GuidePedia

0


Daniel Davis (Αμερικανός Αξιωματικός): Η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα τελειώσει πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 – Larry Johnson (Πρώην CIA): Οι ΗΠΑ έκαναν ένα λάθος και έδωσαν στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ρωσία – Εάν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος οι ΗΠΑ θα χάσουν

Η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε…
Οι αμερικανοί πριν την αντεπίθεση ήλπιζαν ότι σε διάστημα 72 με 96 ώρες θα φανεί εάν θα σπάσει η ρωσική άμυνα…
Οι ΗΠΑ που διαχειρίζονται την τύχη του Ουκρανικού στρατού είχαν προβλέψει λανθασμένα ότι η ρωσική άμυνα θα έσπαγε γρήγορα, κάτι που προφανώς δεν συνέβη…
Ακόμη οι Ουκρανοί με την 82η Ταξιαρχία προσπαθούν να καταλάβουν το Robotyne ένα χωριό 500 κατοίκων και προσπαθούν να το καταλάβουν 12 εβδομάδες…
Η αντεπίθεση σε όλο το μέτωπο απέτυχε… και πλέον οι αμερικανοί προβλέπουν ότι θα τελειώσει τέλος Σεπτεμβρίου 2023…
Με 50.000 νεκρούς πάνω από 5.500 πάσης φύσεως οπλικά συστήματα κατεστραμμένα και η προέλαση είχε ως αποτέλεσμα κατάληψη 16 χωριών…
Η βασική άμυνα της Ρωσίας δεν έσπασε… και απέδειξε ότι απλά η Ρωσία είναι αποφασισμένη τα εδάφη που έχει καταλάβει δεν θα τα παραδώσει…
Αργά ή γρήγορα η Δύση θα κατανοήσει ότι απλά ηττήθηκε από την Ρωσία…
Και αυτό δεν μπορεί να το κρύψει ο Zelensky που ...ανακάλυψε πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ο ρωσικός στρατός χτυπάει κρίσιμες μονάδες και στρατιωτικά κέντρα των Ουκρανών, εκρήξεις ακούστηκαν στο Krivoy Rog, στην περιοχή Dnepropetrovsk της Ουκρανίας...η ένταση των εκρήξεων ήταν πολύ μεγάλη, οπότε και ο στόχος θα ήταν πολύ σημαντικός για τους ρώσους...

Απέτυχε η προσπάθεια των Ουκρανών να χτυπήσουν την Κριμαία με θαλάσσια drones

«Την 1η Σεπτεμβρίου, περίπου στις 23:15 ώρα Μόσχας, το καθεστώς της Ουκρανίας επιχείρησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας με ένα ημι-υποβρύχιο μη επανδρωμένο σκάφος.
Ένα ουκρανικό αεροσκάφος του ναυτικού εντοπίστηκε και καταστράφηκε στη Μαύρη Θάλασσα εγκαίρως», ανέφεραν οι ρώσοι.
Γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 2ας Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε δύο ακόμη απόπειρες από το καθεστώς του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας με ημι-υποβρύχια μη επανδρωμένα σκάφη.
Καταστράφηκαν και στη Μαύρη Θάλασσα.
Την 1η Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σχέδιο από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης από κάθε είδους σύστημα αναγνώρισης στη Μαύρη Θάλασσα.

Guardian: Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Ουκρανία σχέδιο να εγκαταλείψει την Κριμαία με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Δύση πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ακόμη κι αν διαφέρει από αυτό που προτείνει η Ουκρανία, γράφει ο στρατιωτικός ιστορικός και πρώην αξιωματικός των βρετανών στρατιωτικών πληροφοριών Frank Ledwidge για τον Guardian.
Ελλείψει στρατιωτικών επιτευγμάτων και επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ, η Δύση πρέπει να ενωθεί γύρω από έναν εφικτό στόχο επίλυσης της σύγκρουσης.
Και αυτό δεν χρειάζεται να είναι αυτό που θέλει η Ουκρανία, αναφέρει ο Guardian.
Σύμφωνα με τον Frank Ledwidge το ΝΑΤΟ έχει ήδη ξεκινήσει μια παρόμοια διαδικασία.
Έτσι, πρόσφατα ο διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, πρότεινε ότι οι δυτικοί διπλωμάτες αρχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής ουκρανικών εδαφών για ένταξη στη συμμαχία.
«Λόγω του κινδύνου της πυρηνικής κλιμάκωσης, υπάρχει πολύ μικρή προθυμία στην κυβέρνηση Biden να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακτήσει την Κριμαία», γράφει ο Ledwidge.
Ο ιστορικός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πέτυχε κάτι ουσιώδες και η σύγκρουση απειλεί να διαρκέσει για αρκετά ακόμη χρόνια.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε τον Νοέμβριο του 2022 ότι η Ουκρανία έχει ένα «ειρηνευτικό σχέδιο» δέκα σημείων.
Μεταξύ αυτών: η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και η δημιουργία ενός διεθνούς μηχανισμού για την αποζημίωση του Κιέβου για τις απώλειες από εχθροπραξίες σε βάρος των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Lavrov χαρακτήρισε παράλογη την πρωτοβουλία Zelensky.

