GuidePedia

0

Richard Kemp (Βρετανός στρατιωτικός): Το ΝΑΤΟ έχει εγκαταλείψει την Ουκρανία - Hodges (πρ. διοικητής δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη): Ξεθώριασε η πίστη μας σε μία ουκρανική νίκη

 Προελαύνει προς το Kupyansk και ανοίγει τον δρόμο για τον μεγάλο στόχο του Kharkiv ο ρωσικός στρατός ενώ παράλληλα πλήγματα με πυραύλους και drones συντρίβουν τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές πραγματοποίησαν τουλάχιστον 17 επιθέσεις με drones Shahed κατά τη διάρκεια της νύχτας και πέντε πυραυλικές επιδρομές.
Στην κατεύθυνση του Kupyansk οι Ρώσοι κατάφεραν ισχυρά πλήγματα στον στρατιωτικό εξοπλισμό των Ουκρανών, παράλληλα με την ασταμάτητη προώθηση των θέσεών τους.
Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί αναλώνονται σε τρομοκρατικού τύπου επιθέσεις με drones σε ρωσικό έδαφος, που δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα στον ρου των πολεμικών επιχειρήσεων ενώ στο μέτωπο της αντεπίθεσης δεν καταγράφουν ουσιώδη εδαφικά κέρδη.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επισκέφθηκε τη στρατιωτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο ενώ ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev εκτίμησε, πως η Μόσχα θα πρέπει να εξαλείψει το καθεστώς του Κιέβου, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλειά της για το μέλλον.
Την ίδια ώρα αίσθηση, προκαλεί ο Βρετανός συνταγματάρχης εν αποστρατεία Richard Kemp λέγοντας πως το ΝΑΤΟ έχει εγκαταλείψει την Ουκρανία, καθώς δεν πιστεύει στη νίκη της.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη Ben Hodges εκτιμά, πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πιστεύει πλέον σε μία επιτυχία της Ουκρανίας σε βάρος της Ρωσίας.

Kemp (Βρετανία): Το ΝΑΤΟ έχει εγκαταλείψει την Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ δεν πιστεύει πλέον στη νίκη της Ουκρανίας. Σε αυτή τη γνώμη κατέληξε ο αρθρογράφος της Telegraph και απόστρατος Βρετανός συνταγματάρχης Richard Kemp.
«Φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ έχει εγκαταλείψει τις ελπίδες για μια ουκρανική νίκη», τόνισε ο Βρετανός αξιωματούχος.
Μιλώντας στη Νορβηγία, ο Stian Jensen ο επιτελάρχης του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε πως η ειρηνευτική συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία σε αντάλλαγμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Βρετανό στρατιωτικό, ο Jensen δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να μεταφέρει προς τα έξω το πώς βλέπει πραγματικά η Δύση μία λύση στην Ουκρανία.
Πρόσθεσε δε ότι δύο χρόνια μετά την «επαίσχυντη» αποχώρηση από το Αφγανιστάν, η Δύση βρίσκεται και πάλι στα πρόθυρα μίας ήττας.

Hodges (πρ. διοικητής δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη): ΗΠΑ - Γερμανία υπεύθυνες για την ουκρανική ήττα

Ο πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη Ben Hodges παρατήρησε πως ΗΠΑ και Γερμανία αργούν χαρακτηριστικά ως προς την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
«Θέλει η Δύση τη νίκη της Ουκρανίας; Δεν είμαι τόσο σίγουρος», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.
Αν και οι ΗΠΑ επέτρεψαν τώρα στους συμμάχους τους τη Δανία και την Ολλανδία να παραδώσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, ο μεγάλος δισταγμός τους πριν από την παράδοση είναι «παράδειγμα της έλλειψης αποφασιστικότητας να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει», είπε ο Hodges.
Ο Αμερικανός στρατηγός επέκρινε τη Γερμανία για την αναποφασιστικότητα της σχετικά με την παράδοση πυραύλων Taurus.
Εάν η αντεπίθεση της Ουκρανίας αποτύχει, «οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτό», επισήμανε.
Η επιτυχία του ουκρανικού στρατού εξαρτάται από τις πιθανότητες του Κιέβου να αποκτήσει όπλα ακριβείας για επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων στόχων στην Κριμαία, υποστήριξε.

