GuidePedia

0


Ο πόλεμος φθοράς για τον Ουκρανικό στρατό είναι καταστροφικός αφού οι Ταξιαρχίες των Ουκρανών παραπαίουν ενώ έχασαν και το 32% των όπλων που τους έδωσε η Δύση...

 Η κύρια μηχανοκίνητη αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων που έλαβε χώρα στις 26 Ιουλίου 2023 με έως 80 τεθωρακισμένα, στην κατεύθυνση Zaporizhia - Orikhiv – Robotyne… κατέληξε σε αποτυχία…

Η γεωμετρία του πεδίου μάχης γύρω από το Robotyne, καθώς και η σύνθεση δύναμης των ρωσικών στοιχείων που αμύνονται εκεί, προσφέρουν σημαντικό χρώμα στις εικασίες γύρω από την επίθεση και τα κέρδη της Ουκρανίας.
Γεωγραφικά πλάνα από τις 27 Ιουλίου δείχνουν δύο ουκρανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley και ένα άρμα T-72 κατεστραμμένα περίπου 2,5 χιλιόμετρα ανατολικά του Robotyne, που είναι ένα σημείο που βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα νότια της τρέχουσας γραμμής του μετώπου.
Αυτό το γεωτοποθετημένο σημείο είναι πέρα ​​από τις πιο προετοιμασμένες ρωσικές αμυντικές οχυρώσεις σε αυτήν την περιοχή, υποδεικνύοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να διεισδύσουν και να οδηγήσουν μέσα από τακτικά προκλητικές αμυντικές θέσεις.
Αυτό το είδος μάχης διείσδυσης θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για τις ουκρανικές δυνάμεις για την επιδίωξη βαθύτερων διεισδύσεων.
Οι αμυντικές γραμμές που εκτείνονται νοτιότερα του Robotyne είναι πιθανώς λιγότερο καλά επανδρωμένες από αυτές τις πιο εμπρός θέσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έπρεπε να δεσμεύσουν ένα σημαντικό μέρος των διαθέσιμων δυνάμεων για να επανδρώσουν την πρώτη γραμμή αμυντικών θέσεων που είναι βόρεια και ανατολικά του Robotyne.Οι Ουκρανοί έχασαν 32 τεθωρακισμένα οχήματα και υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες.
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές δυνάμεις στο Krasny Liman προελαύνουν έχοντας κερδίσει 3 χιλιόμετρα εδάφους.
Ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν πλήξει τα κύρια λιμάνια της Ουκρανίας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις…
Η ρωσική άμυνα έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική, ενώ ο Ουκρανικός στρατός φαίνεται απροετοίμαστος ώστε να διασπάσει την άμυνα των ρώσων...
Ο πόλεμος φθοράς για τον Ουκρανικό στρατό είναι καταστροφικός αφού οι Ταξιαρχίες των Ουκρανών παραπαίουν ενώ έχασαν και το 32% των όπλων που τους έδωσε η Δύση...

Zelensky: Η Ουκρανία δέχθηκε χτυπήματα από την Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δήλωσε, μετά από μια σειρά εκρήξεων σε ολόκληρη την Ουκρανία, ότι ορισμένοι πύραυλοι κατάφεραν να περάσουν από την Ουκρανική αεράμυνα.
Προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής είχε εκδοθεί σε ολόκληρη την Ουκρανία…
Μια νέα ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Κίεβο.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης εκρήξεις στις περιοχές Dnepropetrovsk, Zhitomir, Kirovograd, Lvov και Khmelnitsky.
Εκρήξεις στην πόλη Starokonstantinovka στην περιοχή Khmelnitsky σημειώθηκαν στην περιοχή ενός στρατιωτικού αεροδρομίου.

Lloyd Austin (Αμερικανός Υπουργός Άμυνας): Η Ουκρανία έχει ακόμα περιθώριο να συνεχίσει την αντεπίθεση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει ακόμα περιθώριο να συνεχίσει την αντεπίθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Lloyd Austin, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν τώρα να ξεπεράσουν ναρκοπέδια και άλλα εμπόδια.
Η Ουκρανία έχει ακόμα τις δυνάμεις για να συνεχίσει την αντεπίθεση, η ουκρανική ηγεσία θα αποφασίσει πότε θα τις εφαρμόσει, τόνισε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin.
«Προσπαθούν να ξεπεράσουν ναρκοπέδια και άλλα εμπόδια, αλλά εξακολουθούν να έχουν μεγάλες δυνάμεις.
Το πότε και πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι δυνάμεις θα αποφασιστεί με βάση την εκτίμηση της ηγεσίας τους για την κατάσταση» ανέφερε ο Lloyd Austin…ελπίζουμε ότι αυτό θα δώσει ευκαιρίες και ίσως τους επιτρέψει να αλλάξουν τη δυναμική στο πεδίο της μάχης, τόνισε ο αμερικανός υπουργός άμυνας…

Σύμφωνα με τον Lloyd Austin, η Ουκρανία «έχει ακόμη κάποια ικανότητα» όσον αφορά τις επιθετικές επιχειρήσεις.
«Και μπορούμε να περιμένουμε ότι θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση», είπε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin τόνισε στις 23 Ιουλίου ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε.

Τραγωδία η μηχανοκίνητη αντεπίθεση των Ουκρανών

Οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια σημαντική μηχανοκίνητη επιχείρηση επίθεσης στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 26 Ιουλίου και φαίνεται ότι διέρρηξαν ορισμένες αρχικές ρωσικές αμυντικές θέσεις νότια του Orikhiv.
Ωστόσο ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια έντονη κατά μέτωπο επίθεση προς το Robotyne (10 χιλιόμετρα νότια του Orikhiv) και διέρρηξαν τις ρωσικές αμυντικές θέσεις βορειοανατολικά του οικισμού….ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις απωθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα χάνοντας όλα τα εδαφικά κέρδη…

Οι Ουκρανοί έχασαν 32 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα

Οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν μαζική επίθεση ουκρανικών τανκς στην περιοχή Zaporozhye
Κατά τη διάρκεια της μάχης, οι ρωσικές δυνάμεις «κατέστρεψαν 22 Ουκρανικά άρματα μάχης, 10 οχήματα μάχης πεζικού, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης και πάνω από 100 Ουκρανοί σκοτώθηκαν.
Από το πρωί της 26ης Ιουλίου, ο Ουκρανικός στρατός ξανάρχισε εντατικές επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Orikhiv.
Διεξήγαγε μια μαζική επίθεση από τρία τάγματα ενισχυμένα με τανκ.
Όλες οι επιθέσεις του ουκρανικού στρατού απωθήθηκαν από την 810η ταξιαρχία πεζικού και το 71ο σύνταγμα μηχανοκίνητων τυφεκίων της 42ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Robotyne στην περιοχή Zaporozhye.
«Στην κατεύθυνση Zaporozhye, μια Ουκρανική επίθεση κοντά στο Rabotino αποκρούστηκε.
Καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης, ένα όπλο Giatsint-B και ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού Gvozdika.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top