίσως είναι το πιο κομβικό σε όλα αυτά που αναφέρονται για τα ζητήματα αυτά.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top