«Ανάκαλυψη» Zelensky: Η αντεπίθεση προχωρά

Ο Ζelensky δήλωσε πως τα στρατεύματα του Κιέβου «προχωρούν» στην αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, απορρίπτοντας τις επικρίσεις Δυτικών αξιωματούχων που λένε πως η Ουκρανία ανακτά έδαφος με πολύ αργούς ρυθμούς.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν.
Παρ΄όλ΄αυτά, και ανεξάρτητα του τι λέει ο οποιοσδήποτε, προωθούμαστε, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Guardian: Ο Zelensky θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία στις 20 Σεπτεμβρίου

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση των ηγετών του κόσμου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Αλβανίας στην οργάνωση Ferit Hoxha, σύμφωνα με τον Guardian.
«Αναμένεται ότι ο Zelensky θα συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη αυτόν τον μήνα και επίσης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία», αναφέρει o Guardian..
H συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού για το θέμα της Ουκρανίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο αρχηγών αντιπροσωπειών.
Αναμένεται ότι 99 αρχηγοί κρατών, 48 πρωθυπουργοί και 32 υπουργοί Εξωτερικών, καθώς και εκπρόσωποι άλλων επιπέδων, θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Daniel Davis (Αμερικανός Αξιωματικός): Η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα τελειώσει πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 – Θα επιστρέψει σε άμυνα

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων τους, η αντεπίθεση του Ουκρανικού στρατού απέτυχε ανέφερε, ο απόστρατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Daniel Davis σε άρθρο του στο 19FortyFive.
«Σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά θυμάτων και το γεγονός ότι πλησιάζουν οι βροχές η ουκρανική επίθεση είναι πιθανό να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Το τελικό αποτέλεσμα της μεγάλης επίθεσης της Ουκρανίας ήταν οριακά κέρδη σε ορισμένες περιοχές και στασιμότητα σε άλλες….
Ο Daniel Davis σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν ουσιαστικά εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού τους δυναμικού, μόλις έφτασαν στο χωριό Robotyne στην περιφέρεια Zaporizhia.
Ο ειδικός εξέφρασε αμφιβολίες ότι η Ουκρανία θα είχε αρκετούς πόρους για να προχωρήσει έστω και λίγο παραπέρα, κρατώντας τα πλάγια από τις ρωσικές αντεπιθέσεις.
Κατά πάσα πιθανότητα, η Ουκρανία βρίσκεται στο τέλος της επιχείρησης της…
Σύντομα, μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψει στην άμυνα για να κρατήσει τα εδάφη της…
Στις 4 Ιουνίου, η Ουκρανία εξαπέλυσε μια αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artyomovsk ή Bakhmut και κυρίως Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που είχαν προετοιμαστεί από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό….
Κατά τους ρώσους η αντεπίθεση απέτυχε.

Asia Times: Η αντεπίθεση κατέρρευσε επειδή η Ουκρανία δεν έχει στρατιώτες, έχουν τρομακτικές απώλειες, ετοιμάζουν νέα κινητοποίηση

Λόγω των μεγάλων απωλειών, η Ουκρανία θα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα αντιδημοφιλές βήμα για να συνεχίσει την αντεπίθεση, γράφει η Asia Times.
"Υπάρχουν αναφορές ότι τον Σεπτέμβριο 2023 η Ουκρανία θα επιχειρήσει μια μεγάλη κινητοποίηση.
Αυτό πιθανότατα θα αποτελέσει μπούμερανγκ στον Zelensky, καθώς φοιτητές θα είναι μεταξύ εκείνων που θα στρατολογηθούν αναφέρει η Asia Times
Η Ουκρανία έχει ήδη ενεργοποιήσει σχεδόν όλες τις στρατηγικές εφεδρικές μονάδες και τώρα αναπληρώνει τις τάξεις του στρατού με πολύ λιγότερο έτοιμους για μάχη στρατιώτες που στρατολογούνται στο Lviv , οι οποίοι στέλνονται στην περιοχή Kupyansk.
«Ακόμη και παρά την κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις επιθετικές επιχειρήσεις, ειδικά αν συνεχιστούν οι υψηλές απώλειες», καταλήγει το άρθρο.
Guancha (Μέσο Ενημέρωσης Σαγκάης): Εάν η Ουκρανία χάσει το Kupyansk, θα είναι το τέλος της πολιτικής καριέρας του Zelensky

Η απώλεια του Kupyansk πόλη στα βόρεια της Ουκρανίας κοντά στο Kharkiv και η περαιτέρω προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Kharkiv θα είναι το τέλος της πολιτικής καριέρας του Zelensky, ανέφερε το μέσο ενημέρωσης από την Σαγκάη το Guancha.
Όπως σημειώνει, καθώς η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Zaporozhye αποτυγχάνει , ο Zelensky χάνει όλη του τη λάμψη
Ωστόσο, υπάρχει μια ανησυχητική εξέλιξη, η πόλη Kupyansk.
Υπενθύμισε ότι νωρίτερα ο Γενικός Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky έφτασε προσωπικά στην πόλη λόγω της δύσκολης κατάστασης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση.
«Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας δεν είναι αρκετά ανόητη για να μην δει ένα τεράστιο κενό στο Kupyansk»…
Σύμφωνα με το Guancha, σε περίπτωση επιτυχούς κατάληψης του Kupyansk, οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να αναπτύξουν επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο να καταλάβουν το Kharkiv.
«Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι μια τεράστια πολιτική και στρατιωτική καταστροφή για την Ουκρανία.
Η πολιτική καριέρα του Zelensky θα καταρρεύσει».
Ταυτόχρονα, κατά το Guancha, ο Zelensky με πολιτικούς όρους μπορεί να θεωρηθεί «ερασιτέχνης πολιτικός», αλλά η απώλεια υποστήριξης από τον στρατό θα είναι μοιραία για τον Zelensky

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top