GuidePedia

0


Έτοιμη για να συνδράμει και στην εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα από την εκπαίδευση χειριστών στα F-16, δήλωσε η Ελλάδα στην ΕΕ, μέσω του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια.

Σε δήλωση του από το Τολέδο όπου γίνεται το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ αναφέρει:

«Κατά τη συζήτηση για την Ουκρανία, στο σημερινό Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, στο Τολέδο, υπογράμμισα τη θέση αρχής της Ελλάδος εναντίον κάθε μορφής αναθεωρητισμού και παραβίασης των κανόνων Διεθνούς Δικαίου. Τόνισα ότι στη συνάντηση του Προέδρου της Ουκρανίας και των ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που διοργάνωσε η χώρα μας, εκφράστηκε η ισχυρή υποστήριξη προς την Ουκρανία για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Αναφέρθηκα, επίσης, στη σημαντική αμυντική βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στην Ουκρανία, ιδιαίτερα με τα πυρομαχικά και την ετοιμότητα να συνεισφέρει σε δραστηριότητες της Αποστολής Στρατιωτικής Συνδρομής της ΕΕ για την εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ανέδειξα τη σημασία της αύξησης της βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη, της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας-που συνιστά ουσιώδες βήμα για την αυτονομία της ΕΕ- και της πραγματοποίησης εις βάθος συζήτησης αναφορικά με τις δεσμεύσεις ασφαλείας της ΕΕ για την Ουκρανία».

Μακάρι η Αθήνα να έδειχνε ανάλογο ενδιαφέρον και αγωνία και για την Άμυνα της Κύπρου…Το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου έχει ενταφιαστεί από την κυβέρνηση Σημίτη και από τότε όλες οι κυβερνήσεις του κάνουν …μνημόσυνα. Η σημερινή κυβέρνηση έχει βάλει τελείως στην άκρη το θέμα της Κύπρου και είναι η πρώτη και μοναδική που προχωρά σε διάλογο με την Τουρκία χωρίς να θίγεται καν το κυπριακό.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top