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων - Το πλήγμα στο Chernihiv

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικό πλήγμα στις 19/8/2023 με στόχο το κέντρο της πόλης Chernihiv αφού πραγματοποίησαν μια σειρά επιδρομών με drone Shahed. Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το θέατρο Taras Shevchenko στην πόλη Chernihiv, σκοτώνοντας επτά άτομα και τραυματίζοντας 117.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Chernihiv Vyacheslav Chaus ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «πιθανώς» εκτόξευσαν έναν «βαλλιστικό πύραυλο» στο θέατρο, ενώ οι Ρώσοι ήταν σαφέστεροι, πως κάνοντας λόγο για τη χρήση Iskander-M.
Το θέατρο φέρεται να φιλοξενούσε μια έκθεση drones που ονομαζόταν «Lyuti Ptashky» (Angry Birds), η οποία είχε προηγηθεί σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.
Η εκδήλωση φέρεται να έληξε λίγο μετά από μια προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής και οι διοργανωτές συμβούλεψαν τους παριστάμενους να κρυφτούν σε ένα καταφύγιο.


Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν δημόσιες εκδηλώσεις για να επηρεάσουν συναισθηματικά τους Ουκρανούς.
Σύμφωνα με πολλούς Ρώσους παρατηρητές, αρχικός στόχος του πλήγματος ήταν ένα κτίριο της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU).
Ουκρανικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης 17 επιθέσεις με drone Shahed κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 19 Αυγούστου και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 15 drones.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε αργότερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης πέντε πυραυλικές επιθέσεις.
Από την πλευρά τους οι Ρώσοι έκαναν γνωστό ότι κατέστρεψαν μια ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Khmelnytskyi.

Πλήγμα στο ουκρανικό τμήμα της Kherson

Σημαντικές ζημιές υπέστησαν στρατηγικής σημασίας υποδομές στο τμήμα της Kherson που ελέγχεται από τους Ουκρανούς, από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.
Αυτό ανακοίνωσε στο κανάλι Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Alexander Prokudin, που διορίστηκε από τις ουκρανικές αρχές.
Σύμφωνα με τον Prokudin, σημειώθηκε ένα πλήγμα σε «μια εγκατάσταση ζωτικής σημασίας υποδομής και στην περιοχή ενός εργοστασίου».
Ωστόσο ο Ουκρανός αξιωματούχος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.
Από τις 10 Οκτωβρίου 2022, ο ρωσικός στρατός εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη την Ουκρανία.
Όπως δήλωσε ο Vladimir Putin, η πρώτη επίθεση ήταν απάντηση σε τρομοκρατική επίθεση που οργάνωσε το καθεστώς του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας.
Έκτοτε, ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών ανακοινώνονται καθημερινά στις ουκρανικές περιοχές, μερικές φορές σε ολόκληρη τη χώρα.

Προέλαση στο Kupyansk - Οι Ρώσοι κατέλαβαν ουκρανικό προπύργιο

Μονάδες επίθεσης της ρωσικής ομάδας μάχης «Δύση» κατέλαβαν ένα ουκρανικό προπύργιο και σκότωσαν περισσότερους από 40 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην περιοχή Kupyansk, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος της δύναμης, Yaroslav Yakimkin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εχθρικές μονάδες της 14ης και 115ης χωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου πραγματοποίησαν πέντε αντεπιθέσεις στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα οχήματα.
«Όλες οι αντεπιθέσεις αποκρούστηκαν με επιτυχία και οι απώλειες του εχθρού από πυρά πυροβολικού και όλμων ανήλθαν σε μια διμοιρία προσωπικού και ένα όχημα μάχης πεζικού», είπε ο Yakimkin.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top